25/6 Torsdag - Sommar

Nu är det verkligen sommar på riktigt :-). Värmen är helt bedövande och på em satt jag och min kollega ute och jobbade en stund efter lunchen. Vi skulle strukturera upp ett arbete så det var diskussion och rita på papper som gällde. Himla skönt att faktiskt kunna sitta ute och göra det - dock i skuggan. I solen var det alldeles för varmt *fniss*. Sedan blev det åter till att sitta framför datorn på kontoret resten av arbetsdagen. Skönt att det snart är semester....

När vi kom hem så blev det mat och sedan kaffe i vår syrénberså - helt perfekt plats att befinna sig på en varm sommareftermiddag. Jag hade också fått Tidningen Ridsport så jag satt parkerad i syrénbersån framåt 18.30-snåret. Inte helt fel tillvaro...

Men till sist så blev det till att röra på sig. Stallet och hästmaten behövde fixas. Oktawia och Bianca går i gamla hagen under dagen, så släpper vi över dem till gräshagen när vi kommer hem på em. Denna procedur behövs så att Oktawia får en chans att vänja sig vid mycket gräs och så käkar de inte upp allt gräs på en gång. Till helgen ska vi öppna upp mellan hagarna och så ska pållarna få gå ute dygnet runt. Stallet behöver skuras och då tar det ett tag innan det torkar. Bra då om pållarna är vana vid att vara ute dygnet runt då.

Under tiden som jag grejjade i stallet så klippte maken gräset. Att han orkar i denna värme är mer än vad jag förstår ;-). Då finns det energi minsann ;-)



När jag var klar med stallet så var det fortfarande himla varmt och full fart på bromsarna. Så att motionera Oktawia fick vänta en stund till. Jag tog en runda i trädgården, vattnade växthuset och blomsterlådor. Gick ner och kollade till pållarna i hagen. De käkade gräs så mycket de orkade ;-)

Oktawia och Bianca



Visst är de söta :-). Oktawia är så snäll mot Bianca. Det Oktawia tolererar från Bianca skulle damen aldrig tåla från någon annan häst, inte ens Sabina! I morse vid utsläppet så mopsade Bianca upp sig och sparkade efter Otkawia, men Otkawia brydde sig inte det minsta trots att hon blev träffad. Bianca använder Otkawias bakben som klistolpar utan att damen protesterar - ser för roligt ut ;-). Himla skönt att Oktawia gillar Bianca!

Lexi är grymt nyfiken på Bianca och skulle nog helst vilja ha ur henne ur hagen för att själv leka med den lilla fröken. Lexi tror säkert att Bianca är någon typ av hund - hon är ju ungefär lika stor ;-).



Hur som helst, när klockan blev 21:15 så fick pållarna komma in. Kollade igenom Bianca ordentligt eftersom gräset de går i på väg upp till stallet är högre än hon själv. Och mycket riktigt - hittade 4 st fästingar på henne *urk*. Det var i alla fall inga som  helst problem att känna igenom hela henne efter fästingar. Hon stod stilla och snällt och väntade på att jag skulle bli klar. Kunde till och med vända "utochin" på hennes öron utan att hon protesterade. Duktig liten tjej!

Gick igenom Oktawia också, men hon hade inga fästingar på sig som tur var. Hatar fästingar!!!

Det var ju meningen att jag skulle tömköra Oktawia, men under kvällen - trots att jag mest suttit och latat mig och läst tidning - så protesterade min hälsporre å det bestämdaste. Jag måste nog köpa inlägg på Apoteket trots att de hiskeligt dyra. Men att hålla på och haltar runt på tå är ingen hit heller. Hur som helst - att knalla runt efter Otkawia och tömköra det hade jag inte klarat av idag med min häl. Utan det fick bli lite longering, även om jag står upp så belastar jag inte hälen lika mycket som när jag springer efter Oktawia. Så det fick bli så. Det var inga som helst problem att gå iväg med Oktawia. Hon ville nosa en stund på Bianca - precis som om hon ville tala om att hon strax skulle vara tillbaka. Vad hon är "sa" til Bianca kan man ju fundera över, men antingen har jag fått tag på osedvanligt lugn och superhanterad liten åring, eller så fattade Bianca att vi strax skulle vara tillbaka. För den lilla tjejen sa inte så mycket som ett pip när vi var ute. Inte heller försökte hon brotta sig ur boxen. När vi var klara och kom in så stod och hon halvsov i boxen - lugn som en filbunke!!! Helt otroligt!

Pållan blev ryktad efter longeringen, själva motionspasset gick bra. Fick jogga loss lite. Tyckte hon rörde sig bättre över bäckenet. Damen var i alla fall nöjd efteråt och stod och sov på stallgången ;-). Masserade in arnikaliniment på bakknäna som ET rekommenderade och sedan var pållen klar för kvällen och maten.

Det var i alla fall dräglig temperatur ute nu senare på kvällen - inte så mycket broms utan mest bara någon typ av äckliga flugor som också bet bra. Nackdelen med sommar... alla dessa äckliga insekter!

Nu är i alla fall kvällen slut. Ska bara kolla av vad som ska med i ryggsäcken i morgon sedan är det dags för sängen!

Godnatt!

/Lizzie 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0