22/10 Torsdag - Ridhuset

Idag blev det en tur till ridhuset för mig och Oktawia. Som tur var så var damen på lite mer samarbetsvilligt humör än vad hon var igår *fniss*. Eftersom mockning och fix av kuse tar den tid det tar som kom vi in till ÖFK i ungefär samma tid som vi brukar. Jag satt i sadeln kl 19.40 och till en början var vi enda privatryttarekipaget. Damen var lugn så jag kunde skritta fram på långa tyglar i 10 min innan jag skrittade ytterligare 5 min med lite mer kontakt.

Travjobbet funkade rätt OK. Oktawia lekte inte giraff/sleipner idag i alla fall. Vissa korta stunder ville hon springa med huvudet rakt upp, men det gick att rida igenom. Jobb på volt funkade också rätt bra, det är när hon jobbas i höger varv som hon gärna vill boga in sig, men det var inte så extremt som igår. Idag gick det att korrigera med skänklar och stöd på yttertygel, men jag fick jobba för att få damen att göra som hon skulle. Inte något som kom av sig själv där inte ;-).

Har i alla fall fått mycket bättre ridkondis, blir inte alls lika trött utan orkar jobba damen i trav i 35 min utan att låta som  en flåsbälg *fniss*. Svettig blir jag, men inte alls lika slut som jag blivit tidigare. Tränade också på lite skänkelvikning, övergångar trav-skritt-trav och då trav under nedsittning. Nå't som jag verkligen behöver träna på... kan inte låta bli att spänna mig och då blir det skumpigt och obekvämt... bara att träna på och se glad ut med andra ord ;-).

Ridpasset idag tog en timme och det kan inte ha varit speciellt jobbigt för pållan för hon var inte speciellt svettig, mer än under sadelgjorden kanske. Det var alltså matte som fick jobba idag också ;-) Nåja - det är ju bra för viktnedgången *fniss*.

Lastningen funkade helt utmärkt både till och från ridhuset. Så maken, som idag var tvungen att offra sig och följa med, hade inte nåt att gnälla på ;-). Möjligtvist då att jag red över huvud taget...

När vi kom hem så var det i alla fall en liten trött Bianca som låg och väntade i stallet. Hon måste vara den coolaste lilla unghäst jag träffat på. Hon lägger sig alltså ner och sover när hon är själv i stallet.... unghästar brukar ju protestera rätt bra när de blir lämnade helt själva, men inte den här lilla fröken.



Söt är hon i alla fall ;-).

När jag var klar med allt i stallet och hade nattat pållarna, ja då var klockan 21.30 och vips hade den här torsdagkvällen försvunnit.

Så roligare än så här blev det inte idag ;-).

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Malin

Hon är så söt lilla Bianca!!! <3

2009-10-22 @ 22:25:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0