12/6 Fredag - Regn, regn och åter regn

Undrar hur mycket det kan regna egentligen. Det ska föreställa sommar, men det känns som om det är oktober och ungefär lika mörkt har det varit idag *burr*. Skönt med en kamin som värmer i huset måste jag erkänna ;-).

I morse så hade Oktawia fortfarande förhöjd puls i sitt högre framben, men hon haltade inte i skritt så hon fick gå ut i hagen. Sabina fick gå till sin sjukhage, men jag tyckte hon gick stelare idag. Med tanke på att jag nu har 2 halta pållar hemma så fick jag tag i hovisen mitt på dagen. Hovis tyckte också det lät som om Oktawia kan ha en  hovböld coh så skulle hon kolla på Sabina också. Det blev lite svårt att få ihop hovistid bara, till slut blev det så att vi fick sluta tidagare och jag fick en tid 15:30.

När vi kom hem så spöregnade det och hagen står nästa helt under vatten! Klafsade ut i leran och hämtade Oktawia och sedan ut för att hämta Sabina - hon rörde sig helt plötsligt mycket sämre än tidigare :-O.

Hästarna frös så de skakade trots att de hade regntäcken på sig, så det var nog bra att vi kom hem lite tidigare. Oktawia förhöjda puls var som bortblåst. Hur torr och fin som helst i benen. Ingen värmeökning heller i hoven. Inte heller reagerarde hon när hovis tryckte med visitertången. Så antingen är det en hovböld som inte är "färdig" ännu, eller också så har hon slagit på sig själv och träffat en nerv, eller typ vrickat/sträckt sig i hagen. Damen vände helt OK på stallgången, och hon hade inga problem med att stå ordentligt på benet. Bara att avvakta och se hur det utvecklas.

När det gäller Sabina så var det sämre beställt med henne. Ett fånganfall har kommit under dagen *suck*. Så hovis kunde inte göra något just nu, utan det är bara att mata i den lilla damen butta och se till att hon står mjukt med hovarna. Pållarna fick stå inne resten av dagen eftersom de frös och det var så grisigt väder ute.

Eftersom vi var tvungen att flänga oss hem pga hovisbesöket så hade vi inte hunnit handla med mat hem och inte heller besökt bolaget. Ska ju gå på klassfest i morgon och då ska jag ha med både mat och dricka till mig själv.

Vi for snabbt ut till Marieberg, passde på att gå in på Lindex en vända och där hittade jag ett par toppar och en jacka på rean. In på bolaget och nu hade jag bråttom eftersom jag kommit på att jag var tvungen att hinna till Granngården innan de stängde! Handlade ett par flaskor vin (behöver fylla på vinstället) och några flaskor cider i ett rasande tempo. När vi kom ut från systemet hade vid 12 min på oss att ta oss till Granngården.... maken körde INTE som en tok för vi hade bilar före oss hela tiden ;-).

Kom väl fram till Granngården typ 2 min i 18 och hann in precis för att köpa lite papperströ och fosforbalans - sedan fick de lås affären ;-). Det sista vi gjorde innan vi åkte hem var ett besök på Willys för att shoppa lite mat.

När vi väl var  hemma igen var jag helt utmattad och när jag packade upp det vi shoppas så upptäckte jag att jag hade haft lite väl bråttom på Systembolaget. Cidern som jag köpte var inte alls normal styrka på (4,5) som jag brukar köpa, utan 7.0 - jättestarka!!! Hm, räcker nog om jag tar med mig en flaska - tål ju ingen och blir onyckter på ingenting! Inte bra alls! Maken tyckte inte alls att det var något problem att jag köpt för starka cider... alltså, de kan gärna stanna hemma hos honom *fniss*.

Maken fixade till sist lite middag och jag fixade stallet. Pållarna fick lite mer hö att tugga på, men såg ut att tycka det var helt OK att stå inne ;-). Ett förskräckligt väder var det ute i alla fall...

Kom in lagom till det att middagen var klar - renskavsgryta som var hur god som helst. Kollade lite på TV under tiden som jag käkade mat och slappade en stund. Det kunde jag behöva efter att ha stressat som en galning.

Kom i alla fall ihåg att inför morgondagen scanna in de foton jag har från vår skolresa vi gjorde i 9:an och även från skolavslutningen. Det tog ungefär 1,5 timme eftersom jag hade rätt många bilder. Blev lagom klar med det när det var dags att natta pållarna. Kollade av Oktawia en gång till. Forfarande ingen förhöjd puls och rör sig helt ok i boxen i alla fall... hm, bara att hålla tummarna att det bara var något tillfälligt bakslag igår!

Resten av kvällen har tillbringats framför TV - och roligare än så blev inte denna fredagkväll :-)

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0