28/5 Torsdag - Hovisbesök

Enda kvällen på hela veckan som man tänkt sluta tidigare för  hovslagar ska komma - och så kör det ihop sig. Jag och min chef håller på att skriva ihop en konsekvensbeskrivning ifall ett speciellt vikariat inte blir tillsatt pga anställningsstoppet inom kommunen. Chefen trodde att han skulle hinna komma till kontoret mellan två möten innan lunch... det hann han inte, utan först kl 15.15 dök han upp på kontoret. Inte så mycket att göra, utan vi satte igång direkt med att klura över formulering och att vi får med allt tjänsten innefattar. Maken kom kl 15.45 precis som jag bett om - det var ju bara det att JAG var inte klar och kunde åka.... Kl 15.55 var jag och chefen klara, renskriva kan jag göra i morgon bitti och han kollar på innehållet via mailen. Så äntligen kunde vi fara hemåt...

Jag behöver ju droga Oktawia för att hon inte ska sparka sönder hovisen - det vill man inte om man vill att hovis ska komma på återbesök ;-). Medlet som ges i munnen ska pållan ha cirka 20-30 min innan hovis kommer.

Vi var hemma 16:15 - hovis var inbokad till kl 16.30. Som ni förstår var jag lite lätt stressad när jag for ut i regnet för att plocka in pållarna.

Oktawia fattade direkt vad som var på gång när jag kom ut i hagen utan höpåsar -  vips så hade jag en häst i andra änden av hagen och hon var inte direkt lättfångad *morr, morr*. In med hästarna i sina boxar, fram med det lugnande medlet. Det är lätt att spruta in i munnen på pållan - men vad gör hästeländet!!! Jo, hon hade massa gräs i munnen så hon spottade ut alltihopa!!! In i huset och hämtade en ny spruta och så ut igen för att ge medlet. Försökte rensa munnen på damen, men det var inte helt enkelt. Hon försökte spotta ut även nästa omgång med lugnande, men nu var det i alla fall lite som blev kvar i truten på henne ;-).

Nu var kl 16.30 och den snälla hovisen kommer förstås på prick utsatt tid... kan inte ens var liiiite försenad! Med andan i halsen förklarade jag läget, och det var lugnt. Hovis passade på att vila en stund ;-). Jag själv gick in och bytte om och tog lite lätt att äta, och försökte gå ner i varv ;-).

Gick ut 20 min senare - hi hi - pållan såg allt annat än drogad ut ;-). Dock gick det bra att börja och hovis började med bakhovarna som är värst. Men med denna hovis så går det alldeles utmärkt att sko bakhovarna eftersom hon lägger upp hoven på en liten pallbock. Det gillar Oktawia! När det sedan var dags för fram så, hade iofs det lugnande medlet slagit till så pållan var nästen helt sovandes... men bara nästan. Hon gillar INTE att böja ihop sitt högra framben, utan blir riktigt förbannad - på med brems sedan gick det utan problem. Damen har genomgått böjprov 3 gånger av vet utan att de fått fram någon reaktion på detta benet är bäst att tillägge. Så inte någon direkt tror att hon är halt ;-). Däremot kan ha haft problem med detta ben någon gång tidigare i sitt liv - och då TROR att det ska göra ont. Smärtminne kallas det visst...

Resten av skoningen gick i alla fall felfritt och damen fick gå in i sin box en stund och käka lite hö. Hovis fick pausa en stund och gulla med Prickans bebisar innan det blev Sabinas tur.

Sabina tycker ju att hovis är en mycket skum filur ;-). Hon är ju extremt rädd om sina bakben och när hon blir rädd så lägger hon sig ner. Men efter lite lock och pock så fick hovis upp ett bakben i taget och verkade hovarna. Det tog tid, men hovis var lugn hela tiden så det kommer gå lättare och lättare allt eftersom Sabina märker att det inte är så farligt. Framhovarna är mycket lättare att verka. Sabina var väldigt lättad när hon var klar med sina hovar och fick gå in i sin box igen! ;-)

Kl 19.30 var hovisen klar och jag hade fått ny tid och betalat hela kalaset. Nu var det dags att mocka och fixa hästmat! Som tur var så hade det slutat regna och det var en strålande sol ute. Så pållarna fick gå ut igen så jag kunde mocka boxarna utan att behöva hålla på och flytta på hästarna fram och tillbaka. Maten fixades och så var jag äntligen klar. Tyvärr så var det bara att inse att klockan var alldeles för mycket för att ge sig in till ÖFK för att rida ett pass, något som var planen. Hade hovis blivit klar en timma tidigare så hade jag hunnit, men nu var jag både extremt trött och hungrig.

Eftersom det är ljus och fint ute nu på kvällarna så får pållarna var ute en stund till. Jag ska pusta framför TV:n ett tag nu i alla fall och försöka få i mig något ätbart.

Roligare än så här blev det inte idag ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0