28/6 Söndag - varmt!

Nu kan man lugnt säga att dagen varit VARM... dagar som denna - det är då man vill ha en pool på tomten ;-). Men, men, man kan inte få allt utan jag är glad över att ha en stor trädgård med 4 st olika sittplatser i, 5 st om man räknar balkongen ;-). Pållarna gick ju ute under natten och det var nog skönt för dem, men värmen kom snabbt fram på dagen och vid 12-snåret så såg jag hur Oktawia bara vankade fram och tillbaka, mycket irriterad över alla bromsar. Så då fick pållarna gå in och vila i stallet. Lite hö fick de att tugga på, men Bianca slocknade som ett ljus ;-).

Inte en vi själva orkade vara ute mitt på dagen - det var bara för varmt! Eftersom vi skulle på besök av makens föräldrar så passade jag på att baka en smarrig björnbärskaka, vi fixade undan disken och så strök jag lite stryktvätt i värmen!! Gick rätt bra faktiskt - det var svalare inne än ute.

Vid 14-snåret dök svärföräldrarna ut och vi smaskade björnbärskaka med vaniljsås och till det så drack vi kaffe. Satt ute i skuggan vid norrsidan på huset. Ett fint ställe att sitta på då vi har bra utsikt över närkeslätten därifrån, man ser nästan ända in till stan!

Att bara sitta i skuggan och prata och fika - det var ungefär vad man klarade av i värmen - och då är det rätt skönt. Att försöka anstränga sig fanns inte med på kartan ;-). När svärföräldrarna åkte hemåt så var det dags att laga mat. Inte för att det var speciellt lockande att ställa sig framför spisen i värmen, men vi var hungriga båda två. Vi lagade därför lite snabbt iordning en biffgryta med potatis och grönsaker.

Under tiden som grytan stod på spisen så passade vi på att släppa ut pållarna till gräshagen. Då var kl 16:30 och Oktawia hade börjat boxvandra, alltså lika bra att släppa ut dem. I gräshagen så har de vid denna tiden på dygnet bra med skugga så det inte blir sådär vansinnigt varmt för dem.

Efter utsläppet så var maten lagom klar och när vi väl började äta så upptäckte vi att vi var vrålhungriga ;-).

Mätta och belåtna så blev det vila på maten. Maken lade sig på soffan och filosoferade. Jag satte mig ute i skuggan med tidningen ridsport i händer och fötterna i ett fotbad - det var skönt! Efter att fossingarna suttit i blöt i 30 min gick det rätt bra att fila bort lite förhårdnader

Efter vilan så hade jag fått lite krafter för att mocka. Eftersom pållarna stått inne några timmar så behövdes det. Blev lagom klar med stallet när M1 och pappa P dök upp. Idag var det M1's tur att ta ett ridpass på pållan i ridhuset.

Pållan klev in trailern hur snällt som helst. Behöver inte ens stå brevid rampen och hjälpa till, utan nu klev hon in helt okomplicerat! Knappt att man tror att det är sant...

Vi var helt själva i ridhuset, så M1 kunde rida runt i hela stora ridhuset. Pållan var på ett utmärkt humör och skötte sig kalasfint. Vi testade med att lyfta upp bettet lite men M1 upplevde att Pållan blev lite stum, så vi tog bort lyftet och M1 hade bettet som vanligt. Hon tyckte det funkade bättre så.

Galoppjobbet idag gick jättebra, inga bakutsparkar heller ;-). Inte heller något tjafs med att springa med huvudet rakt upp, utan helt lagomt samarbetsvillig. M1 red mycket serpentinbågar och det gillar ju Oktawia, blir ju bra omväxling mellan varven och jobbet är ju lösgörande.

Som avslutning på passet blev det skritt för hand runt SM-banan - det var väldigt kvalmigt ute och man funderade på om det snart ska braka lös ett värmeåskväder... skulle nästan behövas.

När vi var hemma igen så blev Oktawia avsköljd med ljummet vatten. Ställde upp henne  ute, vilket funkade jättebra. Otkawia tvärlugn och Bianca helt lugn i sin box. Över lag så tycker jag att Oktawia blivit väldigt lugn efter att vi fått hem Bianca. Någon typ av infre frid har damen fått, det syns på blicken och hela hennes hållning. Mycket märkligt i alla fall, att en liten åring kan ha den inverkan ;-).

Efter avsköljningen, som hon tyckte var jätteskönt, fick hon käka lite mat i sin box medans jag borstade av lilla Bianca. Hittade inga fästingar idag - skönt att slippa de äckliga små djuren. När jag var klar med Bianca fick hon gå tillbaka till sin box för Otkawia hade inte käkat upp sitt kraftfoder. Jag mockad ur trailern och tog rätt på alla prylar i bilen. Sedan kunde jag släppa ut pållarna i hagen. Funderar på hur jag ska göra i morgon - om de ska stå inne hela dagen eller inte. Vi får väl se vad det är för väder i morgon bitti...

Mycket mer än så har inte hänt idag. Dags att hoppa i säng - jobbet i morgon väntar. Men nu är det nedräkning, en vecka kvar till semestern börjar :-D.

Tyvärr ingen Nallebild idag - har inte sett röken av katten på hela dagen! :-O

Godnatt!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0