4/7 Lördag - Pyssel

Vaknade till en svalare dag än i går - faktiskt! Klev upp 8.30 - pållarna går ju ute så jag behövde inte kliva upp för att ge dem frukost. Skönt att kunna sova lite längre. Tog i alla fall in pållarna direkt när jag klivit upp så Oktawia fick käka sitt kraftfoder och knapra i sig lite hö. De fick sedan stå inne i lugn och ro fram till kl 10. Pållan hade då hunnit käka i lugn och ro och vilat en stund.

Jag hade planerat att ta mig in till ÖFK med Oktawia för ett lättare pass i ridhuset och bara jogga loss henne lite. Rida ut mitt på dan är ju inte att tänka på pga insektstrycket. Vi var inne vid ÖFK 10:50 och då hade minsann temperaturen stigit så det var så där klibbigt, äckligt varmt igen *suck*. Skönt att kunna rida i ridhus utan insekter i alla fall. Oktawia hade nog lite träningsvärk efter gårdagens övningar, för hon kändes lite stelt. Gjorde inga avancerade övningar, efter framskrittning så blev det jogg i serpentinbågar, på fyrkantspåret med ställning i nacken, och så avslutade jag travjobbet med lite skänkelvikning. Jag gjorde några försök till att fatta galopp, men det blev bara slängtrav trots att jag använde rösten. Så jag la ner det - pållan galopperade igår så det räckte :-). Jag hade dessutom dålig koll på kroppen idag, behöver nog träna på galoppfattningar inför instruktör så jag gör exakt rätt.

Totalt blev det ett ridpass på 50 min och både jag och pållan var sjöblöta av svett efteråt. Inte för att passet var så hårt - utan pga värmen och luftfuktigheten. När vi kom hem så släpade maken fram trädgårdsslangen och så blev pållan avspolad. Först ville hon inte alls vara med, men när vi tog bort munstycket så gick det bättre. Tyckte hon blev avspolad ordentligt med kallt vatten, men efter en stund så var hon hur varm som helst. Svetten var ju borta i alla fall ;-). Vi provade att spola lilla Bianca också när vi ändå var i farten. Hon har nog aldrig blivit spolad tidigare och hon tyckte det var mycket skumt, däremot så var hon inte rädd för slangen och vatten. Hon ville nämligen väldigt gärna dricka ur slangen *fniss*. Med tanke på att det var första gången hon blev spolad så var hon ändå jätteduktig och när hon hade vant sig så såg det ut som om hon tyckte det var rätt skönt. Ut med pållarna i hagen och fix av stallet och bilen.

Sedan var det dags för oss människor att få i oss lite käk. Frukosten var för länge sedan försvunnen ;-). Det blev grillad kyckling, tomatsås och pasta. Smakade inte alls dumt! Resten av em tillbringades med att göra klart mitt födelsedagspyssel till min kamrat K - som idag fyller år - GRATTIS! :-D Det klipptes och klistrades och till sist blev det färdigt. Sedan var det bara att pyssla ihop ett litet grattis-kort också. Kunde i alla fall sitta ute i skuggan så det var rätt skönt. Åskan mullrade rätt bra runtomkring, men hit kom den inte under em. När jag var klar med mitt pyssel så var det dags att hoppa in i duschen och sedan fara inåt stan.

Hem till K för ett litet födelsedagsfirande :-). Hemma hos K var det kända ansikten och en VÄLDIGT varm lägenhet *pust*. Inne i stan så regnade det i alla fall, det hade Åskat också. Och det var svalare i stan än hemma hos oss på landets - trots att det bara skiljer dryga milen i avstånd. Vi bjöd på kaffe, vetelängd och den smarrigaste jordgubbstårtan jag käkat på länge :-D. K hade presentöppning och hon verkade nöjd över alla presenterna hon fick :-). Mitt pyssel föll alltså kamrat K  på läppen ;-) Men har man kul så går tiden fort och helt plötsligt så var kl 20:30 och dags att åka hemåt.

Eftersom K fått sin present så kan jag lägga in en bild här på vad det var jag pysslade ihop - en litet "Tittskåp" med söta kattmotiv i 3D plus ett litet gulligt grattiskort ;-)



Hemma hade det faktiskt åskat och regnat lite under tiden som jag varit borta. Stor skillnad på luften - äntligen lite svalare temperatur ute. Nu kanske det går att få dräglig temperatur i sovrummet för natten också ;-).

Resten av kvällen har jag inte gjort så mycket. Matat pållarna lite inför natten. Rastat vovvar och kollat på TV. När jag skulle sätta mig framför datorn en stund så ville Nalle ha lite uppmärksamhet. Han är minsann ute både dag som natt nu, och när han väl kommer in så är det en extremt gosig kisse som vill ha mattes uppmärksamhet ;-)



Bara att gosa med kisse en stund tills han nöjer sig med att befinna sig på golvet och inte ligga över mattes händer. Blir så svårt att skriva då  ;-).

Jag har i alla fall hunnit med att lägga upp ett par filmer från gårdagens pass på Youtube.

Galoppträning - Pållan fick galoppera på - jobbig, men inga bakutsparkar i alla fall.

Hoppövningen - som funkade jättebra. Liten filmsnutt eftersom det bara är 2 småskutt ;-).

Det var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Äntligen en liten Nalle-bild - man får tacka! Imorgon ska tavlan upp på väggen - allt är förberett och det blir kanonbra!

2009-07-05 @ 00:20:13
Postat av: Lizzie

Jättekul att du gillade tavlan. Jag tycker den är jättesöt :-). Nalle är inte helt lätt att fotografera för han är ute hela tiden - den lilla lymmeln... ;-)

2009-07-05 @ 20:21:46
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0