22/5 Fredag - Semester

Både maken och jag har tagit semester denna klämdag. Verkligen jätteskönt att kunna ha möjigheten att vara långledig! Det var min tur att morgonforda pållarna, så det var bara att kravla sig ur sängen och knata ut i regnet. Sedan hann jag äta frukost och göra mig iordning i lugn och ro innan det var dags att släppa ut pållarna. Eftersom det spöregnade så fick båda pållarna regntäcke på sig. Jag försöker ha dem utan täcke så mycket som möjligt, men idag var det en typisk "täckesdag". Ruggigt, kyligt och regn. Inte ens shettisen klarar det någon längre period utan regntäcke. Oktawia tyckte i alla fall att det var skönt att få komma ut i spöregnet. För hon drog iväg i full galopp och sedan bockade så mycket hon orkade. Skönt att de små liven kan roa sig själva ;-).

Jag fick istället ta itu med den mindre angenäma uppgiften att röja upp i Oktawias box. Vet inte vad hon sysslat med i natt... såg ut som om en elvisp dragit fram. Dessutom har hon börjat med att gräva i bädden *morr*. Inte bra när man har permanentbädd.... Nästan en timme och 2 dyngkärror senare så såg damens box representabel ut igen. Sabina box var klar på några minuter, den lilla damen är extremt renligt av sig och lägger sitt bajs i en hög. Hur lättmockat som helst ;-).

Eftersom det var regnväder idag så var det ingen idé att hålla på och grejja ute i trädgården. Jag fortsatte med en bra syssla när det regnar. Ordentlig rengöring av sadlar, sadelgjordar, lädergrimman och alla 3 tränsen :-). Jag är väl lite knäpp, men jag gillar verkligen att jobba med sadelsåpa och få rent lädret - det luktar så gott i sadelkammaren efteråt. När jag höll på och slet som allra värst så dök helt plötsligt maken upp för att kolla vad jag pysslade med. Tror han tyckte jag var ute i stallet lite VÄL länge ;-). Han var i alla fall bra på att beräkna hur länge jag skulle vara upptagen med persedelvården. När jag väl var färdig var kl 12 och jag var helt utsvulten OCH rätt trött. Kommer precis lagom in när han dukar fram lunchen :-D. Att det var hans favoritföda (korv) spelade ingen roll. Jag var glad och tacksam över att kunna direkt sätta mig och äta :-). Då fick det duga med korv ;-).

Efter maten och lite kaffe så funderade vi lite på vad vi skulle göra på em. Vi kom fram till att vi skulle åka till Marieberg och kolla runt bland lite vitvarubutiker. När skattepengarna kommer så ska vi köpa diskmaskin och köksfläkt, så nu är det dags att börja fundera på vilken diskmaskin vi ska ha. Köksfläkten vet jag redan, en Elektrolux silence, men diskmaskinen har vi inte kollat så mycket närmare på.

Vi åkte först till Elgiganten, mest för att ha något att jämföra priser med. Jag gillar inte att handla några dyrare varor på det stället. Vi åkte sedan vidare till Home-butiken för att kolla på diskmaskiner. Där hittade vi en Elektrolux diskmaskin som både jag och maken gillade skarpt, dock kostade den 7000 kr, liiiite dyrare än vad vi hade tänkt oss. Men den var himla snygg design på den. Men, men vi ska kolla vidare....

Sedan åkte vi till K-rauta för att kolla på en skiva till trailerns baklem, det fanns en bra men skivan kostar 3.300 kr :-O, den är då iofs gummiklädd på ena siden, men jag måste köpa en skiva som är dubbelt så lång som jag behöver. Någon som behöver byta sin ramp på sin trailer??? Vi kan dela på skivan!

