18/6 Torsdag - Arbetsveckan slut

Var på jobbet 7:00 och jobbade som en slav i 2 timmar. Fick undan det jag var tvungen att få klart innan jag åkte iväg till min pluggkamrat. Vi jobbade sedan koncentrerat med vårt PM fram till kl 14:00 med avbrott för lunchen, kom en bra bit på väg. Maken kom och hämtade mig och vi for iväg till Willys för att handla lite mat innan vi åkte hemåt.

När jag väl var hemma och plockat undan matvarorna och satt mig med en kopp kaffe - då blev jag helt totalt färdig. Jobbet med PM:et hade verkligen tagit på krafterna - har glömt bort hur trött man kan bli när man håller på och jobbar med PM.

Jag hade fått ett SMS från ÅE om att hon tyvärr inte kunde  hålla någon lektion för mig, hon var dubbelbokad. Inte mycket att göra något åt och var så trött att det kändes helt OK. Kunde sitta bra länge och surfa runt och bara slappa innan jag sedan släpade mig ut i stallet för att mocka.

Ute i sadelkammaren så satt jag och gullade med sötnosarna en stund - de är ju helt bedårande :-)



Sedan var det bara att ta itu med mockningen. Sabina vägrade lämna sin box så hon fick stå kvar under tiden som jag mockade rent åt henne. Hon är fortfarande skitdålig och i morse så såg också maken hur hon stapplade runt - han trodde jag överdrev i min mörka vision om Sabinas framtid....

När jag var klar med mockningen så gick jag in och käkade lite innan jag gick ut igen för att ta itu med Oktawias motion. Även om det inte blev någon ridlektion idag och jag är  helt slut så behöver hon röra på sig. Så det blev ett pass med longering. Ville kolla hur hon reagerar i galoppen på lina eftersom hon kickar när M&M fattar galopp.

Första så vandrade jag runt i hagen - lekte gå fot, vilket Oktawia är jätteduktig på ;-), Sedan blev det trav som uppvärmning i båda varven. Oktawia var lydig och lyhörd idag.

En perfekt halt med enbart röstkommando :-)



I det andra varvet blev det nästan en perfekt halt med hjälp av röstkommando :-)



Travjobb på lina funkade bra



Galoppen funkade alldeles utmärkt idag. Jobbade på bra trots lite slipprigt underlag, framför allt INGA tendenser till att sparka bakut!



Funkade även bra i vänster varv, dock så klantade hon till sig en gång efter en galoppfattning... hon blev så ivrig att hon satt snarskank för sig själv och brakade omkull på sidan!! Hon var snabbt uppe och såg mest förvånad ut, sedan så fortsatt hon att galoppera och där hon hade ramlat - den fläcken hoppade hon över *fniss*. Dock fick det räcka med galoppen - kollade av att hon inte hade skadat sig eller såg halt ut, men allt såg normalt ut.

Hann precis klart med avskrittningen då en riktigt regnskur kom så det blev alldeles lagomt att gå in då.

Gjorde klart i stallet och med pållarna för kvällen - kvällen hade försvunnit snabbt och det var dags för kvällsfordringen när jag var klar med Otkawia.

Resten av kvällen har jag tillbringat i soffan och kollat på ett CSI-avsnitt som jag hade inspelat. I andra halvan av hörnsoffan låg det vovvar och en katt.

Nalle och Lexi är goa kompisar :-D



Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0