30/6 Tisdag - Värmeslag

Jag vet att jag gnällde här för någon vecka sedan över att sommaren frusit inne... men nu räcker det med denna hetta! Det kan ju vara måtta på saker och ting liksom.... Det var ju alldeles för varmt redan i morse när vi åkte till jobbet så man kunde ju gissa sig till hur det skulle bli resten av dagen... *suck*.

Temperaturen på kontoret var rätt OK under dagen, i alla fall fram till cirka kl 14.30 - då helt plötsligt så kändes det som det inte fanns en gnutta syre kvar på mitt kontor. Det var inte bara att det var dags för en kopp kaffe... alla andra såg lika mosiga ut som jag kände mig. Inte läge att fatta några livsavgörande beslut.

Sista timmen på min arbetsdag satt jag bara och längtade hem till min trädgård ;-). Så när maken väl hämtade mig så var det full fart hemåt, jag var jättetrött och somnade nästan i bilen. Inte helt ovanligt iofs ;-).

Det var alldeles för varmt för att någon av oss skulle orka laga mat, så det blev ett glas jouice och knäckemacka när jag kom hem. Under tiden som jag fikade så satt jag i skuggan i trädgården med fötterna i ett fotbad med SVALT vatten. Mina vrister hade fördubblats under dagen och fötterna ökat en storlek pga värmen. Efter 30 min  svalt fotbad så började jag känna att det fanns hopp om livet. Värsta svullnaden i fötterna gick ner och jag kände mig inte lika överhettad längre. Däremot så var jag extremt trött.... men det var skönt att bara sitta och ta det lugnt ett tag.

När jag blivit lite piggare så gick jag in och hämtade lite pyssel som jag håller på med. Det är en present som det kommer inte bli några bilder på det ;-). Det var skönt att kunna sitta ute och pyssla, kom lite fläktar mellan varven och det var inte lika varmt ute som inne.

Tyvärr var det inte så himla lugnt i trädgården eftersom maken idag köpt ny gräsklippare och var ju naturligtvis tvungen att testa den nya maskinen ;-)



Ingen märkvärdig gräsklippare på nåt sätt, men den är ny och funkar bra mycket bättre än vår gamla som är 15 år och gjort sitt ;-). När det väl kom till kritan så tyckte inte maken att det var så viktigt med en åkgräsklippare...

Vid 19-snåret var det dags att fixa till lite hästmat. Passade också på att skura ur Otkawias krubba, behöver göras rätt ofta när det är så varmt. Damen är en riktig slabbmajja dessutom...

Framåt kvällningen sedan så började det knorra i magen, det blev till att fixa lite mat. Behöver ju ha med mig matlåda så det var lika bra att fixa till lite käk. Det visade sig också att både jag och maken var rätt hungriga ;-).

M2 kom sedan vid 20:30 tiden för att rida ut på Oktawia. Hon hade med sig en kompis som lånade min cykel så M2 slapp ge sig ut själv.

Lilla Bianca var jätteduktig när M2 red iväg. Hur lugn som helst, helt otroligt egentligen att en så ung liten häst är så lugn som hon är :-). Jag passade på att pyssla lite med henne. Borstade fröken och så försökte vi få fröken att posera - inte helt enkelt ;-).

Men gräs är rätt gott...



Hon har så mycket pannlugg såman knappt ser hur hon ser ut ;-)



Men ett fint litet huvud har damen i alla fall ;-)



Sedan blev det tillbaka till boxen i väntan på Oktawia och Bianca accepterade det utan problem. Skönt att hon är så lugn när hon blir lämnad ensam - hade det varit Bianca som lämnat Otkawia själv i stallet... Då hade det INTE varit lugnt ;-).

Efter cirkus 50 min var M2 och hennes kamrat tillbaka - de hade tagit Rumboholmsrundan och Oktawia hade varit lugnet själv. Pållan såg rätt tillfreds med sig själv också när de kom tillbaka så hon verkade uppskatta uteturen ;-).

Efter avskötsel så blev det lite kraftfoder för Oktawia och sedan så blev pållarna utsläppta i hagen för natten med hö att knapra på. Nu var det rätt skönt ute, 22 grader varmt ute, men så har vi 29 grader varmt inne *pust*. Hade inte gjort något om det vore tvärtom.

Nu ska jag bara kvällsrasta lite vovvar - sedan blir det sängen. Maken spelar in Morden i Midsomer så det får jag kolla på någon annan kväll. Nu är jag alldeles för trött... I morgon är det onsdag och bara 3 arbetsdagar kvar till semester :-D.

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: minternet

Hello!



Vad spelar ni in på? Video eller dvd?

Kan man få låna? ;-)

Jag missade morden igår på grund av akututryckning till Tammy.

Hon hade galopperat genom ett stenröse och skurit sönder sig på vänster framknä samt fått massa andra blessyrer.... suck.



2009-07-01 @ 14:17:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0