14/10 Onsdag - Tripp till ridhuset

Efter en lite lätt stressig dag på kontoret så var jag lite lätt trött när jag kom hem. Återhämtade mig i alla fall rätt fort bara jag fått i mig mat - som vanligt ;-). Till middag var det chililax och vildris *mums*. Efter maten så var det full fart ut i stallet - mockning i raketfart för att komma iväg till ÖFK innan det blev för sent. Som tur var så tyckte pållan att det var helt OK att bli infångad i hagen idag. Annars brukar ju djuren vara rätt bra på att känna av när man är stressad och absolut inte har tid för något krångel ;-). Dock var pållan snäll och foglig idag och klev också in i trailern snabbt som ögat.

Kom in till ridhuset i vettig tid och kl 19.20 satt jag i sadeln. Dock var Oktawia lite lätt stressad idag... för det första så blir ju hästar lite lätt stissiga när kylan kommer, men framför allt så var det underlaget som ställde till huvudbry för Oktawia idag. Under helgen så blev ju ridhusbotten bytt i ridhuset och de har toppat det nya underlaget med någon typ av träflis.

Och fliset prasslade rätt bra när hästarna rörde sig i ridhuset... och jag tror Oktawia tyckte det såg skumt ut också...

Så det blev till att först bara få damen att skritta sansat på långa tyglar, inte helt enkelt, men det gick efter ett tag. Sedan blev det travjobb på 20-meters volter, 10-meters volter, serpentinbågar, 8-volter osv. Efter 20 min trav så hade damen äntligen lugnat ner sig och jag kunde göra lite övningar i skänkelvikning.

För övrigt så skötte sig pållan rätt bra. Hon blev stretig vid några tillfällen, men det lyckades jag rida ur och det kändes bra. Märktes också på slutet av travpasset att nya underlaget nog är rätt tungt för tillfället för pållan blev lite "trött" i benen.

Däremot så kände jag att JAG orkade mycket mer än tidigare :-D. Efter 30 min travjobb med pållan så var jag lite lätt varm, men inte alls trött - äntligen börjar ridkondisen komma tillbaka *jippi*.

Är duktig och tränar 2-3 styrketräningspass i veckan och förhoppnings så hjälper det till att jag orkar mer. Var nere i lokalen på lunchen idag och jag är mycket nöjd med min insats för dagen. Orkade göra planken i 1 minut... TVÅ gånger under träningspasset :-D. Så jag kanske får ordning på min bålstabilitet så småningom *fniss*.

Hur som helst - det är kul när man märker att träning ger resultat ;-).

När vi skulle åka hem efter ridpasset så hade Otkawia så bråttom in i trailern att jag knappt hängde med :-O. Hon ville verkligen hem...

Kom hem lyckligt och väl - inga kossor på vägen idag ;-). Pållarna blev genomborstade och sedan serverades det kvällsmat och så var stallet klart.

När jag kom in så var det kissar som pockade på lite uppmärksamhethet. Minnna och Tussan var HELT utsvultna ;-)

Minna har växt - är nästan lika stor som Tussan nu...



Måns - den latmasken - han ville helst bli serverad mat där han är... men någon måtta får det vara ;-)



Vill man ha mat, så får man allt vackert ta sig till matskålen. Måns la sig och sov istället ;-).

Nu ska jag kolla lite på Efterlyst och sedan är den här dagen slut. En ny spännan dag väntar i morgon :-). På återhörande!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0