När vi knallade runt på K-rauta så ringde min mobil, det var ägaren från Till Häst. Dra på trissor - min sadel jag hade hängandes där var SÅLD!!!! Sadeln har hängt där sedan februari förra året och äntligen blivit såld. Det roliga är att jag faktiskt tänkte på den när jag höll på med min persedelvård på fm. Funderade på om vi skulla åka ut och hämta den för att försöka sälja den på annons istället. Nu kunde jag istället åka iväg och inkassera lite pengar - DET var inte helt fel :-D.

När jag ändå var på Till Häst så passade jag på att köpa med en burk sadelsåpa, konstaterade på fm att jag fick gräva i botten på min burk med sadelsåpa. Så ny sånt behövdes.

Vår färd gick sedan vidare till Säljaren. Där  hittade vi samma diskmaskin som på Home-butiken, men rätt mycket billigare. Dessutom fanns en likvärdig maskin på rea för 2000 kr billigare, bara att hoppas den finns kvar när skattepengarna kommer, men annars är det inte så mycket att göra. Diskmaskiner brukar vara på kampanpriser titt som tätt.

Så nu vet vi i alla fall vad det är vi vill ha, det är alltid en början :-). Vi var också rätt trötta så vi orkade inte åka i väg till några fler butiker, Säljarn är ju i alla fall den butiken som brukar ha bäst pris när det verkligen gäller.

Vi gjorde bara ett snabbt stopp vid Ica-affären innan vi åkte hem, sedan var det full fart hemåt. När vi kom hem så regnade det värre än värst. Jag satt kvar i bilen, men eftersom maken ville åka ut och fiska så kom han snart farandes med ett paraply så jag kunde ta mig in hyfsat torrskodd. Maken försvann sedan snabbt iväg med bil och fiskeutrustning ;-). Vill han bli blöt så varsegod ;-).

Jag var i valet och kvalet om jag skulle ta in pållarna eller inte. Det vräkte verkligen ner regn... men pållarna såg inte ut som om de frös i alla fall och klockan var bara 16 - lite tidigt att plocka in dem. Jag avvakta tills värsta skuren hade gett sig och sedan fick de sitt em-hö ute. De såg ut som dränkta råttor, men Oktawai var torr under sitt täcke och hon frös inte. Så de fick vara kvar ute i regnvädret.

Eftersom maken var ute och fiskade så fick jag roa mig själv. Jag bestämde mig för att göra lite nytta och tog itu med disken. Vi behöver VERKLIGEN en diskmaskin!!!

Jag var nu rätt trött och hade jag lagt mig i soffan hade jag nog somnat på direkten, men jag satte mig och surfade runt lite och då försvinner ju tiden snabbt ;-). Maken var helt plötsligt hemma, det hade inte nappat någe bra för han kom hem  utan middag ;-).

Restan av kvällen har jag inte gjort så mycket. Smälte lite mer tvålmassa och har gjort 3 st lavendeltvålar. Luktar lavendel i hela köket ;-)




Resten av kvällen har jag suttit parkerad vid mitt skrivbord och pysslat på ett kort till morsdag. Har suttit med det och klippt nu i 2 timmar, men nu måste jag vila handen lite ;-)



Det är lite pilligt när man ska klippa ut 3D-motiven och jag får ont i handen när jag klipper för länge. Får nog fortsätta med kortet i morgon istället. Nu är det kväll och jag ska gå ut och plocka in pållarna  och borta av dem lite, bra för att få igång axlarna och armarna ;-). Nu är det ljus och fint på kvällarna så man glömmer bort tiden :-). Bäst med sommaren, de ljus kvällarna....

Ja visst ja! Min stryktvätt.... ja, den ligger kvar där jag lagt den. Och den kommer nog inte flytta på sig heller *fniss*.

Kan också meddela att Nalle har tagit det lugnt idag, antagligen så beror det på regnvädret, men han ligger mest och sover. Antingen ihoprullad som en kanelbulle eller på rygg mitt på golvet.

Nalle förnekar sig inte :-)



Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0