24/7 Fredag - Soligt och blåsigt

Med tanke på gårdagens regnväder så var det skönt att det blåste storm idag och att solen sken. Det är jobbigt när det blåser för man orkar inte vara ute så himla långa stunder åt gången ;-), men i alla fall bättre än att det bara regnar.

På fm så började jag med det oerhört trista arbetet att pilla bort gammalt kakellim. Bitvis sitter det hur löst som helst, men över lag så sitter det lite halvhårt. Har en spackelspade med handtag som jag skrapar/hackar bort skiten med. Orkar bara korta stunder eftersom min högra handled svullnar upp och så får jag skitont. Min kroniska tennisarmbåge som spökar... :-( maken var inte hemma utan var inne till mataffären en sväng. Märkligt att det alltid är något man glömmer när man är till affären... Igår blev det inge kattsand och idag så glömde han köpa hundmat... tur att vi inte har så himla långt till stan ;-).

M2 ringde strax innan 12 och talade om att hon var på väg till oss för att rida Oktaiwa. Hon var glad :-). Hon hade klarat uppkörningen till sitt körkort på fm så hon skulle köra ut själv ;-). Ett stort GRATTIS till körkortet. Jag fixade snabbt iordning ett litet "överlevnadskit för hästtjejer" som hon fick i present ;-). Lite prylar att fixa iordning sina små naglar med ;-).

M2 och P dök upp vid 12.30 snåret och färden med häst blev sedan till grannens sandbana. Oktawia var på mycket bättre humör idag än när M2 red sist. Annars gick ridpasset hyfsat, lite svårt med galoppen på grannens sandbana pga att den är lite liten. Dock bättre än ingenting i alla fall.

Jag hade tagit med mig Lexi när vi knallade iväg till grannens bana. Hon har inte blivit tränad i lydnad på evigheter så det var en liten chansning att ta med henne. Men jag blev förvånad! Hon skulle lukta på varenda cm av vägen då vi gick, men när vi kom till paddocken och jag ställde mig i ett hörn så la hon sig vid mina fötter och där låg hon hela ridpasset. Dessutom var hon helt avslappnad - inge tillstymelse till otålighet eller schäfergnäll! Matte blev MYCKET imponerad!

När vi var hemma igen så blev Otkawia avsvampad för hon var väldigt svettig, sedan blev det utsläpp i hagen igen och det tyckte båda pållarna var trevligt :-).

Efter att M2 och P åkt hemåt så väntade jag på en kattspekulant, skulle komma vid 14.30, men de dök upp vid 15.30. De hade kört lite fel ;-).

De kollade på alla kissarna och är väldigt intresserade utav Kalle, de ska iväg och kolla på en katt i morgon också sedan ska de bestämma sig. Bara att vänta och se vilken kisse de bestämmer sig för.

När familjen åkt så fixade vi lite käk. Maken hade hållit på och klippt gräsmatta hela em så han var lika utsvulten som jag. Blev tortellini - snabbt och enkelt :-). Efter maten blir man ju trött... maken la sig i soffan för att sova en stund. Jag hade ingen lust att sitta inne, men samtidigt så blåste det full storm ute. Så vart ta vägen.... VÄXTHUSET så klart :-)

Med kaffe plus tillbehör och tidning så parkerade jag mig i växthuset i dryga timmen - mycket skönt tillvaro. Lagomt varm och inge blåst, men ändå nästan som att sitta ute :-)



Efter välblehövlig och god fikapaus kollade jag över mina växter, gurkan som var stor som ett lillfinger i måndags har växt jättemycket och börjar bli färdig för skörd!



Gurkan kommer nog inte bli större för det är Dvärgslanggurka, men det blir ändå lagom stora gurkor så man hinner käka upp dem innan de blir för gamla.

Maken låg och sov i dryga 2 timmar - jisses vad jobbigt gräsklippningen var idag!

När han vaknat till så blev det ett anfall av lite arbetslust. Han skrapade lite på det gamla kakellimmet - maken har ju starkare händer än jag och kan få loss det som sitter lite för hårt för min del.



När limresterna är borta ska jag laga upp väggen med betongfix. Väggen ska ju vara jämn för att det ska bli snyggt kaklat och för tillfället är det rätt ojämnt på sina ställen. Men fortfarande är det mycket gammalt kakellim som ska bort *suck* Det är sånt trist jobb...



Vi orkade inte hålla på så länge, det är jobbigt för händerna och armarna, men också för ryggen eftersom man måste stå lite lätt böjd över diskbänken. Vi får fortsätta i morgon. Istället så gick vi ut och satt ute en stund och bara tog det lugnt.

En till som tog det lugn är lilla Nalle. Han har inte gjort många knop idag. Mest legat och sovit i dörröppningen....



Det blev till sist lite för kyligt att sitta stilla ute. Vi hällde upp vatten och vattnade plantorna i växthuset. Jag gjorde sedan iordning hö till pållarna som jag bar ut i hagen. Kollade över pållarna och då upptäckte jag att STYNGFLUGORNA har gjort sin entré *morr*

Det finns de hästägare som tycker det är onödigt att avmaska mot styngflugans larver eftersom det vissa år inte är några styngflugor.

Styngflugorna har inte hört talas om detta utan besöker min hage varje sensommar/höst.... och jag säger en sak... det finns ibland fördelar med att ha SVART häst ;-)

När jag kollade över Bianca så var hon helt FULL med styngflugeägg, båda frambenen, bogen och till och med i manen.

Äggen syns nämligen väldigt bra mot svart päls ;-)

Detta är Biancas högra framben



Det blev till att hämta ryktsten och så skrapa bort skiten. Maken höll i Bianca, men hon var jättesnäll och fanns sig väl i behandlingen. Var visst lite skönt när matte gick lös med ryktstenen ;-). Fick bort i princip alltihopa, unghästar är ju extra känsliga för maskangrepp så här gäller det att ha koll! Oktawia hade inga ägg än så länge, men det kommer väl.

Efter pysslet med pållarna så kollade jag till lilla Minna i sadelkammaren. Hon hade mamma Prickan inne hos sig så hon blir inte helt själv under natten. Mat, vatten och rengjord sandlåda sedan var kissarna nöjda.

Mycket mer kommer inte hända ikväll. Ska kolla på TV och slappa i soffan - är det semester så är det :-).

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0