29/11 Söndag - Första advent

Så är det första advent... och så novembergrått som det bara kan bli... knappast så man får någon adventsstämning direkt ;-).

Soffan hade torkat rätt bra under natten, mattorna var fortfarande rätt blöta. För att kunna städa klart i vardagsrummet så la jag på frottehanddukar på vardagsrumsmattorna. Sög upp överskottvatten och vi slapp bli blöta om fötterna.

Hela förmiddagen gick åt till att storstäda vardagsrummet. Jag putsade fönster och dammade alla prylar - jag har alldeles för mycket prylar har jag idag kommit fram till... undrar vad man ska ha allt till egentligen - samla damm uppenbarligen ;-).

Letade faktiskt rätt på adventsljusstakar så de är tända i undervåningen i alla fall.

Vid 13-snåret var äntligen vardagsrummet färdigt, förutom gardiner då, och så var det lite stryktvätt kvar men det sparade jag till kvällen.

Vi käkade lunch och sedan började vi med städning av resten av huset. Här var vi inte lika noga för det orkade jag inte. Får nog köra ett ordentligt städrace i kontoret och köket typ till Lucia eller nåt sånt - tror jag har tid den helgen.

Eftersom jag skulle hitta på något med Oktawia idag så lämnade jag städningen åt maken när kl var 14 - det var bara golvet kvar då och det fick han fixa ;-). Jag gjorde iordning Oktawia för ett tömkörningspass och vi höll till på vår vändplan. Först värmde jag upp genom att skritta upp och ner för vår kulle... motion för matte också ;-). Oktawia pinnade på så det var bara att hänga med. Efter lite uppvärmning i trav nere på vår vändplan, så tränade vi på galoppfattningar och det funkade rätt bra. Sedan så tränade vi på övergångar trav-skritt-trav. Oktawia tyckte det var totalt onödigt att skritta... så då fick det bli trav-skritt-halt-trav. Asjobbigt tyckte damen, men skötte sig rätt bra. Avslutade passet med att skritta fram och tillbaka på vår gata. Pållan var nöjd och avslappnad under avskrittningen och verkade nöjd med dagens jobb. Tömkörde totalt 50 min och jag var mer svettig än hästen ;-).

Oktawia fick sig sedan en ryktomgång och så var det ut i hagen igen. Jag mockade och fixade iordning allt i stallet. Pållarna fick sin em-mat i hagen och så var det dags att fixa middag till oss själva - snacka om att den här dagen försvann!!! :-O

Till middag blev det köttbullar i tomatsås med pasta och broccoli - jag var helt utsvulten trots lunchen så maten försvann snabbt ;-). Det var ju rätt gott också - men det tycker jag ju för det mesta när det handlar om mat *fniss*.

Resten av kvällen har gått åt till att fixa en hög räkningar *skittråkgit* och så har jag stått vid strykbrädan i 1,5 timme!!! Har bl a strukit 8 st gardinlängder... vad göra när man har 4 fönster... kan ju inte gärna hänga upp ostrukna gardiner ;-). När gardiner var strukna och upphängda så såg det faktiskt riktigt trevligt ut i vardagsrummet. När strykbrädan och järnet ändå var framme så fixade jag klart den stryktvätt som legat ett tag. Skönt att få undan allt - tills det kommer nytt ;-). Och nytt stryktvätt lär ju snart ligga på hög eftersom tvättmaskinen gått hela dagen...

Den här helgen har jag inte gjort nåt annat än tvättat och städat - så det känns som om skulle drömprinsen komma och kyssa mig nu, så skulle jag förvandlas till en skur- och tvättmaskin ;-).

Hoppas det får vara rent i vardagsrummet ett tag framöver nu. Hundarna är i alla fall totalt bannlysta från det rummet, till deras stora sorg... soffan är visst väldigt skönt att ligga i... men nu är det slut med det *he he*.

Nu är det i alla fall slut med dagens slit, dags att varva ner så man klarar av att sova senare. Ska ut till stallet och plocka in pållarna så de får sin kvällsmat. Ska också kolla lite på TV en stund, en engelsk serie på TV4+ börjar kl 21 - den är rätt bra - lite av engelsk deckare och det passar mig bra ;-).


Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0