23/6 Tisdag - Jobbdag

Nu var det slut på ledigheten och dags att jobba igen. Kl 6.30 släppte vi ut pållarna. Vi tog varsin pålla och gick ut i hagen, de fick lukta på varandra - båda skrek lika mycket ;-). Sedan så släppte vi dem lösa i hagen.

Åh, vad Oktawia nosade försiktigt på lilla Bianca. Bianca visade sig vara en morsk liten dam som inte bangade för att sätta Oktawia på plats - Oktawia såg lite förvånad ut *fniss*. Sedan så sprang Oktawia ett varv runt hagen, med svansen i vädret och Bianca efter sig som en liten skugga. Oktawai visade Bianca hagen, sedan kunde de återgå till att lukta på varandra. Bianca var först mest intresserad av Oktawias insektstäcke ;-)









Efter att ha spanat på pållarna i 15 min, men allt var lugn, så kunde vi åka till jobbet. Kändes skönt att Oktawia har sällskap och att de verkade gilla varandra.

Full fart till jobbet och där blev det till att jobba direkt - dessutom satt jag där när de ringde från Folktandvården kl 7.40 och undrade vart jag var någonstans.... FAN hade totalt glömt bort att jag hade tandläkartid kl 7.30 :-(

Bara att bita i det sura äpplet och bli debiterad - ny tid nästa vecka! Har ett hål som är i behov av lagning.

För övrigt har det varit fullt ös på jobbet, skönt för då har man inte hunnit tänka så mycket på Sabina. Innan vi åkte hem så åkte vi förbi ATG och jag kunde säga farväl till Sabina på riktigt. Hon hade fått infart eftersom hon är så svår att sticka och de hade satt på en "tofflor" på framhovarna, dessutom fullproppad med smärtstillande - ändå så kunde man se hur himla ont det gjorde i hennes hovar. Hade tagit med mig hö så hon har tills i morgon, hon tas bort under morgondagen och jag kommer inte hinna dit innan det är gjort. Jag har inga behov av att hålla i snöret - hon blir omhändertagen på det bästa sättet och snart slipper hon ha ont. Men sorgligt är det och jag kommer sakna denna lilla speciella dam...

Väl hemma så var det till att kolla till Oktawia och Bianca - de gick i hagen och käkade - som två frimärken. När jag och maken kom ut i hagen med em maten kom båda två knatande och det Bianca ville bli gosad. En social liten tjej.

Vid 17-snåret kom M&M. Ingen ridning för Oktawia idag, men vi väntade på min Equiterapeut ML som skulle komma vid 17-17:30 snåret. Vi fick vänta för hon var försenad, men det var fint väder och det var skönt att vara ute i trädgården. Vid 18:45-tiden kom ML - lätt stressad ;-).

ML var jättenöjd med hur Oktawai utvecklats sedan hon gick igenom pållan för ganska precis 1 år sedan. Finns fortfarande lite att gå igenom gällande pållans snedhet, men ändå mycket mindre än vad den var förra året. Går åt rätt håll så det känns jätteskönt, också skönt att få ett kvitto på att det arbete vi gör med Oktawia är på rätt väg.

Det fanns inga tecken på någon smärta eller stelhelt, så de protester damen har för sig i galoppen - det är bara att rida igenom. Damen är blivit mycket starkare och det är nu trotsen kommer. Fick tips på hur vi ska rida för att stärka pållan, vilket mycket ligger i linje med hur vi rider henne nu, så det kändes bra. Fick loss liten låsning i bogen, en i nacken och käkarna.

Damen ska vila i morgon, tömköras på torsdag, M1 ska skritta ut på fredag - sedan är det bara att rida på som vanligt.

ML tyckte det var så kul att få träffa Oktawia igen och se hur mycket hon har musklat på sig. Dessutom ingen skadad häst, utan enbart förebyggande behandling :-). Kändes jättebra.

ML var klar vid 20-snåret så pållarna fick stå inne resten av kvällen. Jag pustade lite och sedan fixade jag hästmaten. Maken och jag pysslade lite med Bianca, han fick hålla i henne under tiden som jag kratsade hovarna på henne. Inga problem att lyfta tassarna, gick också jättebra att borsta av henne, även benen som åringar annars kan vara lite kittsliga med :-).

I morgon kommer hovis och fixar hovarna på Bianca, och på fredag kommer veterinären för besiktning och vaccinering. Oktawia blev lite orolig när vi plockade ut Bianca på stallgången, men när hon såg att vi inte skulle någonstans så blev det lugn ;-).

Pållarna fick sitt kvällshö strax innan 21 och nu är det Morden i Midsommer som gäller :-).

Det var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0