4/11 Onsdag - första snön

Första snön föll idag. Kommer säkert inte bli långvarigt, men det lyser upp i alla fall. Det var i alla fall blötsnö som föll, pållarna var lite lätt blöta och det blev också dags att sätta på brodd på Otkawia.

Innan jag tog itu med stall och hästar så fixade jag iordning en ungspannkaka till middag, och under tiden som den var i ugnen så fick jag värsta energirycket och dammsög lite snabbt och moppade av undervåningen - verkligen snabbstädning. Skönt att få upp lite hundhår och grus från golvet, och förhoppningsvis så ser det inte ut som kriget dragit fram här när vi närmar oss fredagen ;-).

Ungspannkakan smakade mums i alla fall och stärkt med mat i magen orkade jag fixa mockningen och hästmaten. Fick dock ha stalldörren stängd hela tiden eftersom det snöade in annars - vovvarna tyckte det var lite trist... de kunde ju inte stå och käka hästbajs direkt ur skottkärran *äckliga djur*...

När det var dags att ta in pållarna så vill Bianca in i alla fall. Oktawia fick jag "övertala" lite, men till sist insåg hon att det inte fanns så mycket att välja på... matte är en envis typ ;-)

Efter upphängning och dyngsura täcken och borstning av häst så gav jag mig i kast med broddning...

Skruva i brodd är ett riktigt slitgöra. Tog mig 30 min att få på 2 brodd per sko, och då var ändå Oktawia snäll och lät mig hållas med mitt pillande. Först göra rent broddhålen, sedan fram med gängtappen för gänga upp hålen - det är här som man får slita. Att få det första varvet med gängtappen och hamna rakt i broddhålet - det är en konst. När väl det var klart så var det inga problem att få dit själva brodden.

När jag var klar med alla 4 hovarna så var jag lerig så stor jag var och ryggen var som ett annat zäta... konstigt att jag kunde räta på mig över huvud taget *fniss*.

Pga vädret så blev det inga utsvävanade övningar för pållan idag. Det fick bli lite lätt tömkörning i hagen under 30 min. Jobb i skritt och jogga loss lite i trav. Funkade rätt bra trots blötsnön, Oktawia var inte motsträvig i alla fall, så det lätta jobbet fick räcka för dagen. Bättre än ingenting i alla fall.


Blev lagom klar i stallet till kl 21 så då blev hästarna kvällsnattade och jag själv gick in och parkerade mig framför TV - och under en filt - för att kolla på den nya svenska serien "Morden". Lagom avslutning på kvällen och nu händer i alla fall inget mer här ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Mirja

Brodd!!!!???? :-O

Guldskor is da shiiiit ;-)

Aldrig mer att jag skruvar en brodd efter att ha provat de fullkomligt outslitbara och fantastiskt, suveräna guldskorna :-D



Kram!



2009-11-05 @ 21:14:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0