10/6 Onsdag - Shopping!

Skattepengarna kom idag :-D. Alltså har maken och jag frossat vilt i shopping *fniss*. Men vi har bara shoppat sådant som vi behöver ;-).

Vi drog iväg till Stadium Outlet på en tidig lunch. Jag var i stort behov av en ny jacka, typ regn/vindjacka. Hittade en kanonsnygg i en läcker limegrönfärg, tyvärr en storlek för liten... Efter rätt mycket letande så blev det ett komplett regnställ istället, i den diskreta färgen grå/svart jacka och svarta byxor.



Med tanke på hur vädret utvecklar sig så var det nog ett bra köp ;-).

Hittade också en billig ljusgrå fleectröja som fick följa med hem 150 kr istället för 300 kr  - rena fyndet.

Maken och jag gjorde dessutom mer fynd - varsit par bra skor :-). Mina joggigskor från förra året är helt slut i sulorna och börjat spricka i sömmarna. Därför inköptes nya åt mig, ett par reebook för kraftig pronation. Satt om gjutna på mina fötter och kommer underrätta för min inflammerade hälsena att läka. Maken köpte ett par adidas som han gillade - naturligtvis var de fodrade med Gore-Tex - det är viktigt för honom ;-).



Eftersom jag måste ha joggigskor uppbyggda för pronation så kostar de en del... men jag gjorde rena fyndet. Istället för 1400 kr så betalade jag 800. Makens dojjor hade kostat 900 och han betalade 600 kr.

Efter jobbet så fortsatte vi vår shoppingrunda ;-). Vi for ut till Home-butiken där de har lite ombyggnadsrea. Den butiken är ju inte den billigaste i stan direkt, men vi visste att de hade den diskmaskinen som vi ville ha - frågan var bara om den var med på rean eftersom det är den senaste modellen från Elektrolux.

Den fanns kvar! Ordinarie pris är egentligen 8 600, introduktionspriset när vi kollade på diskmaskinen för 2 veckor sedan var 7000 kr. Vi fick köpa maskinen till det facila priset av 5.500 :-D. Det innebar att de var 1000 kr billigare än Elon och vi beslutade oss snabbt för att köpa diskmaskinen :-).

Tur man har stor bil så vi fick in den i skuffen ;-). Full fart hemåt och in med maskinen. Bort med den gamla sunkiga diskmaskinen som varit trasig 1 år och efter en timmes pyssel så var maskinen inkopplad och på plats!



Notera att det är belysning i maskinen - lite lyx som vi unnade oss :-)

Maken var nöjd, framför allt så var det hans tur att diska och nu slapp han ;-). Diskmaskinen blev invigd på en gång och det var så skönt att få rent på diskbänken och slippa ha disk stå framme för jämnan.

Medans maken röjde upp i köket efter byte av diskmaskin så gick jag ut och fixade stallet. Ridning stod det på schemat idag så det var bara att sätta fart. Efter mockningen så blev pållan iordninggjord för en tur in till ÖFK. Inte väder för någon uteritt idag direkt, och jag kände att jag ville träna på det vi gick igenom på ridlektionen i söndags.

Pållan klev snällt in i trailern och vi for iväg mot ÖFK. Det var rätt folktomt där, ett ekipage i ridhuset så man behövde inte trängas direkt. Oktawia var lite spänd och tittig i början, men det gick över under framridningen. Inga problem att fortsätta jobba pållan när vi sedan blev själva i ridhuset och Oktawia var idag riktigt samarbetsvillig. Jobbade på jättebra och inte alls någe tjafsig med huvudet.

Maken försökte ta kort på oss under travjobbet - men det är svårt att få bra bilder i ridhuset - ser ut som en "spökhäst" ;-)




Red totalt 50 min inkl fram- och avskrittning. Pållan var nöjd efteråt och jag var nöjd, det jag fick loss i söndags kunde jag fortfarande rida på - kan inte bli bättre ;-). Inga problem att lasta när vi skulle åka hem. Trots att hon blev lite stressad och okoncentrerad på av en häst som skrittade runt bakom oss, så klev hon bara rakt in i trailern - duktig pålla :-D.

Var hemma igen vid 21:45 - lite sent, men diskmaskininstallationen pajjade vårt tidsschema och då blev det sent. Var klar med pållarna och stall kl 22.15, kvar bara att kvällsrasta lite vovvar. Det har maken gjort nu under tiden som jag gjort detta inlägg :-).

Är i alla fall himla nöjd med vårt köp av diskmaskinen - ska bli så SKÖNT att slippa hålla på och diska för hand :-).

Nalle tyckte också att det blev varmt och skönt ovanpå diskbänken ;-). Även om det mest är vatten han är ute efter ;-).



Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Karin

Men vad kul att äntligen få en diskmaskin - tänk vad skönt för Nalle att få en varm plats att ligga på dessutom....

2009-06-10 @ 23:29:11
Postat av: Lizzie

Jättekul är det :-). Framför allt är det lättare att hålla snyggt på diskbänken när man slipper ha disk stå där, antingen ren disk i diskstället eller fullt med smutsig disk ;-). Nu gömmer man allt i diskmaskinen istället ;-). Riktigt kul med belysning i maskinen också :-D.

2009-06-11 @ 08:11:34
URL: http://stallkartorp.blogg.se/
Postat av: Maja

Hejsan! :) Allt bra? Tänkte bara säga att på min blogg hittar du den sötaste pyjamasen! :) kika gärna in om du är intresserad! kram.

2009-06-11 @ 08:13:09
URL: http://majaalins.blogg.se/
Postat av: Malin

Äntligen diskmaskin ;-) Vi får vänta på dylika ting, vi får skattepengar till jul vi... Och våran går än även om den låter som ett tröskverk suck Kul att pållan går in i kärran nu! :-D

2009-06-11 @ 08:45:00
Postat av: Lizzie

Malin: Himla skönt att ha förenklad deklaration. Det är trevligt att få skattepengarna så här lagom till semestertider. Men det är klart. Skulle vara trevligt att få en omgång även till jul ;-).

2009-06-11 @ 09:42:10
URL: http://stallkartorp.blogg.se/
Postat av: Malin

Vi får till jul bara för att vi har en sk näringsfastighet. fast vi har ju ingen näringsverksamhet... Vore ju trevligt om en av oss kunde få nu och en till jul :-)

2009-06-11 @ 22:30:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0