8/6 Måndag - Full rulle

Det blev aningens stressigt efter jobbet idag. Först åkte vi iväg till Kebe och kollade på åkgräsklippare. Vi behöver ha en rätt kraftig eftersom vi bor på en kulle med kraftig lutning - hm den vi behöver är INTE billig - fast det visste vi förstås. Vi ska kolla runt efter en begagnad i första hand och än så länge är det ingen panik, vi har ju en gräsklippare som funkar även om den är dags att bytas ut.

Efter Kebe så for vi till Säljaren och kollade på diskmaskin - igen. Vi är fortfarande inne på samma som sist vi var där och kollade. En Elextrolux. Skattepengarna kommer ju i slutet av veckan - sedan är det slut med handdiskandet :-).

Innan vi åkte hem så gjorde  vi ytterligare ett stopp, nämligen Willys och handlade hem lite förnödigheter. Sedan var det full fart hemåt.

Vid det här laget så hade mitt tidsschema spruckigt ;-). Började med maten, men maken fick fortsätta när jag insåg att  jag hade en timme på mig att mocka, äta och sedan ta in pållan. Det blev att ta det långa benet före det korta och fixa stallet i raketfart. Maken hade sedan fixat klart maten så det bara var att sätta sig och käka - vilket jag också gjorde i raketfart ;-). Kl 18.50 var jag sedan i hagen och plockade in pållarna för 19.30 skulle jag vara inne på ÖFK med pållan.

Hade ju lagt på regntäcke på pållarna eftersom det skulle spöregna idag. Har dock inte sett så mycket regn, men fördelen var ju att Oktawia inte var nämnvärt smutsig - gick snabbt att borsta henne ren och sedan på sadel och träns. Lastningen gick jättebra - damen klev raka vägen in och maken behövde inte ens vifta med repet. Både jag och maken är lika förvånade varje gång ;-).

Kom in till ÖFL 5 min sen, som vanligt *harkel*. Är nog lite tidsoptimist... Det var M2 som skulle rida pållan idag och passet började med en skrittur runt SM-banan. Mycket folk i rörelse och pållan lite tittig - mest spännande var bevattningen av SM-banan ;-).

Själva ridpasset gick bra, pållan var lite seg i starten, men sedan fick hon fart. La in ett nytt moment när det gällde galoppfattning - nämligen att fatta från skritt. Gick rätt bra - ett par travsteg blev det, men fattningarna blev bra och pållan blev inte stressad. I traven så såg damen riktigt bra ut. Ungefär en timmes ridning blev det idag och det märktes inte på pållan att hon gick ett rätt hårt pass med mig igår.

Lastningen när vi skulle hem gick också bra och jag var hemma till strax efter kl 21. Gjorde iordning pållan och fixade klart i stall och med prylar. Sedan ägnade jag mig en stund åt att gosa med Prickans bebisar.

Bedårande små kissungar - svåra att motstå ;-)



När jag gosat klart med dessa kissebebisar så gick jag in och kollade till Kalle och Hobbe. De var trötta och låg och sov i "katthuset". Väl omhändertagna av sin storasyster, No name, som tror att Kalle och Hobbe är hennes bebisar. Busan har fått en barnvakt med andra ord ;-).

Kissarna var måttligt roade av att komma ut och gosa med mig ;-)



Roligare än så här blev inte kvällen - nu är det dags att göra sig iordning och förpassa sig till sängen för att orka med morgondagen. Det är ett problem med ljusa sommarkvällar. Har så HIMLA svårt att komma isäng i vettig tid :-O. Ska bli SÅ skönt med semester ;-).

Godnatt!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0