1/3 Söndag - Städat...

Vaknade faktiskt tidigt idag, maken fixade morgonfodringen, men jag var uppe strax efter. Ingen idé att ligga kvar i sängen när man är helt klarvaken. Rätt skönt att kunna komma upp i tid och kunna ta det lugnt, har alltså hunnit med en del idag.

Efter att ha softat runt frukosten så var det dags att släppa ut pållarna. Hade lite problem att komma iväg med Sabina till sin sjukhage pga att Oktawia försökte busa med oss, men till sist så  var Sabina på plats i sin hage och Oktawia hade resten av hagen att kuta runt i. Jag fixade mockningen och gjorde fint i stallet och sadelkammaren. När jag ändå var i farten så passade jag på att utöva lite vård av min utrustning :-). Nackdelen med att rida i ridhus är ju att sadel och träns blir helt ingrott i fint sanddamm... men efter en timmes slit med sadelsåpan var allt damm borta och sadeln blank och fin :-) Det var dags att byta schabrak också så det blev det sandfärgade. Då syns inte sanddammet på schabraket i alla fall ;-).När jag var klar i stallet så var det dags för lunch - både för min del och pållarnas det. De stod där och väntade på att bli serverade...

Lilla Sabina som tycker det är skönt att slippa stå i stallet själv :-)Oktawia som undrar vart tusan käket tagit vägen... ;-)Pållarna fick sitt hö och jag och maken käkade kokta ägg och ett par smörgåsar till kaffet.

Fulla av energi tog vi sedan itu med städning av huset - jag bara överdrev ;-) energi och energi.... vi hade nog skippat städningen av vi kunnat *fniss*. Tyvärr så hade vi päls efter hundarna i hela huset så det var nödvändigt ont att städa.

Maken började dammsuga och jag tog itu med disken. Blev lagom klar i köket när maken hade dammsugit klart. Då hade jag även torkat av luckorna, bänkskivoran och  pärlsponten runt köksön - alltså var köket helt klart representabelt.

Mattorna hade maken lagt i en hög i hallen så dessa slängdes ut utanför dörren för att skakas, och jag brydde min inte om att stänga ytterdörren när jag gick fram och tillbaka och slängde ut mattorna. Nalle upptäckte att dörren stod öppen, han tyckte det verkade VÄLDIGT spännande där ute... han har aldrig varit ute tidigare...

Smygande katt på trappan... en farlig värld där ute ;-)Bäst att stanna på trappen - då har man nära in i fall något otäckt dyker upp...Dock kom det rätt fort en schäfer farandes runt hushörnet och Nalle försvann in med blixtens hastighet ;-).

Nalle är sedan med mig och torkar golvet. Han är ju tvungen att hålla koll vad moppen sysslar med, den kan ju smita iväg och göra en massa hyss för sig.

Det är tydligen rätt ansträngande att hålla koll på moppen för när jag var klar med torkningen av golv så hittade jag en utslagen katt på min stol...När vi var klara med städningen så fixade maken och jag mat tillsammans, den korvgryta och medan den var i ungnen så passade jag på att göra vad jag kunde göra för att slippa få så mycket hundhår i huset.

Jag gick ut och kammade Lexi... hennes vinterpäls satt rätt löst och jag vi lämnade ett bidrag till våra småfåglar - som satt i buskarna och kvittrade :-)Kvittret steg allt eftersom jag höll på och kammade Lexi och jag förstod att "snacket" gick bland småfåglarna vart det fanns bomaterial att hämta ;-)

Efter maten så var det dags för M & M att dyka upp så jag gick ut i stallet och började fixa med hästmaten. De kom på utsatt tid och pappa P var med också. Jag gick iväg och släppte ut Sabina under tiden som en M gick ut för att hämta Otkawia. Sabina brukar bara snällt och lugnt knata in i stallet. Inte i dag... den gamla damen drog ur sin sjukhage i FULL fart och var hur busig som helst. Naturligtvis så passade Oktawia också på att springar runt, men lugnade sig snart och lät sig infångas. Sabina däremot... hon hade ingen större lust att gå in i stallet, men till sist så SPRANG hon in *fniss*. Den gamla damen är full av bus ;-) M & M gjorde iordning Oktawia och vi kom snart iväg till ridhuset.

Idag var det den andra M som red Oktawia och vi hade turen att vara själva i ridhuset. M fick lite instruktioner av P eftersom Oktawia stod emot lite idag också och M fick till det riktigt bra mellan varven.  Efter travjobbet så blev det lite samma jobb som M i fredags, galoppfattningar i hörnen, galopp en långsida och sedan avbrott. Första fattningen blir Oktawia lite seg, men sedan så fattar hon galoppen *hi hi - vitsigt*. M red i cirka 50 min och både häst och ryttare var nöjda efter passet. Precis när vi skulle gå så kom det in ett ekipage i ridhuset, Oktawia blev jättenyfiken, men följde snällt med ut ur ridhuset och bryddes ig inte nämnvärt om den andra kusen. Duktig pålla :-).

Det stora problemet idag visade sig vara att komma iväg från Ridhuset. Inga problem att backa intill stallet och få på Oktawia, men när vi skulle åka.... hamnade i en svacka i av total blankis och kom ingenstans med bil och trailer utan gled sidleds. Som tur var hade inte M & M hunnit åka, och dessutom fanns det sand i stallet. Efter en hel del sandande så kom jag äntligen iväg, men med nöd och näppe och fick dessutom rejäl sladd på trailen där det var halkigt. Stackars Oktawia - hon måste ha undrad vad som hände. På vägen  hem så ringde jag maken och talade om att jag inte tänkte chansa och försöka åka upp för vår isiga backe med trailern. Så han kom och mötte mig på vår gata cirka 100 m från kullen där vi lastade ur Oktawia och maken kunde köra upp en tom trailer utan problem. Oktawia var rejält svettig efter åkturen, inte alls konstigt, jag fick ju göra flera försök innan vi kom iväg från ridhuset så hon måste ha funderat på vad jag sysslade med. Hon fick stå i stallet med fleecetäcket på i drygt en timme så det sög upp all svett.

När pållan stod i sin box och jag fått ur grejjerna ur bilen så var jag klar i stallet för en stund. Gick in och satte mig framför datorn en stund.  Innan det var dags att gå ut och matta de små liven. När jag kom ut för att kvällsmata pållarna så hade Oktawia hunnit torka upp ordentligt och jag bytte täcke. Fleecetäcket var helt dygnsurt och hängdes upp på tork.

Nu ska jag bara kolla på lite nyheter och se vad som hänt i världen, sedan är det dags att gå och knoppa så man orkar med morgondagens arbete ;-).

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Birgitta

Du har fått en utmaning av mig...

2009-03-02 @ 13:32:33
URL: http://pysseltrollet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0