16/6 Tisdag - SOL!

Det verkade som om mitt gnällande igår gjorde verkan!! Idag var det ju väder som faktiskt kunde liknas vid typ sommar och sol!

Jag hade med mig cykeln idag och flexade ut på en tidig lunch. Cyklade iväg till VIB-hälsan för en liten behandling som jag hade inbokad. Under cykelturen höll jag på att smälla av pga värmen ;-), men efter alla kyla så får det väl gå bra då ;-).
Jag hade tid hos en Kinesiolog som gick igenom hela mig. Han fick en hel del saker att jobba med :-O men "fick iordning" på det han hittade, vilket var svagheter i min vänstra fot - den högra fixade han ju till efter Vårruset ;-), mitt vänstra knä, min högra höft, mitt högra knä, min högra armbåge, muskelfästen i nacken, låsning i bröstryggen, 3 låsningar i huvudets benplattor. Avslutade det hela med att sätta magnetiska senapsfrön på akupunkturpunkter i mina öron för de lederna som han gått igenom. Dessa ska jag gnida på 3 gånger om dagen under en period om 10 dagar. Fick även massage punktvis. Och trots att det inte var några ryck, dragningar eller på något vis tuff behandling så kände jag mig helt mörbultad efteråt och fick sitta en stund pga yrsle. Släppte dock rätt fort och jag kunde sätta mig på cykeln och cykla till jobbet igen för att käka min lunch. Ska tillbaka i höst för en uppföljande behandling, ska bli spännande och se om jag märker någon skillnad nu i min ridning :-).

Jag har under dagen jagat veterinär på ATG-kliniken, men eftersom jag satt i chefsfrukostmöte just när de hade sin telefontid, så gick det inte så bra. Kollade med en annan vet, men i nuläget så gör jag rätt. Sabina ska stå på boxvila och käka butta. Ska kolla i morgon med ATG hur lång tid hon ska få på sig att svara på buttabehandlingen. Hon har fått dubbeldos idag och det ska ju göra verkan! Funkar inte detta så är det nog så att den lilla damen får vandra vidare till hästhimlen :-(. En ljusglimt är i alla fall att hon var lite bättre idag när jag kom hem än vad hon var igår kväll.

Efter jobbet idag så åkte jag och maken iväg till Elektroluxbutiken igen och löste ut köksfläkten vi bokade igår. Maken hade också nu mätt röret ut till skorstenen så vi fick med rätt modell på slang. Vi köpte också en pryl som maken länge gått och suktat efter - en OBH Nordica knivslip. Det är ju fortfarande rea - så det är lika bra att passa på ;-).

När vi kom hem så käkade vi lite mat och sedan var det full fart ut i stallet. Jag hann precis med mockning innan M&M, och pappa P kom kl 19. Idag var det M2 som skulle rida och hon gjorde iordning Oktawia under tiden som vi övriga spanade in kattungarna i sadelkammaren ;-).

Pållan gick jättebra att lasta, klev raka vägen in utan att man ens behövde visa att man hade ett litet rep i handen. Blir fortfarande lika förvånad! Sedan styrde vi kosan till ÖFK.

M2 skrittade runt SM-banan och sedan så gick vi till ridhuset. M2 red ett lite lättare pass eftersom pållan inte gjort så mycket sedan jag red sist, vilket var förra onsdagen. Hur som helst så såg damen hur fräsch ut som helst. Ingen tillstymelse till hälta - skönt! Travjobbet funkade bra för M2, däremot så var Oktawia istadig i galoppen och ville helst sparka bakut än att galoppera, men fick igång damen till sist. Avskrittning skedde också runt SM-banan och det var en riktig skön kväll ute.

Oktawia färdigmotionerad!



Sadeln åkte in i bilen och pållan klev snällt in i trailern :-) och så småningom så åkte vi hemåt till Kartorp. Väl hemma så fick damen en välförtjänt ryckt innan kvällsmaten serverades. Sabina fick sitt hö och en omgång butta till.

Plockade sedan iordning på alla prylar från bilen innan det blev släckt i stallet för natten.

Efter "upprop" från Hobbes fanclub så kommer här en liten bild på underverket ;-)

Hobbe 7 veckor!



Han låg väl stilla typ en sekund så det är tur att bilden blev så bra som den blev *fniss*.

Nu ska jag bara släppa in Lexi och Lillan - sedan är det dags att ta en närmare till på sängen!

Godnatt!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0