26/3 Torsdag - Ridhuset

Eftersom vår kära bil har lite idéer för sig vad gäller laddning under körning så hade jag tills idag bokat in en tid för kontroll av bilen hos fabror bildoktorn. Lämnade av bilen strax efter 07 och tog sedan en promenad till jobbet. Farbror bildoktorn ringde sedan på em, han hade då kontrollerat på alla sätt som går var ett eventuellt fel kan sitta som gör att det glappar.

Men han gick bet! Vår bil uppförde sig exemplariskt under hela dagen och laddningen fungerade alldeles utmärkt. Inga glapp gick att hitta. Det är väl TYPISKT!

Promenad till Bildoktorn efter jobbet och hämtade bilen. Behövde inte betala för felsökningen eftersom han inte hittade något fel - det tackar man ju för. Fick också instruktioner är NÄR felet dyker upp så är det bara att komma förbi farbror bildoktorn så ska han göra felsökningen DIREKT. Ett erbjudande som sitter inpräntat hos både mig och maken nu ;-).

Hämtade maken och sedan for vi till min kamrat Karin och lämnade av lite Oriflamevaror och sedan var det full fart hemåt.

Idag blev det våfflor i alla fall. Det var meningen att vi skulle käka det igår ju, men det blev ju inte så ;-). Under tiden som vi gräddade våfflorna så var det en liten Nalle som spanade på vad vi sysslade med i köket ;-)Och ja, han fick en liten klick vispgrädde - det var smaskens ;-).

Efter våfflorna så var det bara att ta itu med mockning och diverse sysslor i stallet. Det hade varit skönt väder på dan, men nu kom kylan. Det hade i alla fall hunnit smält undan en del på gårdsplanen så jag var inte orolig för att inte komma iväg med trailern. Vid 19:15 tiden kom M & M, Oktawia blev iordning gjord för ett träningspass, jag började med att byta schabrak till sadeln och det slutade med att sadel och träns blev rengjort också ;-).

Oktawia klev snällt in i trailern och vi for in till ÖFK. Det var ett par privatryttare på privatdelen i ridhuset och en ponnygrupp på ridskoledelen i ridhuset. Oktawia skötte sig hur bra som helst. Inga problem alls när ponnygruppen lämnade ridhuset, knappt att Oktawia märkte att ett helt gäng med ponnisar gick ut ;-). Det var M1 som red pållan och passet gick jättebra. Fick till galoppen på volt och travjobbet såg jättebra ut. Om pållan klarar av att vara så cool som hon är nu även när vi kommer till nya stället och bara stärker sig lite till i galoppen. Då kan man nog ställa upp i någon liten LC tävling till hösten :-). Risken är ju dock överhängande att vi inte ens får in kusen på banan *fniss*. När de var klara så gick M1 runt med pållan i ridhuset tills sista ridgruppen var klar och lämnade ridhuset. Vi tänkte att då kanske Oktawia springer in i trailern - men  nähä! Damen tänkte baklänges, men det funkade med att gå med en hoppbom bakom henne och rama in. Hon backade in i den lite lätt och efter det så klev hon rakt in i trialern. När vi sedan åkte hem så stod hon som ett ljus i trailern hela tiden. Märklig kuse...

Var hemma strax efter 21.30 och maken hjälpte till att lasta ur sedan så förpassade han sig till sängen. Jag fixade klart pållan och alla prylarna och var klar till 22:15. Tur man har semester i morgon ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0