13/3 Fredag - Idag hade

Det kunnat bli ordentliga tidningsrubriker....

"Medelåldersman slår ner pensionärspar på Elgiganten - Stod ivägen för spel"... *fniss*

Idag släpptes nämligen TV-spelet Resident Evil till PS3. Något som maken väntat på lääääänge - dessutom hade det fått toppbetyg i recensionerna. Som tur är inföll sig maken fm-rast lagom tills det att Elgiganten öppnade. Maken stod alltså utanför grindarna en stund innan 11 och i kön framför sig hade han ett par lite äldre människor. Jag ringde till honom precis innan kl 11 och han var lite orolig över hur han skulle ta sig förbi dessa människor så fort som möjligt så han skulle hinna fram först till TV-spelen. Hade med andra ord kunnat sluta illa *fniss*.

Som tur var så fanns det TV-spel så det räckte till de som skulle ha just Resident Evil - ja, maken var alltså inte själv att hänga på grindarna för att få tag på spelet....

Helt otroligt nog så har han sedan kunnat jobba resten av dagen, men när vi kom hem så var det inte snack om att käka någon middag osv. Nä - fram med en kasse öl, 2 påsar ostbågar och så TV-spelet. Sedan var han icke kontaktbar för omvärlden ;-).

Vad har då jag sysslat med... Inte har jag kollat på TV-spelande maken i alla fall ;-). Efter lite lättare käk så fixade jag stallet. Maken kunde faktiskt lätta från TV-soffan en kort stund för att hjälpa mig haka på trailern. Sedan tillbringade jag 20 min i hagen med att försöka fånga in Oktawia som visade upp serier ur den högre skolan. Slutade med att jag fick ta en mathink och låtsas hälla upp käk i krubborna. Till sist så var hon bara tvungen att komma och kolla. Kunde ju faktiskt vara mat på gång....

Medan jag väntade på M1 så borstade jag Sabina, vilket behövdes. Hon tycker det är SÅ skönt att bli borstad nu när hon fäller som allra värst. Oktawia hittade som tur var lite hö i sin box, hon blängde på mig och undrade vart käket i krubban var någonstans.

M1 och pappa P kom strax innan 18.30 och M1 fixade iordning Oktawia för en tur i ridhuset. Gick bra att lasta och fara iväg. Trist att köra dock - mörkt, blött och regnigt. Tur att det inte är så långt att åka. Vi åkte till ÖFK's ridhus och när vi kom fram så var det fortfarande en ponnygrupp som höll på med sin lektion och så var det en privatryttare som red på privatdelen. Nu anslöt sig M2 till sällskapet också :-)

Oktawia blev dock inte nämnvärt stressad. Hon såg mest ut som om hon tyckte det var lite spännande och såg nyfiken ut. M1 gick runt med henne några varv  och så fick Otkawia titta på raden med ponnyer som lämnade ridhuset. Inga problem - Oktawia tittade på ponnyerna och undrade vart de skulle ta vägen, men inga panikanfall eller försök att följa efter. När de hade lämnat ridhuset så var det inget mer med det.

M1 satt upp och började skritta fram och det gick bra. Otkawia tittade efter den privathästen som höll på med sin lektion, men i övrigt så var hon lugn.

För övrigt så skötte sig Oktawia jättebra (och ryttaren också ;-) ). Oktawia fibblar lite med tungan, men för övrigt så jobbar hon på bra. Liiite stressad blev hon i galoppfattningarna, men jag tror det komma släppa ju starkare hon blir. Travjobbet såg jättefint ut. Hennes jobbiga sida är ju vänster sida, då vill hon skjuta in bogen när man rider på volt, har också med styrkan att göra. Det är snart dags att ta ut equiterapeuten för den årliga genomgången, Oktawia brukar ju ha en liten låsning i halsen-bogen på höger sida, kan var den som också gör att hon kränger inåt. På slutet så det i alla fall hur bra ut som helst. Och när de var klara såg Oktawia hur nöjd ut som helst. Den damen gillar att jobba i ridhus ;-).

Dock var hon lite tjafsig att lasta. Ville testa om hon var tvungen att gå in, och det var hon ;-) Stod som ett ljus hela vägen hem, ja i alla fall tills vi kom till våra hemska potthålen vår gata. Dem gillar hon INTE. Maken kunde slita sig från TV-spelet för att hjälpa mig att lasta av - det får man ju tacka för ;-).

Pållan blev omhändertagen, nu märktes det att hon var rätt trött. Passet jag ska rida i morgon kommer i alla fall bli åt det lättare hållet - damen har bättre kondition än vad jag har ;-). När jag var klar med pållan och fått in alla prylarna i sadelkammaren så blev pållarna nattade.

Trailern ska användas i morgon bitti också  - dags att hämta hö igen. Så nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar med morgondagens övningar :-)

Godnatt och Nalle hälsar - dock utan bild idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0