12/5 Tisdag - Trött

Efter gårdagens omtumlande händelse - det är ju inte varje dag men köper bil ;-) - så har jag idag varit väldigt trött. Det tog lång tid innan jag kunde somna igår. Tar väl ett tag innan man "landat" så man fattar att man köpt en SUV :-D. Har varit grymt trött hela dagen idag!

Bilförsäljaren från Bilforum ringde idag och talade om att sensorn till ABS-bromsen blev bytt idag, men att bilen ska besiktigas för det var den visst inte. De har inga tider inbokade för besiktningar under morgondagen, men han trodde att han skulle få in den i alla fall till Bilprovningen under morgondagen och ska ringa mig så fort allt är klart. I annat fall kanske vi får vänta en dag till innan vi kan hämta den. Det får man väl stå ut med ;-).

Det var i alla fall bra att vi släpar på våra cyklar som "back-up"-fordon för jag slutade lite tidigare och cyklade iväg till min kompis K och lämnade av hennes biljett till Kyra-cliniken som vi ska iväg på den 27/9. Sedan kom maken och hämtade med vid K's jobb, så slapp han åka halva stan runt. Vi shoppade lite mat innan vi åkte hem, men sedan blev det full fart hemåt.

När vi kom hem så pratade vi lite med Pysseltrollets make, som hade lånat vår trailer för att köra ett par får. Sedan var det bara att fixa middag och sedan ut till stallet. Jag hann mocka klart tills det att Minternet kom över med ett USB-minne så hon fick över alla bilderna jag fotade under westerntävlingen. Hon hade med sig ena sonen och självklart så gosade de med Hobbe och hans bror Kalle :-).

Det som sedan var kvar för kvällen - det var Oktawias motionspass. Idag blev det longering.

Pållan var på riktigt sammarbetsvilligt humör. Lydde minsta lilla vink och verka tycka att det var helt OK att få vara i hagen och jobba. Delade upp passet i 10 min skritt runt i hagen, sedan på med inspänningstyglar och lite lätt travjogg som uppvärmning åt båda varven, knappt 5 min i varje varv. Själva arbetet bestod i trav och galopp över 4 bommar. Traven var inga problem, det har hon gjort tidigare, men att galoppera över 4 bommar, det blev 3 bommar för mycket. Oktawia fick inte ihop koordinationen och travade istället över bommarna. Hade börjat jobbet i vänster varv, och hon fick en skrittpaus på några minuter innan jag bytte varv. Passade då på att justera avståndet mellan bommarna - ökade lite. När vi sedan körde igång galoppen i höger galopp så fick hon till galoppen över bommarna på första försöket. Oktawia såg nästan förvånad ut - var det så enkelt! *fniss* Sedan så funkade det - fast hon tyckte det var jobbigt för hon var ju tvungen att ta i på ett annat sätt än bara galoppera runt-runt. Bytte tillbaka till vänster varv och då funkade det med galopp över bommarna - så det var avståndet som inte var helt korrekt vid första försöket.

Avslutade arbetspasset med lite travjogg utan inspänningstyglar och sedan knatade vi runt i hagen i 10 min så hon fick skritta av sig. Oktawia såg helt klart nöjd och tillfreds ut när vi sedan klev in i stallet.

I morgon tänkte jag rida en sväng - hoppas maken överlever att följa med ut på en tur... han blir lite lätt stressad när jag ska ge mig ut på pållan ;-).

Var klar med hästarna och stallet kl 21:30 och det var skönt att bli färdig så sent och det fortfarande var LJUST ute - hopp om sommaren :-).

Nu är jag i alla fall helt färdig för kvällen och ska förpassa mig till sängen.

Godnatt!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0