26/6 Fredag - Kort arbetsdag

Tur man har lyckats få ihop mycket flex ;-). Det blev till att jobba kort dag idag, full fart på fm och jobbade in lunchen. Flexade ut för dagen kl 12.30 och ut i sommarvärmen. Det var 51 grader varmt i bilen när jag klev in i den.... Upp med alla fönster och så taklucken! På onsdag ska vi lämna in bilen och få påfyllt med vätska till AC:n. AC:n funkar men det blir inte så kallt som det skulle behövas. Får det påfyllt utan kostnad eftersom vi  nyss köpt bilen, men måste vänta tills på onsdag innan vi får dräglig temperatur i bilen ;-).

Innan jag åkte hem så blev det ett snabbt stopp på Granngården för kattmat och hästmat, sedan full fart hem. Veterinären hade sagt han skulle komma kl 13.30, men 13.10 ringer han och undrar om jag är på ingång. Som tur var hade jag då precis svängt av stora vägen så jag var ju på ingång :-).

In med pållarna i stallet och så gick veterinären igenom lilla Bianca - utan att behöva ligga på knä ;-). Klämde och kände överallt. Gjorde inga böjprov, men kände igenom benen ordentligt och lyfte och böjde benen lite. Kollade ögon, munhåla och slemhinnor. Lilla Bianca stod stilla som ett ljus under hela proceduren och veterinären var MYCKET imponerad över hur bra den lilla skötte sig med tanke på hennes ringa ålder. Just detta med att lyfta benen kan vara ett problem med åringar. Sedan fick jag gå och springa med henne så han såg hur hon rörde sig. Allt var OK med den lilla fröken och besöket avslutades med att hon fick en vaccinationsspruta för hästinfluensa och stelkram. Hon blinkade inte ens till när hon fick sprutan!

Det hela övervakades av en lite lätt orolig Oktawia som funderade på vad vi gjorde med hennes kompis ;-). När veterinärbesöket var avklarat så fick pållarna gå över till gräshagen och jag testade att gå med båda samtidigt till den andra hagen. Oktawia är ju så otroligt snäll mot Bianca så jag vågade testa och det gick jättebra. Bianca hängde med lite lätt motvilligt i ett grimskaft och gick mellan Oktawais bakben. Oktawia kollade bara att hon var med och sedan var det inget mer med det. Så det gick jättebra att få ut båda pållarna ur stallet och iväg till gräshagen ;-).

Nu var det dags för mig att käka min lunch - var lite lätt hungrig ;-). Det var kanonväder och det var jätteskönt att kunna koppla av i trädgården. Efter maten så blev det efterrätt i form av kaffe och glass - smaskens i värmen. När jag vilat en stund och läst en tidning så var det dags för stallet. Mockade och fixade klart i stallet, fyllde på vatten i hinkar och i vattenkaren i hagen. Det går åt vatten i den här värmen ;-). Ett gäng med hästtäcken fick följa med in för nu är det dags för den årliga täckestvätten ;-), lika bra att passa på när det är bra torkväder.

Efter kl 18 någongång kom M1 och pållan blev iordninggjord för en uteritt. På med flugmedel för nu är det ju bromstiden. Under tiden som M1 + kompis var ute och red så tog jag det lugnt. Vattnade blomsterlådor, kollade runt bland rabatterna. Läste en tidning till ;-). Maken hade kommit hem, cyklat från jobbet så han var lite trött. Låg på soffan och tog igen sid ;-).

Uteritten hade gått bra. Planen att bara skritta hade de fått ge upp pga flygfän - bromsarna är överdjävliga! För att slippa dem får man antingen rida efter kl 21 på kvällen eller tidigt på morgonen. Jag föredrar ju att rida riktigt sent på kvällen ;-) men det kräver ju att man har semester och inte behöver kliva upp på morgonen ;-).

När M1 var klart och åkt hemåt så kollade jag om maken kvicknat till, och det var knappt... ;-). Ingen av oss orkade laga mat, men hungriga var vi.... mitt förslag att åka och köpa pizza gjorde att maken snabbt var ur soffan ;-).

Så nu har vi precis smackat i oss var sin pizza - är mätt i alla fall ;-). Kl är 22.15 och jag ska gå ut och plocka in pållarna för natten. Snart dags för en annan också att gå och lägga sig ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0