12/10 Måndag - Typ av markarbete

Plan för Oktawias motion idag var lite longering hemma och passa på att utnyttja dagsljuset. Det betyder att man måste rappa på lite om man ska hinna... Så efter att ha lagat mat och ätit så gick jag ut kl 17:30 för att plocka in pållarna från hagen. Hade räknat ut att jag skulle hinna longera pållan om jag borstade snabbt och ut innan klockan 18. Det blir mörkt 18.30....

Tji fick jag, om man säger så....

Eller någon typ av arbete både på mark och ovan mark blev det ju förstås, men inte så som jag hade tänkt mig det hela.... ;-)

När jag öppnade stalldörren till hagen och klev ut så stod Oktawia längst bort och tittade på mig med spetsade öron, lite lätt nyfiken över vad jag skulle hitta på. Lilla Bianca gick och noppade i gräset precis utanför stalldörren. Jag gick fram för att plocka in Bianca först...

Men det lilla busfröt visade minsann vad hon gick för... hon fick syn på grimskaftet i min hand och så vände hon på en femöring, full fräs bort till Oktawia och när hon kom fram till Oktawia så lekte Bianca minidrake och blåste luft och bockade som en galning.

Jaha - sedan var cirkusen i full gång... *suck*

Under 30 minuters tid vallade jag runt i hagen på 2 stycken komplett galna hästar. Oktawia galopperade så lerkokorna flög all världens väg. Ett tag trodde jag att skorna skulle komma flygande också, men de satt kvar konstigt nog.

Varje gång jag trodde de hade fått nog av att röja runt så busade Bianca till det så hon fick fart på Oktawia igen *suck*. Den lilla är också duktig på att göra skolor ovan mark.... och är också duktig på att hoppa över bommarna som ligger i hagen ;-).

Nåja, hästarna fick ju motion och jag fick motion av att knata fram och tillbaka i hagen. Hundarna som var lösa i trädgården fick också motion för de var ju tvungna att springa runt för att hålla koll på vart hästarna tog  vägen när de rusade runt i hagen...

När schemat var spräckt för länge sedan och jag insåg att jag inte skulle hinna longera någon häst i dagsljus så hade pållarna fått nog av motionen och kom fram till mig. Då passade det sig minsann... när jag sedan knatade runt i hagen så hade jag två stycken fogliga damen gåendes efter mig på rad ;-).

Så det blev lösgalopp i hagen av båda pållarna istället för longering av Oktawia idag ;-). Aktiviterad blev hon i alla fall ;-).

Efter äventyret i hagen så tog jag itu med mockningen och gjorde klart i stallet. Passade också på att städa lite i sadelkammaren och så gjorde jag rent och smörjde in sadlar och träns. Utrustningen blir ju full i ridhusdamm så det behövdes putsas.

Var klar till 19.30 så då gick jag in och tog itu med helgens skörd av tvätt. Vådan av att tvättmaskinen går hela helgen är ju att hux flux så är det en massa stryktvätt att ta rätt på ;-). Men det var rätt skönt att få undan all ren tvätt och stryka mina kläder. Har ju gått ner 10 kg nu sedan den 17/8 så jag kommer i lite mindre kläder - typ 2 storlekar mindre :-D. Har alltså kunnat plocka fram kläder jag inte kunnat ha på 2 år så det känns lite bättre att ta hand om stryktvätten nu än tidigare ;-).

Har också gått med i Bukefalos "viktutmaning" och målet är att gå ner 8 kg till den 4/12 - borde jag klara för om det är nåt jag är så är jag målfocuserad till max - plus enormt envis ;-).

Jag kom också ihåg att gå ner och träna på lunchen idag och jag är SÅ nöjd med min bedrift idag. För idag så klarade jag nämligen av att göra planken i en HEL minut!!!! :-D. Så under späcket på magen börjar det finnas lite magmuskler *fniss*. Framför allt så är ju övningen planken asbra för min dåliga bålstabilitet så nu ska jag klara av att göra den i 1 minut x flera under mina träningspass ;-).

Tur att jag tycker det är kul med styrketräning ;-)

När jag var klar med tvätten och strykningen så var också kvällen slut. Pållarna blev inplockade - nu kom de gående själva för det var ju mat på gång.

Avslutade kvällen framför TV:n och CSI NY.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0