24/10 Lördag - Grått och regn

Vädret idag har varit riktigt novembergrått trots att det än så länge är oktober! Grått, grått, grått tills det gråa övergick till spöregn... Så det där med att kratta mera löv, eller vara ute över huvud taget försvann rätt fort idag.

Istället övergick jag till att tillbringa fm med att gräva runt i vindsgarderob och sedan min klädklädgarderob. Jag rensade ut mina kläder som blivit för stora - och som jag aldrig mer ska behöva använda! De åkte ner i en säck och hamndade längst in i vindsgarderoben i väntan på om jag ska skänka bort det hela eller slänga kläderna. Tror inte jag ska ha kvar kläderna den här gången i alla fall ;-).

Jag gick sedan igenom de vinterkläder jag har och delade upp dem i högar utifrån storlekar. Jag har 8 par jeans i storlek 42!!!! Dit är det 15 kg bara ;-)

Kläder i storlek 46-48 är det som finns i min garderob nu (tidigare var det upp till 52!), har massor som jag kan ha i storlek 44 - de kläderna har dock legat länge inne i vindsgarderoben och behöver fräschas upp med en tvätt - alltså blev tvättunnan full. Jag räknar med att kunna ha storlek 44 lagom till jul, så det är lika bra att ha kläderna tillgängliga. Blir också mer motivierad när jag vet vad som väntar *fniss*.

Till våren ska jag nog i alla fall försöka åka iväg på en liten tripp till Ullared för att förnya garderoben. Alla mina kläder är ju hur gamla som helst, även om det inte är så himla slitet så behövs det nytt ibland. Jeans är ju jeans och de funkar ju fortfarande (som tur är), men överdelar - där behövs det verkligen lite nytt!

Efter mitt röj i garderoben så blev det lite lunch och efter maten så ville maken åka ut till Ikea eftersom han ville ha ett nytt vintertäcke. Det gamla duntäcket har gjort sitt - om man säger så...

Så em tillbringade vi alltså först på Ikea och sedan på Mariebergs köpcentrum - det gjorde även alla andra Örebroare.... packat med folk!!!!

Jag skulle först inte ha något på Ikea men det blev bl a en ny kudde åt mig, då en av mina gått sönder, köpte också en ny pedalhink tillbadrummet - den gamla är från 80-talet och trasig - dags för ny allstå. Hittade också snygga galgar - vid min garderobsgenomgång så visade det sig ju att galgar är en enorm bristvara i detta hus, så det behövdes köpas. Lite ljus och klädvårdsrullar blev det också.

Det tog typ över en timme att ta sig genom Ikea idag ;-) - tur att det inte var mer prylar som behövde köpas hem...



När vi var på Köpcentret så hamnade jag förstås inne på Panduro och idag kunde jag inte motså helt bedårande material till ett par berlockarmband :-D och för att kunna pyssla ihop armbanden så köpte jag också en "pärlduk" så att pärlorna inte rullar runt överallt.



När vi kom hem igen så var det uppehåll och jag passade på att mocka och fixa klart i stallet. Pållan var dygnsur och hagen stod i vatten. Hade tänkt tömköra i hagen idag, men övergav den idén, pållan fick klara sig med en vilodag idag. I morgon blir det förhoppningsvis lektion för ÅE, om hon hinner med det. Bäst att kolla!

När jag var klar med allt i stallet så gick vi faktiskt en promenad med våra jyckar. Det är väl typ 4 år sedan maken självmant tyckt att vi behövt gå ut och gå med vovvarna. Jag behövde ju motion så det blev en promis på cirka 40 min. Min hälsporre levde rövare så jag fixade inte att gå varken långt eller jättefort. Men bättre med lite motion än inget alls.

Sedan var det dags för lite middag och det smakade bra efter att i alla fall varit ute en stund i friska luften ;-).

Fram på kvällningen så började jag pyssla med mitt nyinköpta pärlmaterial och efter cirka 1,5 timme var första armbandet klart.

Ett berlockarmband i gröna toner



Armbandet på min arm - blev supernöjd! Bara älskar detta armbandet :-D



Fortsatte sedan att pyssla klart armband nr 2 - det blev ett i blåa toner!



Kommer bli skitsnyggt till jeans ;-)

Hm, har nog behov av ett läckert armband med orange/tegelfärgade toner också.... får nog göra ett besök ut till Panduro i veckan som kommer.... organge/tegel är ju hur snyggt som helst till brun, grönt, jeansblått.... användbart alltså ;-).

För övrigt har det inte hänt så mycket här under kvällen. Pållarna blev inplockade vid 20.30 tiden. Blöta, men de frös inte i alla fall. Fick dra på fläkten inne i sadelkammaren så Oktawias täcke är torrt tills i morgon. Damerna mådde prima i alla fall och var inte speciellt intresserad av mig, utan ville bara ha mat ;-). Varför annars komma in i stallet *fniss*.

Nu ska jag snart förpassa mig till TV:n, ska spela in CSI, och så ska jag kolla på Brottskod försvunnen. Det är ju märkligt att det är skit på TV hela kvällen på ALLA kanaler (vi har många) och de två som är nåt att kolla på är då tvungna att gå samtidigt... när jag ska få tid till att kolla på CSI - det är ju dock en annan femma ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0