2/6 Tisdag - Tur till Ridhuset

Nu tog minsann sommarvärmen slut!!! Regn och svinkallt - varför kan det inte vara lite lagomväder ;-).

Ruggigt  i huset och det var skönt när maken tände igång en brasa i kaminen. Driver ut värsta fukten på en gång. Sedan så hjälptes vi åt med matlagningen, blev en korvgryta med bulgur. Smakade bra som vanligt. Som sällskap i köket hade vi lilla Nalle som satt på bänken brevid kylskåpet och följde oss med blicken. Kunde ju komma något trevligt i vägen för hans mun ;-).

Nalle vill dock ha uppmärksamhet hela tiden ;-).



Efter maten så ägnande jag mig åt att göra rent i kattrummet och så fick Kalle och Hobbe komma ut i köket och käka lite burkmat. Kan inte mata dem i kattrummet för då snor de vuxna kissarna all mat ;-). Efter att de smaskat i sig Miau köttkonserv så var Nalle nyfiken på de små liven...

Nalle har blivit stor - eller är det Kalle som är liten... Nalle är väl cirka 9 månader nu, Kalle är 5 veckor ;-) men Nalle var en snäll farbror!



En som INTE är snäll mot kattbebisar utan hellre skulle vilja käka en till middag - det är Kayo det. Och hon följde kissarnas varje rörelse - IFALL någon skulle trilla ner på golvet... precis som om matte inte hade koll!



Kayos meny består enbart av hundmat - inget annat! ;-)

Efter mat och pyssel med djuren inne så var det dags att ta itu med stallet. Hade lite svårt att gå för jag slog i lilltån på min vänstra fot när jag skulle in på dass, hade lite bråttom *harkel*. Känns som om jag bröt lilltån och jag har ont så in i helvete!! De var dock inte så skönt att trycka ner foten i ett par skor och halta ut i stallet, men efter ett tag så var tån bedövad av smärta så det gick rätt bra att mocka ;-).

Det var i alla fall uppehåll på kvällen så pållarna var torra när jag tog in dem. Eller rättare sagt försökte ta in dem. Precis när jag gick ut i hagen så fick Oktawia totalt tuppjuck och for runt i värsta galoppracet - bara att sätta sig på en sten i hagen och vänta tills damen coolat ner sig. 10 minuter senare så var hon "fångbar" ;-). Nu var ju mitt tidsschema spräckt så lite lätt stressad blev damen borstad och iordninggjord för en färd mot ÖFK. Skulle möta upp M1 där kl 19.30. Pållan klev snällt in i trailern när vi skulle åka - hon börja fatta vad det handlar om nu, maken behöver nästan bara hålla i repet och vifta lite med ena änden så kliver hon in :-).

Färden mot ÖFK gick bra, M1 och pappa P stod och väntade på oss och passet började med en skrittur runt SM-banan innan vi gick in i ridhuset. För en gångs skulle så var det fler ekipage än vi i ridhuset, tror det var 4-5 st till ryttarekipage som var inne samtidigt. Nu är ju ridhuset stort så det är absolut inte trångt och det är kanonbra miljöträning för Oktawia. Pållan var dock inte alls på humör - tyckte det var totalt onödigt att galoppera idag och sparkade efter skänkeln flera gånger. Riktigt vrång var damen. Sedan vad det kan beror på, kan man ju diskutera i oändlighet. Hon var i alla fall inte alls på humör - inget mer med det. Dock fick M1 till ett par bra galopper på slutet så det var OK att avsluta. För övrigt så såg det bra ut, bra i formen (när hon slappnade av) och taktmässiga, fina gångarter. Avslutade passet med en stilla promenad runt SM-banan. När vi sedan skulle lasta så skötte sig pållan exemplariskt. Det kom en ryttare precis när vi skulle lasta och de fick vara kvar som miljöträningsfaktor. Oktawia klev in direkt trots störningsmomentet och vi använde inte ens repgrimman. Utan det räckte med att vifta lite med ett rep så klev hon rakt in. Helt suveränt!

Färden hemåt gick bra och pållan blev borstad innan det serverades kvällsmat. Tog rätt på alla prylar och mockade ur trailern innan jag gick in för kvällen. Kan säga att min lilltå nu längre är var bedövad.... Syns dock ingenting, gör bara förbannat ont när jag försöker röra foten eller gå på den.

Himla kul eftersom vi i morgon ska ut på en liten utflyckt med jobbet.... hoppas tån lugnar ner sig över natten!

Nu är det i alla fall dags att hoppa i säng...

Godnatt!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0