6/3 Fredag - Nytt ridhus

För ett tag sedan så fick jag en utmaning :-) Den kom ifrån Pysseltrollet


Vad går då utmaningen ut på då... jo, följande...

* Länka till den som utmanat dig
 * Berätta 8 sanningar/vanor/ovanor om dig själv
 * Utmana 8 personer i slutet av ditt inlägg
* Skriv ett meddelande i deras bloggar så att de vet...

Då ska vi se vad jag kan komma fram till...

1. Jag får kaffe på sängen varje vardagmorgon av min make, för att vakna...
2. När jag väl har vaknat och kommit ur sängen har jag äckligt bra morgonhumör...
3. När jag var liten var min högsta önskan att få en egen häst - jag har 2 st numera...
4. Älskar djur - utom ormar
5. Älskar att rida och försöka utveckla min ridning, men blir djävligt trött på att kroppen inte hänger med pga diverse skador :-(
6. Om någon sårar mig eller på något annat sätt gör mig illa - så glömmer jag det ALDRIG!
7. Är fruktansvärt envis
8. Älskar våren när det börja spira i rabatterna och i min älskade örtagård.

Att utmana 8 personer är desto svårare då jag inte läser 8 bloggar, men här är de som jag utmanar:

Minternet
Flossans kennel
Sven Frostensson
kfaleijhobbyhastar


Så där nu var utmaningen fixat :-)

Jaha, vad har jag pysslat med för övrigt idag då. Jag slutade lite tidigare från jobbet och gick på Må Bra-mässan. Blev besviken, tror jag hade förväntat mig mer utställare från motionssidan, typ Friskis & Svettis, men det var mest massagestolar och hudvårdsprodukter... Hade hoppats att jag hade fått lite mer tips som jag kunnat ta med mig till friskombudsgruppen, men det var bara Rosengrens skafferi som var av intresse.

Maken kom sedan och hämtade mig - han var totalt sönderfrusen efter en heldag på Hjälmaren - resultatet... 3 små aborrar som katterna fick :-).

Det som för övrigt var inbokat - så här en fredag kväll, var att en av M & M skulle komma och rida Oktawia. M1 dök upp på utsatt tid och gjorde iordning Oktawia. Vi lastade och for till ridhuset - idag ett NYTT ridhus... Vi åkte till ÖFK. Lite längre att åka, men här är vi ute efter miljöträningen. Resan gick bra och när vi kom fram så var det helt tomt och öde i ridhuset. Oktawia undrade vart hon hade hamnat någonstans och glodde som en galning runt omkring sig M1 gick runt i ridhuset med damen så hon fick titta omkring sig, men för övrigt så var Oktawia lugn, inte stressad eller rädd utan bara mest nyfiken på vart hon hade hamnat någonstans. Efter ett par varv med promenad i ridhuset så kunde M1 sitta upp och börja ridpasset.

Det som märktes omgående var att Oktawia hade en HELT annan bjudning i detta ridhuset. Det finns bara en förklaring... underlaget.... Det är verkligen totalt kasst underlag i det ridhuset som vi brukar åka till, men man blir så hemmablind när man bara rider där. Och så åker man till ett annat ridhus, då med bra underlag, och vips så har man en helt annan häst :-O.

M1's pappa, P, var med och hjälpte M1 med lite övingar som gick ut på att få Oktawia sätta bakbenen in under magen, inte bara åt sidan, utan också framåt, lite början till skänkelvikning. Det gick bra och Otkawia förstod fort vad det var som skulle göras.

För övrigt så gick ridpasset hur bra som helst. Oktawia trivdes verkligen i detta ridhuset, jobbade på bra hela tiden, inte det minsta lilla tjafsig och gick inte emot någonting. Jag filmade lite under ridpasset, med varierat resultat.  Jag så till mig över min duktiga häst att jag vid ett tillfälle glömde trycka på "rec-knappen" *fniss*. Naturligtvis gick Oktawia kanonbra just då när jag trodde att jag filmade, nåja, det blev andra filmsnuttar. Ska kolla med M1 om det är OK att lägga ut nåt på youtube. 

När vi skulle åka hem så provade vi att lasta från öppen plan, men det gick inte. Blev bara till att backa intill ridhuset och lasta pållan därifrån. Funkade hur bra som helst, och sedan for vi hemåt och maken fick hjälpa mig att lasta ur hemma.

Pållan fick sig en välförtjänt rykt, Sabina lite snabb kolla bara. Sedan var det dags för kvällsmaten för pållan. Plockade in prylarna från bilen och gjorde rent trailern - för naturligtvis hade pållan bajjat rejält där inne. Något som vovvarna tyckte var jättebra.... *urk*

Så nu är allt klar för kvällen. Typisk fredagkväll för en hästnörd som en annan *fniss*. I morgon kväll ska M2 rida, blir samma ridhus då och jag hoppas Oktawia är lika samarbetsvillig då :-).

Eftersom matte varit borta hela kvällen så har Nalle hållit min kontorsstol varm. 

 

Han har saknat matte, den lilla mattegrisen, bäst han får lite uppmärksamhet nu då ;-)

Det var allt för idag :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0