16/3 Månad - Hovisbesök

Dags för Oktawia att få sina fossingar fixade. Hade ju hoppats att jag vid detta hovisbesöket hade kunnat skippa både sulor och brodd. Tyvärr så ville det sig inte så, det kom lite snö emellan...

Det var första gången som hovis JW skulle sko Oktawia. Oktawia gillar inte att bli skodd och jag är tvungen att droga henna med Sedalin som är ett milt lugnande medel. Sitter i en timme ungefär och kapar "toppen" när det gäller damens humör.

Jag slutade en kvart tidigare för att hinna hem och ge Oktawia Sedalinet i tid, det ska verka minst 20 min. Nu hade ju naturligtvis Oktawia åsikter om det där att bli infångad och insläpad i stallet. Inte riktigt vad hon hade tänkt sig. Så jag fick trampa runt i hagen i 10 min innan jag fick tag på henne. Det var ju egentligen matdags och Oktawia hoppades ju på att det skulle serveras hö när hon kom in. Men istället blev det en spruta Sedalin i truten *fniss*. Hovis kom på utsatt tid och när vi kom in i stallet så verkade inte direkt som om Oktawia var nämnvärt drogad *harkel*.

Hovis JW hetsade inte upp sig utan ansåg att skoningen får ta den tid det tar. När jag ställde upp Oktawia på stallgången så märktes det att Sedalinet hade börjat verka  i alla fall. Hovis började med höger bak som är värst.

Och det gick faktiskt jättebra. Hovis hade ett typ av stöd med sig som hon ställde bakhoven på under tiden som  hon jobbade med den. Och tänk - det var tydligen något som Oktawia uppskattade. För hovis kunde grejja med bakhovarna och Oktawia var helt avslappnad hela tiden! Inte det minsta lilla ryck eller spark. Höger fram, som också kan vara lite bökig att sko, gick bra. Men när vi kom till sista hoven som blev vänster fram så tyckte nog Oktawia att det började bli lite väl trist. Så då började hon slänga sig framåt och då var det bara att plocka fram bremsen och sedan så var snart vänster framhov också fixad. Vi skippade snösulorna eftersom nästa skoning blir en bit in i maj, däremot så blev det nya broddar för det behövs ju ett tag till... tyvärr...

Hovis passade på att kolla på Sabinas fånghovar, men det var inte dags att verka henne än så det blev en tid inbokad om 3 veckor. Viktigt att Sabinas hovar blir verkade med rätt tätt intervall tills hovbenet hamnat i rätt läge.

När hovisen var klar och jag betalat för mig så kunde jag gå in och käka middag. Maken hade fixat iordning en jättegod korvgryta *mums* under tiden som jag hade haft hovisbesöket. Efter maten så hade jag kraft att gå ut och fixa stallet. Maken följde med och vi hjälptes åt att ösa bort vatten utanför stallet. Mindre svimmingpool som vanligt ;-) ska bli skönt när all snö och is smält undan.

När jag var klar med stallet och hästmaten så var det dags att ta itu med periodens beställning av Oriflamevaror. Ringde och kollade med ett par av mina trogna kunder innan jag la ordern. Men nu är det fixat och varorna borde komma i slutet av veckan.

Pållarna fick komma in strax innan kl 21 och de fick då sin kvällsmat. Vovvarna blev rastade också när jag ändå var ute.

Har nu kollat på CSI NY med en spinnande Nalle på magen och nu är det dags att gå och lägga sig. I morgon kväll blir det en tur till ridhuset med Oktawia och man kan ju hoppas att lastningen funkar bättre i morgon...

Godnatt!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0