1/6 Måndag - Hopp för mänskligheten

Har idag varit med om en sak som gör att jag hyser gott hopp för mänskligheten. Det finns ju gott om negativa nyheter att läsa i tidingar, falska människor i olika såpor osv. Det höjs ju också varnande finger för att annonsera ut varor på Blocket - då blir man vips bestulen. Framför allt så ska man inte tro gott om folk.

Jag har sedan februari förra året försökt sälja en sadel. Det är en Albion Style tämligen obegangnad och alltså värderad till rätt mycket pengar. En ny kostar multum! Jag har kollat med lite folk som kan detta med sadlar och frågat om jag ska sänka priset på min sadel eftersom den verkade svårsåld då jag hade en udda storlek, men fick rådet att jag absolut inte skulle skänka bort sadeln.

Sagt och gjort - jag har begärt det den blev värderad till minus 1000 kr - och så har jag väntat på rätt köpare.... och väntat... och väntat... ;-). Jag haft sadeln hängt på Till Häst - men flyttade sadeln till Granngården i höstas. Den har blivit utlånad några gånger, men inte passat bra för dem som provat.

För två månader sedan la jag ut en annons på Blocket om sadeln, skrev också att den fanns på Granngården för beskådan - så man inte skulle få något ovälkommet besök hemma ;-). Inte ett endaste mail eller telefonsamtal... förrän här i fredags! Då var det en tjej som äntligen var intresserad. Vi pratades vid igen i går och hon ville ha sadeln. Jag talade om att jag kunde skicka den med bussgods till hennes närmaste stad.

Men hon tyckte det var onödigt, utan ville ha mitt kontonummer och sätta in pengar så jag kunde skicka sadeln som idag.

Visst, jag mailade mitt kontonummer och så tänkte jag så här... icke en chans att jag skickar en sadel, som jag ska ha ett 5-siffrigt belopp för, innan jag sett att pengarna finns på mitt konto! Och skulle jag vara i hennes kläder så skulle jag aldrig sätta in så mycket pengar på en vilt främmande människas konto för att sedan vänta på en sadel! Man kan ju bli hur blåst som helst! Det har man ju hört folk som gjort, och de har aldrig mer fått se pengarna och ännu mindre fått någon sadel.

Dock tog jag med mig sadeln till stan idag, välinpackad i en låda, men övertygad om att få ta med den hem igen. Så döm om min förvåning när jag kollade mitt konto efter fikat idag och pengarna satt på mitt konto!!!!!

Det finns hopp för mänskligheten - det finns fortfarande människor som litar på andra människor!! Ingen är mer förvånad än jag.

Alltså åkte jag och maken iväg på lunchen till Bussgods och skickade iväg min älskade Albionsadel till sin nya ägare. Det är med sorg i hjärtat jag säljer den, men den ligger käpprätt åt helvete på pållan så det är inget annat att göra. Förhoppningsvis så är nya ägare överlycklig över sadeln och att den passar hennes kuse. Hon har i alla fall 7 dgr öppet köp ifall sadeln inte passar.

Har ringt och talat om att jag fått in pengarna på kontot, har skrivit ett kvitto som ligger i paketet, och så talade jag om att sadeln är på väg och är hos henne om 2-3 dgr. Så håll tummarna att den ligger bra på hennes kuse - Skulle var helt underbart om jag äntligen får sadeln såld :-).

När jag kom hem efter jobbet så tog jag itu med min megadisk som var kvar sedan igår. Maken grillade kyckling ute i värmen. Jag hann bli klar med både disk och mockning innan han var klar med middagen, sedan var det himla skönt att sitta ute och äta och bara pusta en stund i värmen.

När det hade blivit lite svalare så lagade maken och jag bordet som jag ska ha i växthuset. Det behövde limmas ihop lite. Sedan så satt jag ute och putsade lite läder - det var faktiskt jätteskönt att kunna göra det ute :-)




Under tiden som pysslade om mitt läder så höll maken på och fixade lite i växthuset. Skruvade fast lite hörnbeslag på brädorna till odlingsbäddarna och sedan la han på resten av jorden. Alltså klart för plantering! Så mina plantor som jag haft i sadelkammaren hamnade äntligen på rätt ställe och jag tycker att nu börjar det likna ett växthus :-)

I mitten ska det planteras en gurkplanta - som står på inköpslistan ;-)




Maken var snäll och släpade med vatten och vattnade plantorna så nu hoppas jag att de tar sig...

Mycket mer än detta har vi inte hunnit med idag. Nu ska jag kolla på CSI, pållarna får vara ute en timme till eftersom det är så himla skönt väder ute. Ska visst bli regn i morgon...  ja ja - det behövs ju också...

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Anonym

Sist jag skickade sadel mess Busgods var den på vift bra mycket längre än 2-3 dgr och ingen kunde säga var den fanns. Håller tummarna för att du har mer tur.

2009-06-01 @ 23:48:01
Postat av: Lizzie

Hoppas verkligen att paket åker direkt dit det ska!

2009-06-02 @ 13:16:24
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0