29/6 Måndag - En Mysdag

Nu är jag och maken inne på sista arbetsveckan inför semestern. Och kroppen är verkligen inställd på SEMESTER.... det var rena mardrömmen när klockan ringde 5:30 i morse, men vad göra - bara att kliva upp och gilla läget ;-).

Har i dag i alla fall haft en riktig mysdag :-). Inga möten inbokad (inte ens på hela veckan!) så fm var lugn. Stämplade ut klockan 12 och hade flexledigt resten av eftermiddagen. Hade med mig cykeln och cyklade iväg till stadsträdgården där jag stämt träff med mina kompisar K och S för en lunch i restaurangen. Vi hittade en plats i skuggen och så käkade vi en jättegod lunch. Maten vid stadsträdgården är ju hur god som helst och det var skönt att inte ha någon tid att passa - efter 1,5 timme var vi klara och vandrade vidare i stadsparken - mot glasskiosken och så fortsatte vi eftermiddagen med god glass och prat i skuggen brevid ån. Där satt vi parkerade tills maken ringde och talade om att han slutat sitt jobb och var på väg för att hämta upp mig. En mycket trevlig em en dag som denna :-).

Åkte hemåt i en stekhet bil - ska bli så skönt att få AC:n fixad på onsdag! Jag var bara hemma och fick i mig lite att äta - inte klokt att man var hungrig igen, men nu räckte det med lite fil och müsli ;-). Mockade i stallet eftersom pållarna fick stå inne 30 min i morse så Oktawia kunde käka upp sitt kraftfoder. Dock hade de passat på att baja... För övrigt så fick pållarna vara ute idag, men Oktawia fick på sig sitt flugtäcke. Jag sprayade på glansspray över bogarna för att förhoppnignsvis mildra ytterligare bogskav. De blev sedan släppta i gräshagen under dagen.  Efter att jag mockat så kollade jag till dem snabbt, de mådde bra och så fyllde jag på vatten.

När jag var klar så for jag vidare till Pysseltrollet som ikväll hade ett "SPA-party" med en försäljare från Pary-light  - jag hade förvarnat om att jag skulle bli lite sen eftersom jag ville fixa stallet först. Så när jag kom så satt alla kvinnorna med vattenfyllda plastpåsar om fötterna .-). Jag fick stoppa ner mina små händer i vatten istället. Sedan blev det lite scrub och avslutningsvis mjukgörande kräm. Så mina små fingrar blev mjuka och lena ;-).

Dock blev det inga krämer beställde, har ju från Oriflame så det räcker och blir över, men beställde lite doftljus istället. Små söta ljuslyktor som kommer bli bra till sommarbordet ute.

Sedan fikade vi goda smörgosar med jättegoda ostar från Bondens butik. Dock var det så varmt att jag skippade kaffe utan valde jouice istället - det var gott :-).

Det blev sedan dags att åka hemåt och väl hemma igen så gick jag runt och kollade trädgården. Vattnade blomsterlådorna och knipsade bort lite vissna blommor. Efter att pausat lite så var det dags att ta tag i den mindre roliga uppgiften att fixa räkningarna.... Inte direkt skönt att sitta inne i huset - rena bastuvärmen - och försöka räkna i hop hur mycket som behövde finnas på vårt servicekonto för att det skulle räcka till alla räkningarna. Hade ett gäng käcka räkningar denna gången som inte är varje månad. Undrar hur det kommer sig att alla kvartals och årsräkningar dimper in i samma månad.... Abonnemang på Telefon, Avfallshämtning, TV-licens, nätavgif på elen, Vägtrafikskatten på nya bilen.... plus de vanliga utgifterna...  ja ja - bara att betala och se glad ut. Pengarna räckte i alla fall - blir ju iofs inga större utsvävningar, men skönt att bli av med alla räkningar och inte ha något som ligger kvar till nästa månad. Det kommer ju komma en käck liten räkning från ATG när det gäller Sabinas sjukbesök och avlivning.... den räkningen vill jag nog helst inte se på en gång - ingen billig historia TROTS försäkring *suck*.

Under tiden som jag höll på med räkningarna så hade jag sällskap av Nalle som för stunden tröttnat på att vara ute, mysigare att hålla matte sällskap ;-)



Det tog en timme i värmen att knappa in alla räkningarna på Internetbanken, men nu är det gjort för den här månaden så det känns bra. Resten av kvällen tillbringades ute i trädgården och stallet. Vid 21-snåret så hämtade maken Otkawia och tog in henne så jag kunde ta av henne flugtäcket. Tror det kan vara bra för henne att slippa det  under natten då det inte är så mycket bromsar i alla fall. Kollade över lilla Bianca, den lilla fröken ville mest bara gosa - en riktig liten kelgris är vad hon är i alla fall :-).

Pållarna fick gå ut i "vinterhagen" för natten. Oktawai fick sitt kraftfoder i hink och lilla Bianca tyckte också det var smaskens. Oktawia är ju så himla snäll mot Bianca så hon tillåter att den lilla stoppar ner hela skallen i hinken och äter. Så jag fick hålla i Bianca en stund så Oktawai fick käka i fred.

Här är förresten en länk till Biancas hemsida från stuteriet där jag köpte den lilla fröken. Jättefina bilder på henne som föl :-)

När jag var klar med pållarna så kollade jag över katterna i kattrummet. De låg och sov och var lite pömsiga när jag kom in till dem ;-).

Kalle - lite trött ;-)



Hobbe och styvsyskon modell mindre ;-)



De små bebisarna var faktiskt inte hungriga, tror maken nyss hade matat dem. De är minsta är nu 5 veckor, men kan inte riktigt slicka i sig mat ännu. Det är matning med spruta som gäller och det är ingen tvekan om när de är hungriga. De gallskriker när de får syn på oss ;-) - är de tysta så räcker mammans mat...

Nu är det bara kvar att kvällsrasta Lexi och Lillan - ska också passa på att vattna växthuset. Maken är iväg och fyller på vatten så det är bäst jag förpassar mig ut och hjälper till ;-).

Det var allt för idag!


Kommentarer
Postat av: minternet

Back from the west ;-)

Fiiiin kisse.

Vi vill komma och hälsa på nån dag ;-)



Kram M

2009-06-30 @ 10:59:23
Postat av: Lizzie

Aha! Du har överlevt ;-). Bara att dyka upp någon dag ;-). Ska till ÖFK med pållan på tors och fre nu i veckan.

2009-06-30 @ 12:02:55
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0