2/5 Lördag - Blandad kompott

Det måste hända något med tiden ju äldre man blir - för utav någon anledning så går tiden fortare och fortare och fortare :-O! Dagarna försvinner med blixtens hastighet och jag har inte gjort hälften av det jag planerat - tidsoptimist kanske... ;-).

Förmiddagen idag försvann i ett nafs - jag fixade stallet direkt efter utsläppet så det var gjort. När jag var klar var det dags för lite kaffe, och eftersom det var otroligt vackert väder så skurade jag rent möblerna i syrenbersån och maken kom med parasollet - sedan hade vi en mysig fikastund där.

vid 11.30 for vi iväg till Marieberg - först stannade vi till vid Stallstugan och ÄNTLIGEN hade min dressyrgjord i läder kommit *jippi*

Betalade med presentkortet jag fick när jag slutade på Haga hemvård + lite egna pengar. En tjockt vadderad lädergjord från Henri de Rivel med en liten magplatta för att avlasta trycket på magen.



Vi fortsatte sedan till Bauhaus för jag skulle kolla på prylar till dammen. Vattenfallet jag vill ha DYRT *suck*. Får nog göra ett eget med dammfolie och stenar. Geotexmattan var inte så dyr så det kommer vi köpa sedan. Maken gick mest runt och suckade över gräsklipparna... han vill ha en ny ;-) Helst då en sån där man sitter på... ;-)

Bahaus är stort och det tog ett tag innan vi kollat klart och på vägen ut kände jag lukten av mat. Gah! Jag var helt utsvulten och innan vi viste ordet av så var vi vid Bahaus bistro och beställde varsin kebab i bröd - det fick bli lunchen det ;-).

Kom sedan hem lagom tills jag skulle åka igen. Var bara och släppte av maken i princip, sedan fortsatte jag ÖTR's dressyrtävling där en kompis skulle starta fram på em. Det är ju inte direkt någon publikanstormning när det är dressyrtävlingar, så lite "publikstöd" är ju kul ;-). Jag tror det var första tävlingen för säsongen för ekipatet, men NS var nöjd och jag tyckte hennes pålla såg jättefin ut.

En ögonblicksbild från tävlingen.  LB:1 var det som de startade i.



2:a i KM:et kom ekipaget i alla fall, tyvärr precis utanför placering i klassen, men bättre lycka nästa gång :-).

Var hemma igen efter ett par timmar. Maken höll på och städade trädgården - mängder med ris efter hans beskärninga av äppleträden. Det tar liksom aldrig slut... Jag hängde lite tvätt och så började magen göra sig påmind igen. Det blev till att laga middag - lika bra att få lite vettig mat i magen. Det fick bli italienska biffar med pasta och även nu kunde vi sitta ute i syrénbersån och äta.

Maken var nu trött efter att släpande i trädgården och gick in för att vila en stund. Jag gick ut och grejjade i sadelkammaren. Två stycken sadlar fick sig en omgång med sadeltvål och läderbalsam. Rena schabrak kom på plats också. Sadlarna var fulla med sanddamm och i behov av rengöring. Oktawia fäller ju fortfarande så ni kan ju gissa hur schabraken såg ut ;-).

När jag var klar med persedelvården så gick jag in och tog hand om disken. Det var min tur och lika bra att bli av med den. Under tiden som fixade iordning köket så låg maken och snarkade i soffan i vardagsrummet. I andra änden av soffan låg Lillan och snarkade ikapp med husse. Tydligt jobbigt att vara ute *fniss*.

Vid 19-snåret så väckte jag maken för jag vill inte att han ligger och sover när jag är ute med pållan. Och det var dags för Oktawias motionspass för dagen.
 
Oktawia blev ordentligt riden igår, så idag blev det lite lättare motion. Först promis på 10 min, sedan lite lätt longering i trav under cirka 10 min lätt inspänd. Mest för att bli av med ev överskottsenergi, fast det var inte så mycket av den varan ;-). Resten av passet bestod av en promenad utmed den allmänna grusvägen. Det var en lugn och stillsam promenad och en underbar kväll. Knappt man kan tro att det är början av maj - kändes som en sommarkväll. Under dagen hade det blåst en del, men nu på kvällen var det vindstilla och jätteskönt ute.

Oktawia verkade också tycka det var mysigt att gå på en promis. Hon fick behålla lite lätt inspänning, ungefär som när man skritta på halvlång tygel. Det är mest för att jag har så himla ont av min kroniska tennisarmbåge för tillfället och inte klarar av eventuella ryck eller kast från Otkawias sida.

Damen på promis...



Promenaden tog cirka 40 minuter och när vi kom hem så hade Oktawia inte den minsta lust att gå in i stallet ;-). Utan  hon ställde sig utanför och såg ut som en åsna *fniss*



Hon ville mycket hellre undersöka vad som låg i en skottkärra, gå runt och lukta på marken osv än att gå in i stallet. Tror hon tyckte det var rätt skönt att kolla runt lite ;-).

Nåja, hon fick allt finna sig i att gå in i stallet, blev ryktad och sedan var det dags för kvällmaten.

För min egen del så händer det inte så mycket mer i dag. CSI Maimi och sedan sängen. I morgon bitti kl 6.30 blir jag hämtad av Minternet. Jag ska följa med henne till en tävling och vara behjälplig som hästskötare - om jag inte somnar ;-). Enda nackdelen med att tävla - alla tävlingar ska börja så förbaskat tidigt!!! ;-)

Nu ska jag göra som lilla Nalle....



Godnatt!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: IngelaH

Hmm... Kan någon fota, när du gör som Nalle? (Ligger i den ställningen, uppepå soffryggen)

2009-05-03 @ 15:51:27
URL: http://www.ingelah.se
Postat av: Lizzie

Ha ha, nä! Så smidig är inte jag ;-). Sängen är det som gäller för mig - det var själva sömnen jag var ute efter, inte sovställningen ;-).

2009-05-03 @ 21:17:09
URL: http://stallkartorp.blogg.se/
Postat av: IngelaH

Äsch, jag som såg fram emot akrobatik på "hög nivå"... ^^

2009-05-03 @ 23:25:08
URL: http://www.ingelah.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0