8/5 Fredag - cykel och regn

Cykel och regn är ingen bra kombination... framför allt när man inte har något regnställ....

Dock började dagen bra. Jättefint väder i morse kl 6:50 när jag cyklade iväg till bussen. Nästan så jag funderade på att trampa hela vägen till jobbet. Insåg dock att det skulle ta alldeles för lång tid med tanke hur otränad jag är, så det fick bli bussen. Däremot så tog jag med mig cykeln in till stan, och var därför väldigt snabbt på jobbet - 7:20 var jag på plats. Hade jag cyklat hela vägen hade det nog tagit en timme ;-). Hade också förhoppningen om att jag skulle kunna cykla hem och då gör det inget om det tar lite tid.

Maken var däremot hurtig och cyklade hela vägen till jobbet, men så stack han ju hemifrån kl 6.00 och cykelturen tog en timme.

Dagens förmiddag försvann i möten, och em i lite annat pyssel. Har på mitt ansvar att få de som ska attestera fakturor att skriva på attestlistorna - det är några stycken på mitt jobb och folk är inte helt lätta att få tag på. Har några namnunderskrifter kvar och förhoppningsvis så får jag tag på dessa personerna nästa veckan. Listorna ska ju skickas vidare till ekonomiavdelningen och de undrar ju vad det är som tar sån tid ;-).

Mitt på dagen så började det ju regna och jag reviderade mitt beslut att cykla hela vägen hem. Maken var fortfarande hurtig och skulle ta cykeln, dessutom stannade han till vid Lindbacka eftersom han hade fiskespöt med sig ;-).

När jag slutade vid 16-snåret så regnade det lite lätt i stan, dock inte värre än att det funkade att cykla med paraply till busshållplatsen.

När läsbussen väl kom så talade jag om för busschauffören att jag skulle ha med mig cykeln - han blev inte glad - om man säger det milt... Och under milda protester hakade han fast min cykel. När vi kom fram till vår busshållplats så regnade det utav helvete och jag sa åt busschauffören att han inte behövde följa med ut, utan att jag fixade att få av cykeln själv - det var han glad över...

Det regnade stora, blöta droppar och det blåste rejält. På en sträcka av 50 meter hann jag bli totalt genomblöt och paraplyt var lika blött invändigt som utvändigt! Till sist fick jag kliva av cykeln och gå hem för det blåste så mycket att det inte gick att cykla, höll på att blåsa av cykeln och paraplyt flög iväg 2 gånger. Jisses vilket väder.

När jag väl kom hem så var det bara att gå ut i stallet och ropa in hästarna - de krakarna frös så de knappt kunde gå! Som ni förstår så var det inga problem att få in pållarna! På med täcken som torkade upp den blöta pälsen och så hö att tugga på så de fick upp värmen.

Maken hade inte kommit hem ännu, han var kvar i Lindbacka och där blåste det i alla fall inte. Jag bytte kläder och försökte få upp värmen jag också genom att diska. Funkade rätt bra även om det var tråkigt ;-).

Framåt 17:30 tiden kom maken hem - han såg ut som en dränkt katt... när han väl fått av sig sina blöta kläder så parkerade han sig i fåtöljen i TV-rummet framför TV:n och under ett par filtar. Där har han tillbringat resten av kvällen.

Så kul är det att cykla i värsta regnvädret och utan regnställ - blöt blir man in på bara skinnet!!

Vi har fått hem bilhelvetet i alla fall. Maken fick hjälp av en arbetskamrat att bogsera hem eländet. Dock så startade bilen på fm - då det var fint väder...

Ny bil blir det i alla fall... tyvärr är det inte helt enkelt att ta sig någonstans för att komma åt att kolla på bilar och provköra ;-). Behöver iväg till Hugo i Storå - lite långt att cykla... ;-).

Förresten är det någon som vet hur man kan få tag på ett vittne till en smitningsolycka. Den 24/2 i år så var det en idiot som körde på vår bil på Maxis parkering. Blev rejält skrapmärke i plåten vid hjulhuset och förardörren på vänster sida.

Maken kom ut från affären och möter en man som talar om vad som hänt och som säger att han tog foto på gubben som gick ut och tittade och som sedan stack ifrån platsen. Tyvärr så fick maken inga kontaktuppgifter av vittnet och vi skulle verkligen behöva få tag på denna personen och fotot.

Vi har anmält händelsen till försäkringsbolaget, men gubben påstår att han lånat ut sin bil till sin dotter som hade den i Finspång. Alltså får vi inte ut något på försäkringsbolaget *morr*.

Vi är alltså i behov av vittnet och hur gör man då. Maken har dessutom flera gånger sett bilen - som har registreringsnr  NON 486 på Maxis parkering, men aldrig sett gubben - kanske lika bra det...

Även om vår bil inte funkar så skulle det vara så himla skönt att ge gubben en knäpp på näsan - hatar folk som ljuger!!!

Undrar om det är lönt att annonsera i Allehanda - och under vilken rubrik då?? Annonsera i radio? Någon som varit med om liknande sak??

Trött blir man i alla fall...

Nu ska jag slappa lite i soffan innan det blir sängen ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0