22/11 Söndag - Regn igen...

Fy tusan vad jag är trött på detta djäkla regnande :-(. Det har spöregnat hela dagen och ÄNNU mera vatten i hagen och framför stallet. Det är totalt lervälling överallt. Trots gummistövlar så stänker leran upp till låren när man är ute och rör på sig... *suck*. Nu skulle det vara trevligt med snö... om det nu ska komma nederbörd!

Eftersom vi inte städade förra helgen, så blev det till att fixa huset idag istället. Tvåbenta och fyrbenta typer har dragit runt med sand och grus i hela huset, och de fyrbenta sakerna släpper ju päls både högt och lågt. Så vi tillbringade större delen av dagen med att skura huset.

På em stack vi dock iväg till Marieberg en snabb sväng för att se om vi kunde hitta någon billig skumgummimadrass till sängen i gästrummet. Vi har en madrass, men den är lite tunn och inte så bekväm att ligga på. Så jag tänkte köpa en till och lägga ovanpå. Fanns bara madrasser till barnsäng och detta är en vuxensäng så det hade inte funkat. Fick alltså åka hem i ogjort ärende... Får nog köpa en helt ny, men riktigt tjock madrass, för att det ska bli bra.

När vi kom hem så var kl 16 och det regnade värre än värst. Hästarna var helt dygnsura så jag plockade in dem och de fick sin em hö inne. Jag upptäckte också att någon av dem kraschat staketet som vi har mot stallväggen... så efter maten blev det till att dra på sig regnställ och gummistövlar och klafsa ut i leran. Som tur var hade vi extra stolpar som maken faktiskt slog ner åt mig. Det är lilla Bianca som krupit under tråde för att komma åt några grässtrån och sedan dragi med sig stolp och tråd. Tur i oturen att hon inte blev skadad. Fixade bara lite extra jobb så här i mörkret och spöregnet... ;-)

Jag kollade igenom både hästarna noga, och Oktawia blev borstad och masserad. Det var den uppmärksamheten hon fick idag. Dock nöjer sig damen med lite - bara hon har hö att tugga på i sin box så är livet toppen - regniga dagar som denna ;-).

Jag gick sedan in och jobbade åt NRU i några timmar - och vips så var den här söndagkvällen slut. Nu ska jag gå ut och kvällsmata pållarna - alltså ut i blötan igen och ut med 2 vovvar som lortar ner sig i leran...

Det får gärna sluta regna - typ NU...

Efter kvällsfodringen kommer inte mycker mer att hända här. Ska kolla på en film på 3:an kl 21 - sedan är kvällen helt slut!

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0