3/6 Onsdag - Frisk luft

Min cykel fick hänga med till jobbet idag eftersom vi skulle iväg på friskvårdsaktivitet på em. Vi hade inte fått reda på vart vi skulle, mer än att vi skulle träffas vid SBH1 med cykel och regnställ. Skippade regnstället, hade det kommit regn så hade det få bli bilen, men vi klarade oss. Uppehåll på em, men det blåste REJÄLT!!!

Vart var det vi skulle cykla då - jo ut till våtmarken vid Boglundsängen. Först cykeltur dit och sedan en promenad runt på promenadstråket som finns där, en tur på 3,3 km. Och vi höll på att blåsa bort ;-) det hade ju kunnat varit värre - det hade kunnat spöregna helat tiden.

En vy över den våtmarken



Kontorsgänget är ute och luftar sig ;-)



Vi samlades sedan vid ett rastställe där vi fick kaffe och smörgås - tänk att det smakar så gott att fika ute efter lite motiion och frisk luft. Det är rätt otroligt egentligen ;-).

Friskvårdsaktiviteten var klar till kl 15 och jag cyklade iväg till makens arbete eftersom hans jobb ligger granne med våtmarken. Maken slutar ju kl 16 men jag blev väl underhållen av hans arbetskamrater *fniss*.

Kommunalarbetare som jobbar hårt...



Innan vi sedan åkte hem gjorde vi ett snabbt stopp vid Plantagen, letade efter gurkplanta men de hade ingen. I stället blev det 2 plantor med persilja och 1 planta basilika. Sedan var det full fart hemåt.

Väl hemma så gick luften ur både mig och maken, gisses hur trött man kan bli på en gång. Jag satt och surfade runt på datorn en stund innan jag gick ut för att mocka och fixa hästmat. Maken intog under tiden horisontalläge i sängen och studerade insidan av ögonlocken under ett par timmar ;-).

Dock blev han väckt av mig när det var dags att plocka in pållan. Jag skulle longera pållan och det är bra om maken är vaken ifall något händer mig och pållan. Hästar är ju hästar liksom...

När jag höll på med mockningen sken solen och när jag tog in pållarna och gjorde iordning Oktawia - så sken solen. När jag och pållan kom ut på stallplanen och gick iväg på en framskrittningsrunda - så sken solen. Jag hann sedan påbörja travjobbet och så kom ett stort svart moln. Först hände ingenting mer än att det blåste, men så.... det började först regna och sedan kom det hagel i kombination med MYCKET stark vind.

Har ni försökt att longera en häst i hagelskur och stark vind.... ha ha!! Vad gör en häst under dylika omständigheter.... Jo, ställer sig med huvud sänkt mellan frambenen, baken mot vinden och kniper med svansen och vägrar röra på sig!!!!

När jag skulle få pållan att gå mot vinden blev hon urstressad och vi småsprang tillbaka upp till stallet och in under tak. Där stod vi och väntade på att ovädret skulle ge sig. Tog väl cirka 5 min för det värsta att dra över. Solen kom sedan snabbt tillbaka och vi kunde gå till vändplanen och fortsätta vårt longeringsarbete. Nu gick det mycket bättre ;-).

Pållan var idag mycket mer arbetsvillig än vad hon var igår ;-). Lyssnade jättebra på rösten och koncentrerade sig mycket bra på mig. Galoppen på vår lilla volt funkade också bra, damen hade mycket bättre balans än vad hon haft tidigare. Vi avslutade dagens arbetspass med att gå på en liten promenad för att spana lite på omgivningarna. Maken följde med som sällskap ifall det skulle inträffa något oförutsätt - typ att pållan smiter eller springer över mig. Har ju hänt *harkel*.

Men Oktawia lugn och avslappnad på vår lilla promenad. Bra rent mental för damen att se lite annat än det gamla vanliga. Inge tittig idag, vare sig när det kom bilar eller mopeder, utan bara lugn och nöjd över att få vara ute.

Promenad i kvällssolen



Totalt blev det ett pass på dryga timmen och när jag var klar i stallet så kändes det i mina fötter. Lilltån från i går är bättre, men inte helt bra, och så kände jag av min hälsporre efter allt promenerande... Så det ska bli skönt för fossingarna att få vila nu ;-).

Nu är dagen slut, även om det fortfarande är ljust ute. Har så himla svårt att komma isäng i vettig tid denna årstiden. Vill gärna utnyttja ljuset och det blir alldeles för sent innan man går och lägger sig. Klockan ringer ju 5.30 på morgonen och då ska man gärna kliva upp hyfsat pigg ;-). Men det är bara 5 veckor kvar till semester sedan kan man njuta av sköna sommarkvällar utan att behöva tänka på att man ska upp tidigt på morgonen.


Hur som helst - roligare än så här blev det inte idag :-)


/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0