5/7 Söndag - svalare

Vaknade strax efter 9 och det var hur skönt som helst ute. Äntligen luft som går att andas :-D

När vi skulle plocka in pållarna för frukost så stod de vid grinden och väntade. De hade hört oss gå ut och förstod att det vankades mat. Smarta pållar ;-).

Gjorde mig iordning och käkade frukost själv. Kunde sitta ute i solen utan att dö av värmeslag, var cirka 20 grader ute - helt lagomt :-).

Vid 10-snåret dök M2 upp, hon blev skjutsad av sin pappa och så var lillasyster med - kattungarna i stallet var av intresse ;-).

När pållan var klar för avfärd så åkte vi till ÖFK där P mötte upp. Det var ju dräglig temperatur så det gick bra att skritta fram runt SM-banan idag utan att anfallas av bromssvärmar.

Vi fick sedan vara själva i ridhuset så här en söndag fm. M2 värmde upp och sedan testades en ny övning för galoppjobbet. Jag kommer nu inte ihåg extakt vad det var som de skulle göra, men det var i alla fall på volt, galoppfattning från skritt och pållan tänker så rätt och  hon förstod vad det hela handlade om rätt fort. Fick till en riktigt bra galoppfattning från skritt. Även en annan övning där M2 fattade galopp efter ridit S-båge genom volt och även här galoppfattning från skritt, galopp 1 varv, bryta av och vända igenom volt igen osv.. Oktawia tyckte detta var svårare men kämpade på.

När hon sedan fick galoppera ut på stora fyrkantsspåret så tyckte i all fall jag att hon nu har en mycket bättre galopp än vad hon haft tidigare. Hon har mer koll på sin kropp, bättre balans och hon ser ut att vara mer harmonisk med att galoppera. När väl galoppfattningarna i traven sitter ordentligt så kommer det bli riktigt bra :-).

Avslutade passet med att skritta för hand runt SM-banan och sedan så blev det till att åka hemåt. Hemma mötte maken upp och hjälpte till med avlastning. Han hade också kollat till lilla Bianca medan vi varit borta, allt hade varit lugnt.

Jag svampade av Otkawia så hon blev av med all introkad svett och sedan blev det utspäll i hagen. Jag fixade stallet och plaockade undan prylarna i bilen, precis när jag är klar med allt så ropar maken att det finns mat. Eftersom kl var strax efter kl 13 så var jag helt utsvulten. Lunchen bestod av korv med bröd - vilket var helt OK i brist på annat *fniss*.

Nu fram på em kom äntligen regnet. Ett stilla sommarregn och så drygt 15 plusgrader ute - SÅ skönt!!! Äntligen får man energi att göra något.

Maken blev dock trött efter maten och la sig och vilade på soffan ett tag. Jag själv satt och surfade runt lite, hade under tiden Tussan klättrandes på mig.

Tussan har varit på rymmen mer än 1 vecka. Jag trodde nog att hon råkat illa ut för den lilla damen brukar inte vara borta speciellt länge.

Men sent igår kväll när jag skulle gå och lägga mig så hör jag ett hysteriskt jamande ute... in kommer en mycket blöt katt. Först ser jag inte ens vilen katt det är - men det magra, blöta eländen som glupskt slänger i sig mat är just Tussan.



Uppenbarligen har hon varit ute på omkringliggande gärden och blivit rejält blöt. Fick ta fram en frottéhandduk och fick henne hyfsat torr. Det rann inte vatten om henne i alla fall. För Tussan var ju självklart extremt mattesjuk och var som ett frimärke efter mig. Hade lite problem när jag skulle gå och lägga mig för jag uppskattar inte att ha en blöt katt i sängen och framför allt inte på min mage.

Jag somnade till sist och det första jag hörde i morse när jag vaknade var hennes spinnande i mitt öra. Då låg hon på min huvudkudde - i alla fall torr ;-).

Hon har under dagen legat och sovit på mitt skrivbord när jag gjort något annat än suttit vid datorn. För när jag sitter vid datorn - då ska hon upp och klättra på mig ;-).

Hon tyckte det var lite trist att jag fick för mig att städa skrivbordet....hon var ju tvungen att flytta på sig *fniss*. Jag passade också på att skura rent i kattrummet och mata kattungarna med lite mjölkersättning. De behöver lite extra mat eftersom mamman inte har mjölk så det räcker.

Fram på em överfölls jag av en enorm trötthet. Lagom när maken vaknat till liv så blev jag helt plötsligt hur trött som helst. Så jag bestämde mig för att det var min tur att ligga på soffan och vila en stund. Naturligtvis så kom ju Tussan farande - perfekt - matte på ryggläge - då kan man sova på mattes mage ;-). Och jag måste ha varit väldigt trött. Bristen på sömn under värmeböljan har tagit ut sin rätt och jag somnde som en klubbad oxe och sov i 3 timmar!!!!

Jag kan aldrig annars sova mitt på dagen - men nu har jag semester så nu gör det inget om jag inte kan sova in natt ;-). Det var i alla fall en välbehövlig tupplur....

När jag väl vaknade till liv så var det dags att gå ut och ställa betforen. Upptäckte att makan gått lös ute med grästrimmen. Tagit bort en massa brännässlor och öppnat upp mellan hagarna - så nu kan pållarna röra sig i båda hagarna och har alltså lite större yta och röra sig på. Framför allt behöver vi inte hålla på och skifta hagar mellan dag och natt ;-). Stödutfodras kommer vi få göra eftersom vi inte har bete så det räcker, men det är skönt att pållarna kan vara ute dygnet runt i alla fall.

Maken testade nu på kvällen att mata kattungarna med strömming. Busans bebisar är ju 9 veckor och käkar strömming med god aptil. Blev dock förvånad över Lisas bebisars reaktion på strömmingen... ;-). Lisas kattungar är ju 5 veckor och kan knappt äta vanlig mat... men strömming.... det kan skapa oanade aggressioner *fniss*.

Röda killen fick en strömming, men den gråa lilla tjejen vill också ha just samma firre...



Morrning på hög nivå, men skam den som ger sig. Gråa tjejen är väldigt sugen på just denna strömming




Ge dig! Gråa tjejen är mycket mindre än den röda killen.... men mycket tuffare....



Den lilla grå går segrande ur striden ;-)



Kattmammorna försökte inte ens norpa åt sig någon strömming, utan satt lugnt och tittade på sina små telingar som for runt med sina "byten" - vilt morrande och spottande om någon annan vågade närma sig ;-).

Gamla Tussan - hon ville minsann inte ha någon strömming. Hon vill bara sitta brevid matte som parkerat sig framför datorn igen. Jag ska strax förflytta mig till TV:n och titta på Poirot på TV4+ - och man kan anta att Tussan kommer följa med mig till soffan ;-).


Damen sitter bara och väntar!




Nåja, nu är hon ju torr i alla fall *fniss*.

Roligare än så här blev inte denna dag!

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Karin

Arma Tussan - vilket elände - blöta katter är väl det blötaste som finns! Strömmingskampen är det roligaste jag sett på länge! Men var är Nalle?! :)

2009-07-05 @ 22:52:38
Postat av: Lizzie

Nalle är numera mer ute än inne... ;-)

2009-07-06 @ 13:06:11
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0