24/3 Tisdag - fullt ös

Idag har det inte vilats några lagrar :-). Fullt ös hela dagen ända fram tills nu kl 22... Fullt upp på jobbet, avslutade dagen med ett möte som dessutom drog ut på tiden - tur man har flexklocka :-). Men det gjorde att jag kom hem lite senare än beräknat. Maken hade redan varit hemma en vända så pållarna hade fått sin em mat och vovvarna blivit rastade. Så när jag väl kom hem var det till att snabbt fixa middag. Maken hade köpt med färsk lax som tillagades i ugnen, och under tiden middagen skötte sig själv gick jag ut och skottade snö. Maken tog nämligen hand om min disk, så det kändes lugnast att jag tog hand om skottningen *harkel*. Jag hade ju hoppats att snön skulle vara bort när jag kom hem från jobbet, men ICKE. Ett dm-tjockt lager med snö och kallt som tusan var det. Riktigt vinter är man vill ha vår som allra mest... Fick bort snön, men det blev lite halkigt och jag funderade på hur jag skulle få upp häst och trailer från stallet. Fasen - vi måste se till att skaffa snökedjor till bilen. Det är nog det enda som funkar... så slipper man oroa sig för att köra fast med bil och trailer.

När jag var klar med snöskyfflingen var maten klar och vi käkade lite snabbt. Hade inte tid att sitt och softa. Utan det var mat in och sedan ut i kylan igen. Maken och jag fixade trailern på plats och sedan så fixade jag stallet. Kl 19 plockade jag in pållarna och så gjorde jag iordning Oktawia för en färd inte till ÖFK. M & M skulle möte upp inne på ÖFK. Oktawia var lugn att göra iordning, lastades utan problem - hon nästan sprang in i trailern. Dessutom bajsade hon ingenting på stallgången och det brukar hon göra när hon fattar att hon ska ut och åka. Helst då bajs gånger flera högar... ;-). Ringde M & M när jag åkte och talade om att jag var på väg. Men det var verkligen på det berömda "håret" som vi kom iväg. Sista knycket från stallet så slirade det ordentligt och det var verkligen knappt att jag kom iväg. Maken fick nog putta för allt han var värd ;-).

När vi kom in till ÖFK så var det lite rörigt i ridhuset, en ponnylektion på ena halvan och så ett par ryttare + en som tömkörde på privathästdelen. Oktawia tog det hela rätt bra. Blev inte så stressad. Brydde sig ingenting om ponnylektionen, eller de hästar som blev ridna, däremot tyckte hon att den tömkörda hästen var lite konstig för den hade lite hyss för sig. M2, som skulle rida jobbade med Oktawia från backen ett tag och det gick bra. Så Oktawia var fullt kontaktbar trots att det var lite rörigt. Kanonbra miljöträning för henne - kan inte bli bättre :-).

Jag tyckte Oktawia skötte sig jättebra under ridpasset. M2 var lite trött - hon hade ridit 2 hästar INNAN hon red Oktawia - så det var inte alls konstigt att hon var trött ;-). Oktawia såg i alla fall nöjd ut med arbetspasset och var helt avspänd när de var klara. Så hon fick både en omgång miljöträning och så blev hon motionerad. Hon måste tyckt det var roligt i ridhuset för när vi skulle lasta så var det inte alls självklart att kliva in i trailern *suck*. Pappa P kom på att man kunde rama in henne bakifrån med en hoppbomm så hon inte sprang baklänges. Och det funkade, då klev hon på trailern. Ston - kommentarer överflödiga ;-).

Färden hemåt gick bra och vi var hemma igen 21.30 - nu var matte rätt trött, men det var bara att fixade iording pållan. Oktawia tyckte det var skönt att bli borstad, i alla fall ett tag ;-). Sedan tyckte hon att det var dags för kvällsmaten :-).

Så nu är jag klar för kvällen. Har druckit ett mugg varm mjölk för att få upp värmen lite - det är -8 grader så det är inte undra på att jag tyckte det var lite väl kallt när jag var ute.

Nu är det en varm säng som gäller så man kan samla krafter till morgondagens arbete :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0