18/10 Söndag - Vacker höstdag

En strålande höstdag har det varit idag och jag har varit ute och jobbat i princip hela dagen. Först ut vid 10 och fixade mockningen. När jag var klar i stallet så hade maken börjat med att kratta undan de löv som fallit framför stallet. Vi har en enorm ask som nu släppt alla löven. Dessa har jag ingen lust att prassla runt i utan det var bara att ta tag i en räfsa och börja räfsa. Efter drygt en timme så var alla löven snyggt uppsamlade i högar...



Efter ytterligare en timme så var alla lövhögarna också undanfixade. Hur många gånger jag fick gå med skottkärran för att bli av med löven - det blev några stycken... tappade räkningen efter 20-de vändan med skottkärran...

Men stallplan blev fin! :-)



Synd att min stegräknare gått sönder, hade varit intressant och veta hur mycket man gått idag egentligen. Efter förmiddagens hårda slit så var det dags för mat innan vi skulle orka göra något mera. Så jag gick in och fixade iordning ugnsrostade rotisar som serverades med lite rökt kalkon och matyoghurt.

Dagens goda lunch :-)



Efter lunchen så var det ut igen. Här gällde det att passa på när det är fint väder ;-). Äppleträden har inte tappat sina löv ännu, men en stor ask i början av vår tomt har släppt alla sina löv... Här är det en utmaning att räfsa - vi har en STOR gräsmatta *pust*.

Hur mycket löv som helst...



Bara att sätta igång och jag räfsade och räfsade... maken sysslade med något annat, men 2 timmar senare var jag klar och alla löven låg i prydliga högar. Högarna kommer maken få ta hand om eftersom jag räfsade ihop löven ;-)



Att räfsa löv är ju alla fall en tacksam syssla - syns ju direkt att man gjort något och det ser genast prydligare ut i vår höstträdgård ;-).

Med oss i trädgården har vi haft Lexi och Lillan plus ett gäng katter... Lillan har mest suttit och solat ;-), medan Lexi har haft fullspan på vad katterna sysslat med.

En spanande Lexi...



och vem är det Lexi har full span på då? Jo, Nalle förstås... Nalle som är ute på upptäcktsfärd...



Vid 15-snåret var jag klar med mitt arbete i trädgården för idag. Istället så gick jag in och tog itu med den rena tvätten från igår. Det var lite kläder som skulle strykas så jag fixade det när ändå var i farten.

Innan det var dags för Oktawias aktivitet så fixade vi middag - kycklingsoppa - eftersom jag behövde äta innan vi åkte iväg med hästen på träning.

M2 kom på utsatt tid och Otkawia blev iordninggjord för en omgång hoppträning och sedan gick färden till Vittvångs gård där M2 var inbokad på träning för AE.

Vi kom fram i god tid och fick vänta en stund innan vi skulle in i ridhuset. Okawia blev här urstressad, för hon hörde att hästarna galopperade inne i ridhuset och hon ville absolut in och kolla vad de sysslade med. När vi väl kom in i ridhuset så coolade damen ner sig rätt fort. Då såg hon ju att det inte var något speciellt. Bara några hästar som galopperade runt och hoppade hinder ;-).

När det så blev M2's träningspass så blev vi själva i ridhuset och Oktawia brydde sig inte ett dugg över att bli enda hästen. Informationen AE hade fått om Oktawia var att hästen inte är så mycket hoppad, så träningspasset blev upplagt som en "unghästlektion" och det passade Oktawia alldeles utmärkt. Var enkla och lätta övningar så Oktawia kände att hon fixade det hela och passet blev avslutat innan hon blev allt för trött. AE tyckte att Oktawia skötte sig alldeles utmärkt, att det var en häst med "bra huvud" *ha ha*. Några omgångar med "unghästträning" och sedan så kommer Oktawia kunna vara med i en "vanligt" grupp när det gäller hoppträningen.

Oktawia såg hur nöjd ut som helst efter passet - detta tyckte hon var kul ;-).

Väl hemma så blev det rykt och sedan lite hö i väntan på kvällsmaten. Jag hade också en omgång med borstning och gos med lilla Bianca. Hon visste inte riktigt hur hon skulle ha det - bli borstad eller hellre gosa ;-). Hon blev av med leran i alla fall - och "spånbalen" i svansen ;-).

Så nu ska jag ut och kvällsmata pållarna och sedan kolla på Wallanderfilmen - mer än så händer inte idag!

På återhörande!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0