19/6 Fredag - Midsommarafton

Det var min "morgon" att fodra pållarna så det blev ingen lång sovmorgon. Eftersom jag tänkt rida på fm så var det bra att det var min tur att fodra - då kom jag igång direkt på morgonen ;-).

Så när pållan hade käkat upp sin frukost blev hon iordninggjord för ett ridpass, lastade och åkte till ÖFK. Pållan är äckligt lättlastad nu - kliver bara rakt in utan att någon medhjälpare behöver göra något :-O.

När vi kom till ÖFK så var det helt tomt i ridhuset, men det kom ett ponnyekipage strax efter att jag skrittat fram pållan. Oktawia något nyfiken hade väldigt problem att koncentrera sig på mig. Hon var inte alls spänd eller stressad så där som hon blev tidigare. Damen hade bara ingen som helst arbetslust idag!

Så själva jobbet idag blev till att gå ut på att få damen följsam och inte springa runt och glo på ponnyn. Oktawia var till en början helt stelopererad i halsen, men bara åt vänster håll. Hon bet tag i bettet så det kändes som om det var 1 kg betong i tygeln. Man brukar få rida henne olika beroende på i vilket varv man rider, men idag var det nästan skrattretande omöjligt att få till det i vänster varv. Och man kan ju inte bara rida runt i höger varv ;-). Jobbade damen genom att rida serpentinbågar och 8-volter, på slutet la jag till skänkelvikning med mild skärning och efter det så började hon äntligen att slappna av. Så efter 30 min slit i trav och jag var helt slut så började hon äntligen lyssna och vi fick till riktigt bra 8-volter där hon behöll formen hela tiden i ett par varv. Då fick det vara bra. Avslutade arbetspasset med att skritta avsuttet runt SM-banan. Lite skönt avslutning är ju aldrig fel :-)



När vi skulle lasta och åka hem så kom det några ridskolehästar som skulle till sin sommarhage. Maken blev ju lite orolig och funderade på hur det skulle gå och lasta, men inga problem. Oktawia tittade inte ens efter ridskolehästarna utan klev snällt in i trailern - maken undrade om jag totalt hjärntvättat min häst *fniss*.

Vi var hemma igen runt 12-snåret, så det var lagom att ge pållarna lunch när jag var klar med Otkawia och var utesläppt i hagen. Hon är hur lugn som helst själv i hagen, inga problem att stänger till stallet för att kunna mocka boxarna. Sabina är inte ett dugg bättre :-(. När jag var klar med mockning, fyllt på vatten och fixat med alla prylarna som låg i bilen, så ställde jag upp stalldörren igen ut mot hagen. Oktawia kan gå in och kolla läget med Sabina om hon känner för det, men just då så föredrog hon att stå i hagen ;-).

Oktawia har rätt bra koll på vart grannens hästar är någonstans och hon har en liten upphöjning i hagen som hon har som spaningsställe. Dock har hon också full koll på när jag kommer ut i trädgården ;-).

Nyfiken pålla - matte kanske har mat i handen ;-)



Nä hä - inget käk, då är det vila som gäller ;-)



Resten av em gjorde vi inget speciellt. Maken lade sig för att vila en stund så han skulle orka med kvällen ;-), jag satt och surfade runt och kollade efter shettisannonser. Behöver ju, i värsta fall, rätt fort en ny kompis till Oktawia. Vill ha ett shettissto med stam och gärna en unghäst. Känner att jag nog gärna vill ha en shettis som jag kan ställa ut och bra om den har stam så man kan avla. Det finns jättefina shettisston som vuxna, inridna och inkörda - men tyvärr har jag inte de pengarna vad en sådan liten pålla kostar. Man kommer ju lite billigare undan med unghäst - och jag tycker ju att det är kul att göra lite jobb själv ;-). Tyvärr så var många av de annoner jag hittade inaktuella utom en. Ska få lite fler bilder på söndag och jag berättade vilket läge jag befinner mig i och ska höra av mig igen. Det är i alla fall en liten shettistjej på 1 år som jag är lite intresserad av. Maken har 2 önskemål... att shettisen ska vara svart och att den är ung ;-) . Så vi får väl se vad som händer här framöver...

Hux flux var det i alla fall dags att göra sig iordning för att knalla över till grannen på lite midsommarfirande. Hela em så hade det varit fint väder, lite moln men solen  hade lyckats hålla sig framme större delen av tiden. Precis när vi skulle gå så började det att regna - som tur var så var det en liten skur så det gav sig ganska omgående, men ändå!

Grannen hade varit förutseende och dukat upp i partytält, svenskt midsommarväder är ju inte att lita på ;-).

Till en började var det riktigt fint väder och riktigt varmt



Det bjöds på olika sorters sill, potatis, köttbullar, prinskorv, sallad, gräddfi och som efterätt var det jordgubbar och vispgrädde - smakade hur bra som helst och mätta och belåtna var vi alla efteråt.

Solen försvann dock efter ett tag och maken sprang hem och hämtade en tröja. Han tog med sig den snällaste av våra vovvar, Lexi så hon skulle få träffa grannens Flinga. De har ju stått på var sin sida av staketet och skällt på varandra. Samtidigt som de är nyfikna.

Flinga blev jätteglad över att få ta en närmare titt på sin nya "lekkamrat" ;-)



Det gick jättebra att ha med Lexi bland alla hundar och ungar. Hon är ju inte stöddig av sig, utan mest bara nyfiken och tyckte det var kul att få busa med Flinga.




Grannen var också "valpvakt" till en kull sant bernadsvalpar - gissa hur söta de är på skala 1-10... typ 20! Men Lexi tyckte de var lite otäcka och vågade inte ens nosa på dem... *fniss*. Och valparna var ju hur nyfkikna som helst...



Efter mat och efterrätt så var det prat och dryck som gällde... ;-)



Och vovvar som gärna ville vara med ;-)

Lexi skötte sig bra och när hon hade tröttnat på att busa med Flinga så la hon sig under bordet vid mina fötter. Så hon KAN ta det lugnt också - inte bara ranta runt hela tiden ;-).

Det var en trevlig kväll, men när klockan närmade sig 1-snåret då var det dags att pallra sig hemåt. Vi passade på att knalla hemåt när det var uppehåll mellan skurarna så vi slapp bli blöta ;-). Man orkar ju inte vara vaken hur länge som helst och man ska ju orka med morgondagen också ;-). Hi hi - makens tur att morgonfodra pållarna i morgon - vilken tur för mig ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0