13/10 Tisdag - Hovisbesök

Kom hem kl 17 - em tillbringades på universtitet och föreläsning. Tar ju ett tag att ta sig hem därifrån, men dagens hovisbesök var inbokad till kl 17.30. Alltså hann jag precis hem för att hinna ta in pållarna och ge Otkawia sitt Sedalin (lite lätt lugnande) så skoningen skulle funka.

Hovis kom sedan på utsatt tid. Okatwia var lite lätt drogad och idag funkade det att sko alla fyra hovarna helt OK. Brukar vara problem med höger framhov, men inte idag. När hovis var klar med Otkawia så var det Biancas tur, hon blir ju bara verkad så det gick enkelt och smidigt.

Nästa besök är inbokat till vecka 50, då blir det skor med 4 brodd och snowgrips. Bara att hoppas att det inte kommer någe snö innan dess...

Efter hovisbesöket så blev pållarna utsläppta igen i hagen och de fick sitt hö. Jag mockade boxarna och fixade hästmaten. Det var ganska kyligt på kvällen och jag har ju lika kallt i stallet som ute, så vattenhinkarna blev ursköljda, men jag fyllde inte på något nytt vatten direkt. På gränsen att det skulle frysa. Vattendunkarna fick alltså stå kvar inne i sadelkammaren tills det var dags att ta in pållarna för natten.

När jag var klar i stallet så gick jag in och jobbade åt NRU i cirka en timme. Då var det också dags att plocka in pållarna så det var bara på med kläder och ut i kylan. Idag var pållarna rätt snabba med att komma in. Behövde bara öppna stalldörren ut till hagen så kom de knatande. De små liven lär sig snabbt när det vankas mat ;-).

Den här tisdagskvällen försvann alltså i ett nafs :-O. Har kollat på House och nu är det dags att gå och knoppa om man ska orka med morgondagens arbetsdag - och det vill man ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0