11/6 Torsdag - Upp och ner...

Sicken dag det blev idag! Det har varit både bra och dåligt, eller upp och sedan ner ;-)

Började inte så bra... maken kliver upp 30 min tidigare än mig. Han matar hästarna och morgonrastar Lexi och Lillan. När jag klev upp kl 6 så kom han upp och sa att Lillan var försvunnan :-O.

Lillan är vår amstaff-blandning och hon smiter ALDRIG ensam. Lexi satt på trappan och ville in - men ingen Lillan. Han var ute och ropade - men ingen hund.

Så vi tillbringade en timme på morgon med att vara ute och leta efter Lillan - vi tog varsin cykel och stack iväg åt varsitt håll och letade hund. Så tidig morgon var jag ute och cyklade 40 min och ropade efter en sabla hund - som inte visade sig. Lite stressande situation! Lillan tycker inte heller om andra hundar så man vill inte att hon ska springa på någon stackare som är ute och går med sin vovve... inte heller vill man att ens hund ska förorsaka någon bilolycka eller dylikt. Hon var i alla fall inte ute och sprang på någon väg. Hem igen och vi fortsatte ropa och ropa... Och så helt plötsligt så sitter hon ute på gärdet  - skitglad! Och totalt dygnsur eftersom hon hade varit ute och sprungit i högt blött gräs.

Matte och husse var INTE så glada, men samtidigt lättade över att hon var hemma hel och utan skador. Vi fattar inte vart hon kommit ut eftersom hon har en enorm respekt för staketet. Den lilla rackaren löper ju i och för sig, då kan ju även tikar få lite spring i benen...

Lätt försenade och stressade kom vi iväg till jobbet. Jag glömde plånbok och oriflamevaror hemma så det förstörde min planering, men man får överleva. Som tur var hade maken pengar med sig eftersom vi skulle ut och äta lunch med jobbet. Det hade ju blivit lite pinsamt om jag kommit utan pengar till den ;-).

Förmiddagen avlöpte utan några mer konstiga saker inträffade. Eftermiddagen tillbringade vi i stadsparken - en skön em ;-). Först käkade vi lunch i stadsträdgårdens restaurang - hur gott som helst. Sedan hade jag och en kollega annordnat friskvårdsaktivitet i form av guidad tur i Stadsparken. Parken tillhör ju vår förvaltning så det var ju lätt fixat ;-). Det är så fint i stadsparken - värt att besöka. Vår em avslutades med att vi fikade vid stadsträdgårdens café. En perfekt avslutning på vår friskvårdsaktivitet och dessutom hade vi uppehåll och lite sol hela eftermiddagen.

Maken kom sedan och hämtade mig uppe på stan och vi for direkt hem. Behövde inte laga mat det första vi gjorde eftersom jag var tämligen mätt efter allt ätande och fikande. Dock var det skönt att sitta ner och dricka lite kaffe och läsa Tidningen Ridsport som kommit med dagens post.

Lilla Nalle låg och vräkte sig på bänken och höll lite koll på vad jag sysslade med ;-).



Vilken slapphög va!

Strax innan jag skulle ut i stallet för att mocka så fick jag ett trevligt telefonsamtal. Det var från tjejen som jag skickade min Albion dressyrsadel till. Hon fick sadeln levererad till sig förra fredagen och hon fick en veckas öppet köp för att kolla att den passar henne och hennes häst.

Tjejen ringde nu ikväll och är jättenöjd med sadeln :-). Hon tycker den är helt underbar att rida i (det ÄR den). Sadeln passar hennes häst kanonbra så hon var jätteglad. Och jag blev jätteglad över att sadeln hamnat hos någon som verkligen uppskattar den :-). Jag vet ju själv hur det är att leta sadel och hur glad man blir när man hittar en fin sadel som ligger bra på kusen OCH som passar en själv :-). Dessutom är jag ju pedant när det gäller min utrustning, så hon fick tag på en välskött sadel ;-).

Så glad ihågen är det stallet nästa. Mockningen är snart gjord - tänk - när man inte har bråttom. Då har pållarna minsann  varit prydliga i boxarna så det är lättmockat ;-).

Alltså hade jag tid över att gosa med kissungarna i sadelkammaren. De gillar verkligen att ligga och sova på smutsiga schabrak ;-)



Pälshög, eller vadå?

När jag var klar med mat och mockning så plockade jag in pållarna. Tänkte longera Oktawia en sväng och sedan gå en liten promenad med henne. Hon gick så bra i går när jag red, så longering skulle räcka som motion idag. Tyckte hon rörde sig lite stelt när jag hämtade henne i hagen. Men efter allt regnande så är det lite slipprigt i hagen, så det var svårt att avgöra exakt hur hon gick. Tyvärr så blev mina misstankar starkare och starkare att allt inte stod rätt till när jag skrittade fram henne.

Damen rörde sig inte helt fräscht i skritten. Något skumt med vänster fram. Och mycket riktigt... i trav på volt så syntes det bra - halt vänster fram.

Hon är inte svullen och var inte nämnvärt varm över benet. Gick in och ringde för att rådfråga jourhavande veterinär. Känner mig alltid villrådig vid hälta. Ska man linda, ska man kyla - eller vad.

Jourhavande veterinär tyckte jag ska avvakta tills i morgon eftersom hon stöder helt ok på benet. Kyla benet var alltid bra och fick rekommenderat att lägga på kyllera.

Kollade benet igen, nu tyckte jag att Oktawia var lite varmare strax ovanför kotan, men framför allt så hade hon kraftig digitalispuls nu i kväll. Och det enbart på vänster fram. Hm.... hovböld på gång.... hon vilade hoven rätt mycket... Jag kletade på kyllera i alla fall. Skadar väl inte. I och för sig så är ju damen inte direkt stillsam i hagen, utan kan  mycket väl ha sträckt sig eller vrickat sig i hagen under dagen. För hon var inte halt i morse! Men jag misstänker hovböld...

Blev alltså inte mycket med den motionen *suck*. Oktawia hade ju en hovböld förra våren - den kom ju också från en dag till en annan. Så vi får väl se hur det hela utvecklas... men det var ju inte vad man räknat med direkt. Jag fick ju vara på bra humör ett tag i alla fall *fniss*

Har inte gjort så mycket mer ikväll. Och nu är det dags att gå och lägga sig. Bara fredag kvar - sedan är det helg - igen! :-O

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0