27/6 Lördag -

Klev upp vid 8 för att mata pållarna. Vaknade till en vacker och varm sommardag :-). Frukosten intogs sedan på vår balkong som är i anslutning till sovrummet. Rätt skönt att sitta där med sitt kaffe och morna till sig utan att behöva stressa iväg till ett jobb ;-).

Efter frukostmys så var det dags att släppa ut pållarna. Lilla Bianca är som en liten skugga efter Oktawia :-)



Innan hästarna släpptes ut så passade jag på att mäta Bianca - måste ju ha koll på hur mycket hon växer. Den lilla fröken är i alla fall 84 cm i mankhöjd - får plats under Oktawias mage ;-).



Söt är hon i alla fall :-).

Mockade och fixade klart stallet, framåt lunchtiden sedan så fick vi flytta över pållarna till gräshagen. För det första finns det mer att äta där, men framför allt så finns det mer skugga eftersom vi har höga träd i den hagen. I gamla vinterhagen blir det dåligt med skugga mitt på dagen och pållarna var uppenbart störda av de miljoner broms som kommit. Tyvärr så får Oktawia värsta bogskavet av insektstäcket :-( så det blir till att hålla på med insektsmedel. Ska bara köpa hem äppelcidervinäger så jag har till att blanda flugmedel.

Innan jag lämnade stallet så busade jag lite med Prickans kattungar... de är hur vilda som helst ;-).



Maken och jag gjorde sedan en liten utflykt inåt stan. Först till Granngården för att köpa en flugfälla - nu ska flugeländena döden dö.... När vi ändå var där så kollade maken på gräsklippare... men han vet ännu inte vilken han ska införskaffa.... Jag köpte en röd fin borste till Bianca - rött är ju himla snyggt till en svart pålla :-).

Vi fortsatt ut till Marieberg, in på Kakelhuset för att kolla på kakel. Vi har ju hittat ett på K-Rauta, men ville kolla vad det kostade på kakelhuset - det var dubbelt så dyrt där :-O.

Vi åkte vidare till Ikea - ska ju fixa med köket under semestern - göra iordning efter förra årets skorstenslagning. Byta ut skåp och luckor, kakla om och så sätta upp fläkte vi köpt. Så nu var maken TVUNGEN att följa med och kolla på kök - något han avskyr *hi hi*. Det där med att välja luckor och andra detaljer är han inte så förtjust i. Jag vill i alla fall ha målade luckor så det går att måla om när man känner för det. Ikea hur ju bara två färger på målade luckor.... gråvita eller vita.... lutar nog åt vita...

Vi blev i alla fall hungriga av att knalla runt på Ikea så vi käkade lunch där. Det smakade bra och så fick vi åter lite krafter. Med tanke på värmen så var det i alla fall himla skönt att befinna sig inne i en butik ;-).

Innan vi åkte vidare gjorde vi ett snabbt stopp inne på Köpcentrat - jag köpte en present till min kamrat som snart fyller år ;-). Lika bra att få det gjort när vi ändå var ute på en shoppingrunda. Kvar innan vi åkte hem var nu bara att handla lite mat. Hann ju inte med att veckor handla igår eftersom jag hade veterinärbesök. På Willys kryllade det av folk och köerna var långa... men till sist så var vi på väg hemåt.

När vi kom hem så såg jag bara till Oktawia i hagen... hjälp - vart var den lilla??? När jag gick fram till hagen för att spana så såg jag Bianca, hon låg och sov på backen - mellan Oktawias framben!! Snacka om att Otkawia tagit till sig Bianca!! Himla skönt att de trivs ihop :-).

När vi packat upp matvarorna så blev det kaffe och glass i skuggan i trädgården. Något annat orkar man ju liksom inte med i värmen... ;-).

Eftersom den riktiga sommarvärmen kommit så plockade maken fram "gallergrinden" som vi kan ha till verandadörren. Det blir ju jättevarm i verandan och vi vill ju inte att kissarna ska förgås i värmen. Pga av kattungarna kan vi inte ställa upp dörren på vid gavel för då har Kayo kalas *harkel*. Men grinden funkar bra... dörren kan stå på glänt så de stora katterna kommer ut och in, medans kattungara får luft och kan se ut. Dessutom kan vovvarna gå fram och lukta och spana på katterna.. något som inte uppskattades av alla kattungarna ;-).

5 veckors bebis man fräsa och spotta kan man göra  ;-)



Det svarta som sticker fram i bildens nederkant  - det är Lexis näsa ;-)

Resten av em-kväll så satt jag och pysslade lite i vänta på att M&M skulle dyka upp. De kom framåt 19-snåret - det var M2 som skulle rida i värmen *pust*.

Pållan blev iordninggjord, men nu åkte vi inte med henne sadlad. Alldeles för varmt för det. Men Oktawia är så lugn nu när vi kommer fram till ridhuset - så det var inga som helst problem att sadla när var framme. Inne i ridhuset var det också hyfsat svalt om man jämförde med ute ;-). Framför allt så slapp vi alla otäcka insekter!

Oktawia verkade i alla fall inte lida av värmen, M2 fick driva för att få damen att jobba, men hästen absolut inte slö eller trött ut. Galoppjobbet gick riktigt bra, inga protester i form av bakutsparkar i galoppen förutom en gång när M2 kom emot med spöt. Oktawia bet sig fast i vänster sida, men det lossnade efter galoppjobbet. Vi som satt på backen tyckte i alla fall att det såg himla trevligt ut ;-).

Var hemma runt 21-snåret, pållan blev avsvampad och sedan fick hon gå in i sin box och käka lite mat. Under tiden som Oktawia käkade så pysslade jag lite med Bianca. Hon klarade av att stå uppbunden på stallgången, stod helt stilla medans jag borstade man och fixade iordning hennes dredlocks till svans. Borstade sedan lilltösen och kratsade hovarna på henne. Hon skötte sig jättebra och klarade av att stå stilla under pysselstunden som tog cirka 15 minuter. Hon var SÅ duktig och det var först när jag skulle ta kort på henne som hon visade att hennes tålamod började tryta ;-)

Liten Bianca



När jag var klar med pysselstunden så fick pållarna gå ut. Nu var det himla skönt ute och pållarna får vara ute i natt. Det verkade uppskattas av pållarna också ;-).

Maken och jag satt ute en stund till innan vi gick och resten av kvällen tillbringades framför TV:n ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0