2/10 Fredag - Ridhuset igen

Slutade 30 min tidigare idag så vi hann handla mat och komma hem innan det blev allt för sent. Skönt att få mat fixat inna jag hungrade ihjäl ;-).

Eftersom det blivit riktigt kallt ute nu, så åkte understället fram innan jag tog på mig mina ridbyxor. Kallt som sjutton blir det ju i mitt lilla stall, och även om man rör sig så blir man kall, framför allt om benen. Ridbyxor är inget varmt klädesplagg direkt ;-). Letade även rätt på ett par raggsockar och så blev det kängor på fötterna. Klarade mig rätt bra utan att frysa under tiden som jag mockade och fixade allt annat i stallet till pållarna.

Vid intaget så tänkte Oktawia dra en repa i hagen, men jag ignorerade damen och istället så brydde jag mig bara om Bianca, tog inte många sekunder förräns jag kände en puff i ryggen... Det var Oktawia.... "Hallå matte, här är jag!" ;-). Bara att knäppa fast damen och knalla in i stallet.

Även idag så var det M1 som skulle slipa lite på ridningen inför morgondagens Ride & Pay, jag hade en stund på mig innan gänget skulle komma och då passade jag på att borsta igenom Bianca ordentligt. Den lilla fröken har nu börjat sätta rejäl vinterpäls, men hon tyckte ändå att det var riktigt skönt att bli genomborstad - blank och fin i pälsen är hon i alla fall :-). Hann precis klar med henne när M&M + P dök upp. M1 fixade iordning Oktawia och snart var vi på väg till ÖFK.

Ridpasset idag var en lite lättare genomridning av Oktawia och så lite träning på själva programmet. Oktawia var rejält framåt - reaktion på kylan?? Annars så skötte hon sig riktigt bra och M1 var jättenöjd med arbetspasset. Galoppen funkade helt OK... saker och ting kanske börjar falla på plats hos lilla Oktawia ;-).


När vi var klara så var det bara att lasta och åka hemåt. Så skönt att damen bara kliver rakt in i trailern :-)

Var vid 21-snåret och vips så var den här fredagskvällen slut. Fredagsmyset bestod som vanligt av att vara i ridhuset, finns sämre ställen att befinna ;-).

Nu är jag i alla fall klar med allt för kvällen. Ska kolla på Criminal Minds som jag bandade igår kväll, sedan blir det nog att gå och knoppa. I morgon blir det ingen sovmorgon, utan kl 6 måste jag kravla mig ur sängen för att morgonfodra pållarna. Kl 7 kommer M1 för att börja knoppning och borstning av Oktawia så hon är representabel på den lilla "tävlingen". Ja, ja... det är hårt att vara hästägare ;-).

Hur som helst, rapport om morgondagens insats kommer. Håll tummarna att damen sköter sig bra!

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0