30/3 Måndag - Kursstart

Det kändes verkligen i hela kroppen idag att man klev upp en timme tidigare än vad man brukar göra. Jag tycker det är hur jobbigt som helst att ställa om till sommartid och det brukar ta ett par veckor innan jag är på banan igen.Var i alla fall på jobbet kl 07 och det var fullt ös direkt :-). Sommarjobbsannonserna har gått ut nu och mitt jobb består av att värdera klart alla ansökningarna och sedan skicka iväg de som blivit graderade som "ettor" till de olika kontaktpersonerna. Jag var lite stressad eftersom jag skulle iväg på introduktionen för en kurs som jag ska läsa. Tryckte i mig frukostmacka på stående fot - skippade kaffet - och så iväg till förrådet och låna en cykel. Går ju snabbare och cykla upp på stan än att åka bil och sedan leta efter parkeringsplats ;-). Kl 9 börjde introduktionen och jag var där i god tid innan så jag behövde inte komma inkutandes med andan i halsen ;-).

Kursen jag börjde idag är en avancerad fortsättningskurs under ämnet Informatik (har ju 80 poäng Intormatik sedan tidigare), och kursen heter e-Government. Kursen går på kvartsfart är på 7,5 poäng så det är lite lagomt att läsa på kvartsfart. Vi är flera administrativa samordnare som ska läsa samma kurs så det är lite kul :-). Nu ska jag bara få igång studietekniken igen - sist jag läste på Universitetet är ju HT2000, är ju ett tag sedan *harkel*. Det allra bästa är att jag får läsa kursen på arbetstid eftersom jag kommer ha användning av kursen i mitt arbete - jag har världen bästa chef :-).

Var tillbaka på jobbet till lunchen och em tillbringade jag med datorn och ansökningshandlingar ;-).

Vi handlade lite grönsaker för veckan innan vi åkte hem. Fixade iordning en grekisk  tonfisksallad till middag - mycket mumsig. Lite senare gick jag ut och fixade stallet. Oktawias bädd fortfarande fräsch och lättmockad trots att hon vandrat runt en hel del i natt. Det har ju börjat blåsa under dagen och nu ikväll blåste det rejält. Alltså var det inte speciellt svårt att få in pållarna tidigare än vanligt. De tycker att det är rätt jobbigt att vara ute i full storm så när jag ställde mig i stalldörren och visade upp en höpåse så kom båda pållarna snabbt knatande. Skönt att slippa klaffsa ut i leran och hämta dem ;-).

Oktawia har börjat fälla nu så hon fick sig en omgång med "massagevanten". Det tycker hon är skönt och så får jag loss en massa päls. Nu var det flera plusgrader i stallet så hon kunde dessutom stå inne utan täcke och lufta pälsen - behövs så här i fällningstider.

När jag var klar i stallet och med pållarna så for jag in till ÖFK och träffade min kompis Y som jag brukar rida för på måndagskvällar när hon får förhinder. Jag har ridit 2 gånger för henne under mars och åkte idag in för att betala mina ridlektioner. Vi snackade lite och så kollade jag en stund på ridlektionen innan jag åkte hemåt.

Pållarna blev kvällsmatade strax innan 21 och jag hann lagomt in för att hinna med CSI från början. Så snabbt försvann den här måndagskvällen ;-).

Nu ska jag förpassa mig till sängen och se om jag kan sova i stormen. Blåser så huset skakar :-O! I morgon är det i alla fall slut på Oktawias vila och det blir en tur till ridhuset - om det inte blåser för mycket vill säga!!

Nu är det godnatt i alla fall!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0