15/6 Måndag - Var är sommaren...

Alltså - nu har halva juni passerat! Var har sommaren tagit vägen????? När till och med jag börjar gnälla över att det är kyligt - jag gillar ju inte när det är för varmt - ja, då är gränsen nådd. I morse var det +7 grader och snålblåst! Det klassas ju inte ens som sommar om man enbart går på dygnstemperaturen! Ur led är vädret - finns det någon protestlista jag kan skriva under?? Hit med den snabbt i sådant fall!

Det blev i alla fall täcke på båda pållarna eftersom det skulle regna, och som vädret är så räcker det ju med att det kommer lite duggregn och blåser så fryser pållarna. Klena kusar kan man tycka, men till och med shettisen, som har rejäl päls, fryser. Fördelen är ju att vi inte har några flygfän i luften - alltid något!

Det har i all fall varit full fart på jobbet. Först hade vi APR (Arbetsplatsråd) för vår lilla arbetsgrupp.  Idag blev det officiellt att jag blivit delegerad arbetsuppgifter från chefen och blivit arbetsledare för vår grupp (3 personer). Detta enbart för att avlasta chefen, och det är ju mitt jobb så vi får hoppas att det kommer funka bra. Jag gillar ju arbetsuppgifter som innebär ansvar så det ska bli kul. Finns en del att ta tag i så jag kommer inte bli sysslolös ;-).

På em hade vi ett möte till, med hela administratörsgruppen inom förvaltningen, vi samlades först till lunch och käkade på Gustavsvik - finfin buffé och rejält mätta blev vi. Hi hi - kul med möte efter den lunchen - vi var lite mätta och trötta ;-).  

Efter jobbet så for jag och maken ut till Elektroluxbutiken och kollade om de hade några prylar kvar som var på rea. Det fanns det och vi bokade en ny köksfläkt. Vi har varit utan köksfläkt i 1 år så det är väl dags att fixa en nu. Kvar sedan är bara att fixa till nya skåp och nytt kakel över diskbänken. Om vädret fortsätter som det är nu så vet vi vad vi har att göra under semestern ;-). Det största problemet är dock att komma överens om vilka köksluckor vi ska ha *harkel*.

När vi kom hem så fixade maken lite middag och jag fixade stallet. Vid 18-tiden kom M1 för att skritta ut på Oktawia. Hon hade bokat tid med en granne så de skulle ta sällskap på skritturen.

När de gav sig iväg så gick jag in och käkade lite mat, nu hade min lunch försvunnit och jag var hungrig igen ;-). Pratade en stund med maken, jag hade nämligen stora problem att få in Sabina från hagen. Hon har blivit riktigt akut dålig i sin fång. Trots att hon står på butta har blivit rejält mycket sämre över dagen :-(. Så vi kom överens om att det är lika bra att ringa till ATG i morgon och hoppas att de har en tid ganska omgående. Om hon blir sämre trots att hon står i sjukhage, inte får nåt annat att käka än hö, dessutom medicineras med butta och ändå blir så mycket sämre - inte kul alls.... :-(.

M1 var tillbaka efter cirka en timme. Uteritten hade gått jättebra. Oktawia hade slappnat av totalt när de fick sällskap av ett annat ryttarekipage. När hon är själv måste hon hålla kolla på allt och kan stirra upp sig rätt rejält, men så fort hon fick se ridsällskapet så lugnade hon ner sig direkt. Bra att det funkade! Det är ju himla skönt att ha någon att rida ut med, och det kan ju vara skönt för maken att slippa följa med jämt på sin järnhäst ;-). Dessutom så hade de tur med vädret och solen tittade fram lite grann. Oktawia verkade tämligen avslappnad när de kom hem, stod och gäspade på stallgången flera gånger så hennes lilla hjärna fick nog så den teg idag... ;-).

Mycket mer än så här händer inte idag. Nu ska jag kolla på CSI och sedan blir pållarna nattade. Sedan är det slut för idag ;-).

Nalle hälsar sin fanclub ;-)



Jag ska fortsätta leta efter sommaren.... ;-)

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Anonym

Mera Hobbe! Mera Hobbe! Mera Hobbe! fniss

Kul att det gick bra på uteritten! :-)

Vi ska till ATG med U:s ena pålle imorr´n. Hoppas att dom kommer fram till något bra...

Tråkigt att Sabina inte är okej.... hoppas att det löser sig, det låter ju tyvärr inte så bra :-(

2009-06-15 @ 21:42:14
Postat av: minternet

det var jag som skrev....

:-)

2009-06-15 @ 21:43:18
Postat av: Karin

Fancluben tackar o ler åt Nalle - vilken ståtlig kisse!!!

2009-06-15 @ 21:52:48
Postat av: Malin

stackars Sabina... :'o( Och stackars dig...

2009-06-15 @ 23:39:34
Postat av: Lizzie

När det gäller Sabina så har hon nog denna gång fått belastningsfång... boxvila är det som gäller i alla fall.

2009-06-16 @ 15:53:37
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0