18/11 Onsdag - Lite sol

Var tvungen att åka hem på en tidig lunch idag. Sotaren skulle komma mellan kl 11 - 13. Flexade alltså ut och var hemma kl 10:50 och det var tur det - för där stod sotaren och väntade.

Sotningen var snabbt avklarad och inte blev det så himla smutsigt efter hans framfart heller. Hundarna tyckte sotaren var en extrem otäck typ ;-). Så jag fick gå ut med dem i stallet och stänga in dem där ett tag. Då blev det tyst på dem i alla fall ;-).

Under mitt besök hemma så tittade solen fram helt plötsligt. Från att ha spöregnat på fm så blev det helt plötsligt strålande sol. Så jag passade på att mocka i dagsljus när jag ändå var hemma. Först hade jag tänkt käka lunch hemma om det hade varit så att sotaren inte kommit på en gång. Kändes mera lockande att få mockningen fixad i dagsljus och det var SÅ skönt att se solen :-).

Var tillbaka till jobbet till kl 12, tog allstå med mig matlådan och käkade lunch med mina arbetskamraret. Är ju trevligare än att sitta själv hemma och käka  ;-).

Fram på em så började det regna igen och när jag kom hem från jobbet så var det becksvart och spöregn igen...

Så skönt att mockningen var fixad. Kunde koncentrera mig på att laga middag och käka i lugn och ro. Hade tänkt tömköra pållan en sväng, men regnet vräkte ner och vi har lervälling överallt - så idag skippade jag motionen av häst. Däremot så gick jag ut vid 18.30-tiden och tog in 2 blöta pållar. Bianca torkade jag torr med en microduk - det tycker hon är skönt. Hon blir ju bara blöt på ytan, men pälsen torkar ju upp lite fortare i alla fall. Hon är fortfarande för liten för att jag ska ha något täcke som passar. Oktawias täcke hade precis börjat läcka - finns ju en gräns för hur mycket regn täcket tål när det bara vräcker ner. Det var i alla fall inte kallt i stallet så damen klarade sig att vara utan täcke inne och så fick de en omgång hö att tugga på. Det räcker för att en pålle ska bli nöjd ;-).

Jag tillbringade resten av kvällen med att skriva ett brev till min brevkompis - kom på att det var alldeles för länge sedan jag fick henne senaste brev och att jag skulle ha svarat bra mycket tidigare... men tiden rinner ju bara iväg. Istället blev det nu ett långt brev om vad som hänt det senaste halvåret *fniss*. När brevskrivandet var klart så fixade jag lite med mina julkort innan det var dags att gå ut och kolla till pållarna och servera kvällsmaten.

Regnet strilade ner hela kvällen och hundarna blev ju mer än lovligt lortiga. Så de har fått finna sig i att tillbringa kvällen i hallen, när de inte varit ute. Annars så har det blivit leriga hundtassar överallt. Räcker att det är i hallen!! Lillan tycker inte att det är så himla kul att vara ute i regnet, bara om man måste... Lexi kan däremot vara ute hur länge som helst, i vilket skitväder som helst. Dessutom så springer hon runt som en galning hela tiden... tur att hunden är svart ;-). Så under tiden som jag sedan kollade på Morden så fick hundarna ligga och torka i hallen, så det var hyfsat torra hundar som sedan knatade upp i sovrummet...

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0