31/3 Tisdag - Urk för sommartid

Om jag var trött igår så är det ingenting mot vad jag har varit idag. Fy för den lede när det gäller sommartid - det är verkligen hur jobbigt som helst att ställa om. Har dragits med värsta huvudvärken hela dagen dessutom som grädde på moset... och så full rulle på jobbet. Var helt slut när maken kom och hämtade mig - himla skönt att slippa köra bil. Jag hade nog varit en rätt farlig bilförare om det vart jag som kört. På vägen hem så stannade vi vid Ica Renome som har postservice. Nu när Oktawia är vaccinerad för året så hade jag bestämt mig för att göra slag i saken och få henne registrerad i ASVH. Tänkte premiera henne till hösten så jag får ett omdöme på henne eftersom jag tänker ta föl på henne någon gång i framtiden. Då måste hon vara reggad i ett svenskt avelsförbund. Så hennes polska pass och lite andra handlingar stoppades i ett kuvert som skickades med rekommenderat post till Flyinge, nu får vi se hur lång tid det tar att få tillbaka passet med en svensk stämpel i ;-).

Trots den mördande huvudvärken så fixade vi middag när vi kom hem. Lax i ungnen på tomatbädd - mums! Under tiden som vi käkade så hade vi Lillan på golvet - hon hade väldig koll på vad som fanns på köksbordet ;-)



Hon är inte alls så hungrig som hon ser ut ;-)

Nalle vill också vara med i köket när vi sitter vid köksbordet. Han har en annan teknik än Lillan...

Först smyger han lite på mitt ben...



Sedan är det en flygande attack upp i famnen...



Efter mat och vila så mådde jag faktiskt bättre. Huvudvärken började avta lite och jag tog itu med att fixa stallet. Idag var också planen på att aktivitera Oktawai. Hon har inte haft några reaktioner efter vaccineringen så nu är det slut på vilan.

Sabina box var snabbmockad som vanligt. Oktawias däremot - det såg ut som en tromb hade gått fram i den och inte hade hon käkat upp frukosthöt heller... Snacka om att hon kan stressa upp sig den damen *suck*. Tog ett tag att mocka hennes box, men till sist var jag klar.

Sedan kom nästa problem... få in pållarna. Ni vill inte ens veta hur blött det är ute i hagen (all mark också...). Även om jag hade gummistövlar så hade jag ingen lust att ge mig ut i lervällingen. För översta 5 cm av marken är som tunnflytande lervälling. Tittar man på det så ser det inte så farligt ut, men när man kliver i det. Läge för lerbrottning säger jag bara!!

Lyckades i alla fall lura damerna - som naturligtvis var längst bort  i hagen. Ställde mig i stalldörren och visade upp en höpåse. Pållarna spetsade öronen och kom på en gång *fniss*. Eftersom det fanns hö i båda boxarna så tyckte de att det var helt OK att gå in ;-).

Gjorde iordning Oktawia för en tur till Ridhuset. Hon var lugn att göra iordning och det gick bra att lasta och komma iväg. Är VÄLDIGT glad åt vår tegelkrossväg upp från stallet :-D. Hade varit totalt omöjligt att komma upp annars.

Ridhuset var helt tomt och öde så jag kunde ägna mig åt att tömköra pållan utan att behöva trängas med någon annan. Och Oktawia tyckte det var TOPPEN att få göra något och hon skrittade på så jag fick småspringa efter henne ;-).

Damen var riktigt ordentligt vrålpigg, men förvånansvärt lydig. Det var inte frågan om någon såsig trav idag inte, utan full sula. Tränade övergångar trav, skritt, halt och det märks att M & M's arbete verkligen gjort skillnad. För trots att hon var så pigg att hon nästan var färdig på att totalt explodera så gjorde hon kanonfina halter och stod STILLA 6-10 sekunder och var AVSLAPPNAD i halten. Det kan jag säga - det har ALDRIG hänt tidigare!!! Hon har gjort halt, men sedan har hon börjat röra på sig framåt, bakåt, åt sidan, eller grejjat med huvudet och försökt dra tyglarna ur händer på en osv. Nu accepterade hon halten och rörde inte på sig förrän hon fick signal framåt. Matte MYCKET nöjd :-).

Galoppjobbet funkade också bra. Lugn, sansad galopp som hon orkade hålla flera varv på raken. Inga försök att bryta av till trav förrän hon fick signal för det. Lydig och fin alltså :-)

Tömkörde 45 min och det fick räcka för idag. Pållan var lugn och såg nöjd ut när vi var klara. Gick bra att lasta och sedan for vi äntligen hemåt. Vi kom ju iväg rätt sent till ridhuset så kl var 21.30 när vi äntligen kom hem. Förstår inte hur jag lyckats med att komma iväg så himla sent till stallet ;-). Men det är ju ingen idé att stressa som en tok heller - det får ta den tid det tar liksom ;-).

Var klar i stallet till 22:15, maken hade då fixat sista rastningen av vovvarna så nu är det bara att packa ihop och gå och lägga sig.

I morgon blir det nog en tur till ridhuset igen - tänkte rida då om allt går enligt planen ;-). Maken filmade tömkörningen idag och han får ju filma i morgon också. Så får se här längre fram i veckan om det blev några filmer som jag lägger ut på youtube. Ni får hålla utkik...

Det var allt för idag i alla fall och godnatt!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: M 2

kul å läsa att det går bra!

ser fram emot att rida på torsdag :)

2009-03-31 @ 23:11:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0