5/11 Torsdag - Ridhuset

Idag blev det en tur till Ridhuset för mig och pållan. Även idag så gick det bra att lasta med longerlina, båda in i trailern och ut ur trailern.

I ÖFK's ridhus var det full rulle eftersom vi kom dit rätt "tidigt" - strax innan 19.30. Men pållan skötte sig bra, brydde sig föga om ridskolegruppen eller privathästarna som for förbi ;-).

Efter ordentlig framskrittning så joggade jag loss damen i trav - hon skötte sig finfint, inte alls speciellt stretig för dagen. Fick hålla ögonen öppna eftersom det var hästar lite överallt, men det gick bra att trav runt på fyrkantspåret, rida 8-volt och vanliga volter under travjobbet.

Sedan blev det att träna på galoppen. Jag börjar hitta balansen i galoppen nu och så börjar jag få mer ork, så det funkade rätt bra. Oktawia är dock en smart dam och kände direkt när matte blev lite trött och passade då på att bryta av till trav. Bara att fatta galopp igen och jobba på, matte fick jobba ordentligt och jag var svettigare än hästen när vi väl var klara.

Efterföljande travjobb på serpentinbågar funkade jättebra och damen var mjuk och fin. Galopp är ju hur lösgörande som helst ;-).

Ett trevlig ridpass var det idag och matte och häst åkte hem nöjda och glada med dagens insats. Nu snöade det inte längre - utan snöblasket hade övergått till regn. Snön kommer nog vara borta snart... känns lite dubbelt. När man bor på landet så är det skönt med snö - blir ju så mycket ljusare. Men samtidigt är det skönt att slipa halkan.

Var hemma igen vid 20.30 tiden och hann göra klart pållarna lagom tills det var dags att gå in och titta på Criminal minds. Vovvarna fick ligga kvar i hallen och torka - de var allt annat än rena. Upptäckte en stund senare att jag skulle ha gjort detsamma med Nalle... hittade ett träskmonster i soffan... himmel vilken skitig katt!!! Tur att mina 2 långhåriga katter inte vill gå ut när det är skitigt ute -  de är ju lite mer fina i kanten...

Nu är i alla fall TV:n slut och det är dags att gå och knoppa så man orkar med morgondagen! Så det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0