10/10 Lördag - Träning

Förmiddagen tillbringade jag med först med att få mitt hår färgat. Jag ville ju ha en snygg höströd färg - och det fick jag *fniss*. Lite mörkt blev det, men, men - det växer ju ut ;-)

Vi gjorde en snabb städning av huset efter min hårfärgning. Kayo fäller så det var schäferhår både högt och lågt. Skönt att få bort det. Tvättmaskinen och diskmaskinen gick för fullt också under tiden vi städade ;-).

Vid 12-snåret så käkade vi lite lunch - spenattortilla med ädelostfyllning - riktigt gott - och jag fick krafter för dagens träningsaktivitet. Dags för ridlektion för ÅE inne på ÖFK. Så vid 13-snåret så plockade jag in pållarna och Oktawia blev iordninggjord för ett ridpass inne på ÖFK och vi kom iväg i lagom tid. Jag satt på hästryggen 13.45 så jag hann skrita fram tills det ÅE kom kl 14.00.

Ridlektionen gick bra. Oktawia blir lite stretig emellanåt och då gäller det att driva på med skänkeln, funkar rätt bra med mitt högra ben, men vad jag gjort med mitt vänstra ben kan man ju fundera på... inte mycket till muskler där inte! Tittar fortfarande för mycket ner på mina händer och lutar mig lite för mycket framåt. Men ÅE är bra på att påpeka att jag ska räta upp mig - så småningom så kanske jag får ordning på sitsen ;-). Har i alla fall fått bättre ridkondis och orkar rida ordentligt numera. Oktawia har ju också coolat ner sig så pass i skallen att hon kan ta en "tillsägelse" utan att krypa ur skinnet. Hon har ju inte hittat på något dumt på jättelänge och det gör att jag känner mig tryggare med henne - vågar ju RIDA då. När jag började träna för ÅE så var det mer frågan om att styra runt hästen och hänga med så gott det gick ;-).

Jobbade damen mycket i trav, volter, övergångar, lite skänkelvikning.

Länk på travjobbet

Vi har också kommit lite längre nu... fick nämligen till galoppen utan att svimma och dö ;-). Om jag sedan kunde sluta med att ligga över hästhalsen i galoppfattningen så kanske det kan bli bra till sist ;-).

Länk till lite galoppjobb.

ÅE var  jättenöjd med dagens arbete. Hon tycker Oktawia har utvecklats hur mycket som helst sedan förra hösten - och det har hon ju :-D. ÅE var också jättenöjd över hur bra pållan skötte sig när jag hade med henne på ridskolelektionen i måndags - och det är ju jättekul! Kan rida extra för min kamrat och numera har med mig min egen kuse. Kan ju inte bli bättre ;-).

Vi var hemma igen strax efter 15-snåret. När jag var klar med pållan och släppt ut damen i hagen igen, så fixade jag klart med mockning och mat. Gav pållarna em-mat innan jag själv gick in och fixade lite middag. Maken höll på och svetsade på en trapp till höloftet - så det var bäst att fick pyssla klart med det.

Till middag blev det kyckling i örtsås - smakade smaskens efter dagens övningar. Som vanligt tycker ju jag det är gott med mat ;-). Var i alla fall duktig efter maten, då blev det en lite kvällspromenad med Kayo. Det har ju varit kanonfint väder hela dagen och vi hann med att få lite kvällssol på oss under vår promis. Fast kallt var det *burr* och Kayo hade jättebråttom så jag fick pinna på som bara den.

Resten av kvällen har jag inte gjort så mycket. Fortsatt mitt lilla kortpyssel, men sedan ville maken ha datorn så stolen blev upptagen. Jag passade på att kolla på veckans avsnitt av criminal minds som jag hade bandat. Blir ju lätt att jag glömmer och så har jag ett helt gäng med grejjer att kolla på och så hinner jag inte med någe ;-).

Nu har i alla fall pållarna blivit intagna för natten och fått sin kvällsmat. Jag ska kolla på Brottskod försvunnen och sedan Nurse Jackie (som är asbra!) och sedan är den här lördagskvällen slut :-)

Så det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0