29/3 Söndag - Grattisfika

1 timme försvann ju under natten och det märktes i morse - kände mig helt ur led i tiden... Kroppen brukar ju ha problem att komma ikapp efter det att vi ställt om till sommartid och tar ett par veckor på sig att komma ikapp. Så när klockan var 11 - så var klockan i min kropp 10! Har gått en timme efter hela dagen idag ;-). Det tog också en stund innan vi kom igång med städningen. Tänkte att det inte tar så lång tid att fixa iordning undervåningen tills vi skulle ha lite grattisfika för maken på em. Att vi faktiskt städade ordentligt förra veckan - det syntes det inte det minsta lilla spår av idag!!! När ska egentligen hundarna sluta fälla... trots att jag kammar dem så lossnar det mängder *suck*.

Blev till att damma ordentligt och maken slängde ut alla mattorna och dammsög hela huset. Funkade inte att bara dammsuga undervåningen eftersom det var hur mycket hundhår på övervåningen också. Vi städade och städade, när klockan var 13.30 så insåg jag att jag INTE skulle hinna stryka klart mina kläder (gömde snabbt stryktvätten), inte heller hann jag diska. Men för övrigt så var huset i representablet skick ;-).

Det var makens föräldrar och syster som kom vid 14-snåret för att fika lite och gratta maken.

När vi skulle till och fika så gick jag in i vardagsrummet för att duka. Vad hittar jag väl där - på rena linneduken....

Nalle ligger och rullar sig på rena duken!



Som tur var hade han inte hunnit håra ner duken i alla fall. Nalle blev snabbt förpassad ut i köket där han fick underhålla gästerna och jag kunde duka i fred.

Har lovat att inte lägga upp några bilder på varken maken eller övriga släktingar ;-) men en bild på stubben som vi hade till kaffet kommer här i alla fall. Den var mycket smarrig :-)



Under tiden som vi fikade, smaskade godsaker och pratade så var alla vovvarna instända på varsitt håll. Maken syster är hemskt hundrädd och bäst för alla parter är då att vovvarna är instängda. Lillan talade i alla fall om att hon inte tyckte det var speciellt roligt. I vanliga fall kan hon ligga och sova i soffan och vi är någon helt annan stans, men nu hörde hon att vi hade folk på besök. Naturligtvis var hon hemskt nyfiken, men hon fick allt finna sig i att inte komma och hälsa ;-).

Lilla Nalle tog det lilla lugna. Han låg och sov genom hela besöket ;-)



Maken fick en jättefin krukväxt i present av sin syster och sambo, av föräldrarna blev det strumpor och chocklad.



Maken är ju en riktigt liten godisråtta så den chockladen kommer inte finnas kvar länge ;-)

När grattisbesöket var klart och gästerna åkt hem så var det dags att fixa middag. Det fick maken göra för jag hade inte hunnit med att fixa stallet ännu. Alltså hög tid att gå ut och mocka. Men först fick jag ösa 4 dyngkärror med vatten och köra bort innan jag kom in i stallet. Risk att jag hade drunkat i mina försök att ta mig över vattenpölen annars. Hoppas verkligen att snöhelvetet smälter snabbt nu så man är av med snö, is och vatten snart!

När jag mockade så upptäckte jag i alla fall en fördel att ha papperströ blandat med spånet. För det första så hade inte Oktawia lyckats sprätta upp allt spån upp efter väggarna, för det andra så var det lättare att mocka upp den söndertrampade bajset. Det syntes att hon hade sprungit runt i boxen som hon brukar göra, men bädden var ändå jämn och fin. Ska bli spännande och se hur länge bädden håller sig fräsch, med bara spån brukar jag behöva lägga på nytt spån varannan dag till var tredje dag.

När jag var klar i stallet så var middagen klar. Fläskfilé i sukiakymarinad, wokgrönsaker och bulgur. Jättegott med mat efter allt fikande ;-).

Resten av kvällen tillbringade jag framför datorn och jag betalade räkningar *urk*, astråkigt, men nu är det gjort. Sedan så la jag upp två annonser på Internet, en på Bukefalos och en på Blocket. Har ju en dressyrsadel till salu sedan 1 år tillbaka. Dags med nya annonser och hoppas att rätt köpare ser annonsen den här gången.

Länk till annons

Så vet ni någon som är i behov av en riktigt bra dressyrsadel så.... ;-) Tyvärr så passar den absolut INTE på Oktawia och det är enda anledningen till att jag säljer den. Sadeln är urskön att rida i så det är med sorg i hjärtat som jag säljer den :-(. Men, men man kan ju inte samla på en hel hög med sadlar...

När jag höll på med mitt så spelade maken spel. Vovvarna var ute och vad gjorde då Nalle... Sjävklart befann han sig på mitt skrivbord ;-)



Inga hämningar hos den kissen ;-)

Frampå kvällningen kom solen fram och det blev VÄLDIGT ljust ute. Jag fick faktiskt lite inspiration till att göra lite nytta och plockade fram min stryktvätt och tänk den här gången så lyckades jag stryka klart alltihopa! Maken ville att vi skulle kolla på en Irene Hussfilm - och det gjorde vi fast jag stod och strök hela tiden ;-) Funkar att lyssna och jobba samtidigt *fniss*. Så nu är det fullt med kläder i garderoben och INGEN tvätt som ligger och väntar på att strykas. Första gången för i år måste jag erkänna! Håller väl fram till nästa helg när man kört några tvättar ;-).

Vid 20:30 tiden gick jag ut för att plocka in mina pållar. Sabina kom ju snabbt för hon förstod att det vankades mat, men Oktawia... i  hennes värld så var det ALLDELES för tidigt att komma in... hjälpte inte ett dugg med att jag prasslade med höpåsarna, dunkade kraftfoderhindar i krubban. INGEN Oktawia. Bara att klampa ut i hagen och leta rätt på henne och hon var längst bort i hagen. Och hade ingen som helst tanke på att gå in i stallet. Utan hon for runt som en tetting i hagen och det tog 20 min innan hon tröttnade och sprang in i stallet. Jag var lagom trött efter att klampat runt i snöblandad lera ut i hagen... De ska stå och vänta utanför dörren!! Sabina har fattat den grejjen i alla fall ;-).

Tänkte kolla på 21:00-filmen på 4:an, men kom in en kvart efter att den börjat och upptäckte att jag redan sett den filmen. Så nu är det bara att gå och lägga sig i stället. Inget att titta på och här kan man ju inte sitta och häcka hur länge som helst. Dock är jag inte ett dugg trött! Får nog läsa en stund innan jag somnar. Håller på med Bo Tibblins bok Ridlära - den 4/4 ska jag gå på hans clinik - ska bli SÅ kul!

Avslutar dagens inlägg med en bild på min äldsta kisse. Gamle Måns snart 15 år, men nu märks det att han är gammal. Han har tacklat av rejält under vintern :-(, men inte värre än att han fostrar lilla Nalle mellan varven ;-)



Det var allt för idag och godnatt!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Du vet väl att det bästa man har sätter man på bordet och det vet alla katter :)

2009-03-30 @ 22:24:55
Postat av: Lizzie

Nalle vet det absolut ;-)

2009-03-31 @ 14:28:18
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0