7/7 Tisdag -

Eftersom hästarna fick stå inne i natt så blev det inte någon lång sovmorgon för min del. Maken gav pållarna frukost innan han åkte till jobbet kl 6.30. Så vid 8.30 tiden var det bara för mig att masa mig upp och släppa ut dem. Mer än 2 timmar behövs inte för att de ska hinna käka upp sin frukost i lugn och ro.

Det verkar som om det regnat rejält under natten, min skottkärra var helt full i vatten. Regnet hängde fortfarande i luften så jag la på Oktawia ett regntäcke. M2 var inbokad för en ridtur kl 11 idag så jag tänkte hon skulle slippa göra rent en tvärlerig häst ;-).

Jag käkade sedan frukost i lugn och ro och läste lite tidningar på Internet. Förr satt man och bläddrade i Allehanda vid köksbordet när man käkade frukost, nu för tiden blir det framför dator som frukosten intas ;-). Skönt i alla fall att kunna käka frukost i lugn och ro ;-).

Snart så blev det i alla fall dags att ta sig ut till stallet för att mocka. Vet inte vad Okatwia sysslat med i natt, men hon hade grävt fram allt pink ur bädden i alla fall - så det riktigt stank urk purk. Det är ju dags att slänga ut bäddarna och skura stallet, planen är att göra det nästa vecka om det är Ok väder. Jag stod i alla fall coh mockade för fullt när M2 och hennes kompis L dök upp. Pållan gjordes iordning för en liten uteritt och så gav sig tjejerna iväg. Jag mockade klart Oktawias box, tog bort rätt mycket av bädden och strödde på lite nytt strö. Bädden behöver ju inte vara lika tjock nu som på vintern eftersom det inte är kallt. Lilla Bianca fick sedan gå in i Oktawias box när jag skulle mocka den lilla boxen. Det tyckte Bianca var lite spännande - hon gick ju nästan vilse i Oktawias box *fniss*. Den lilla fröken blev i alla fall förpassad till sin egen box när mockningen var klar.

Jag fortsatte sedan in i sadelkammaren. Dags att göra rent lite läder. Så dressyrsadeln och ett par träns blev rengjorda, sadeln fick ett nytt schabrak på plats också. Hm, tvättkorgen i sadelkammaren blir snabbt full ;-). Jag var nästan klar med lärdervården när tjejerna kom tillbaka. De hade tagit Rumboholmsrundan i skritt och trav - vilket hade gått jättebra. Oktawia hade skött sig utmärkt och de hade klarat sig från allt för mycket insekter. Dessutom klarade de sig precis från ett riktigt skyfall också ;-).

Jag fortsatte lärdervården med den utrustning Oktawia hade haft på sig och sedan när jag var klar så hade klockan hunnit bli 13 och jag var hungrig... ;-). Sommarlunchen idag bestod av 2 st leverpastejmackor med bostongurka och en tallrik med sillbitar och lite gräddfil. Snabbt och enkelt ;-).

När jag gick in så kollade jag först till pållarna i hagen... de tog det lugnt kan man säga ;-).



Efter att ha fått i mig lite käk så fortsatte jag med att göra lite nytta. Gäller att passa på när det inte är så varmt ;-). Jag tog mig an resten av stryktvätten. Nu skulle högen bort!!!

Det tog resten av em, men till sist så hade jag strukit det sista påslakandet. 3 timmar stod jag vid strykjärnet, men det var faktiskt skönt att få väck högen. Sedan var det bara att gå upp till övervåningen ett par vändor så var allt dessutom instoppat i linneskåpet :-).

Nu var jag rätt trött - det är inte helt ojobbigt att stå och stryka så länge. Solen hade också börjat titta fram så det var lagomt skönt att sätta sig i skuggan. Jag hade dessutom hittat en bok som jag köpte på bokrean. En stilla storm av Giles Blunt.

Så det blev kaffe, knäckemacka och boken och så placerade jag mig i en stol i skuggan. Maken hade ringt och sagt att de skulle jobba över för att hinna bli klara med jobbet och slippa jobba i morgon. Hade alltså ingen aning om när han skulle komma hem.

Satt alltså och softade i skuggan och läste resten av em. Boken är spännande :-). Det visade sig att maken inte blev så sen. Han var hemma vid 17:30 snåret och han var inte helt slut som jag hade befarat.

Efter en stunds vila och ett par korvar så var han piggare och vi tog en tur till Marieberg. Vi åkte först till blomsteraffären och köpte nya blommor till gravarna, nu har penseerna gjort sitt. Sedan fortsatte vi till K-Rauta och vi beställde vårt blivande kakel vi ska ha i köket. Svindyrt - men jag har glott på detta kakel i 15 års tid så nu är det väl dags att vi sätter upp det. Vi måste ju kakla om efter att vi fick skorstenen lagad och vi ska byta ut skåpen så nu ska det bli ordentligt gjort ;-).

Vi åkte sedan iväg till Ikea för att beställa skåpstommar och luckor. De har 50 % på en björklucka som är snygg. Tyvärr så sket det sig... när vi kom halvvägs genom min lista över vad vi skulle ha så var luckorna slut - djävla skit! Eftersom luckorna ska utgå så måste vi tänka om. Maken tycker ju inte det är speciellt kul att välja kökslucka - men nu måste vi ta en ny diskussion. Hade vi åkte ut förra veckan och beställt luckorna - som jag ville - då hade det funnits så det räckt.... typiskt!

När vi var klara på Ikea så blev det raka spåret till kyrkogården och så planterade vi de nya blommorna. Lite sent att få tag på sommarblommor, men det blev sommardahlior och afrikansk margurit. Blir bra när de har tagit sig.

Vi var hemma igen vid 20.30 tiden. Tog in pållarna så de skulle få käka lite kvällsmat. De fick stå inna någon timma innan jag släppte ut dem igen. Det verkade bli bra väder under natten så då kan de vara ute.

Resten av kvällen tillbringades framför TV - Morden i midsomer kan man ju inte missa ;-).

Förresten så fick jag min skyltar med posten idag. Så nu har Bianca sin egen boxskylt och jag har en ny skylt till sadelkammardörren :-).



Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: nina

jätte snygga skyltar:)

När John kom från er så kände jag att han luktade eld:( hoppas han inte rört till något för er

2009-07-08 @ 10:51:25
URL: http://www.brann.de
Postat av: Lizzie

Han stod vid staketet i går och "snackade" med oss ;-). Då erkände han att han varit hemma hos oss och grejjat i vår eldningstunna.... det brann inte i den, men luktar ju om den. Så det är inte alls konstigt att han luktade eld!

2009-07-08 @ 13:02:06
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0