5/10 Måndag - Träning och träning

Idag har jag fått mig en rejäl duvning av träning i olika former :-).

Kom ihåg att gå ner och träna lite styrketräning på lunchen. Idag testade jag att värma upp gå löpbandet, inga problem att gå i 10 min för att bli varm, men när jag klev av bandet så fick jag värsta yrselanfallet :-O. Har testat löpband tidigare för rätt länge sedan, kommer ihåg att jag reagerade konstigt då också just när jag klev av bandet. Nä, så i fortsättningen blir det uppvärmning på cykel!!

Körde mina vanliga övningar och det gick bra, avslutade med att komma ihåg att göra plankan. Ni som läst min blogg kanske minns mina tidigare övnignar med plankan.... klarade typ 3-5 sekunder, ramlade ihop i en hög och kom sedan inte upp från golvet.... *harkel*.

Var idag tvungen att testa och se om styrketräningen gjort någon nytta... gör ju i alla fall en magövning. Och jag är så STOLT över mig själv!!! :-D Idag klarade jag av att stå i plankan hela 25 sekunder!

Det kanske inte låter så mycket för dem som är vana att stå i plankan, men för min del är det ju personligt rekord och ett bevis på att bålmuskulaturen håller på att byggas upp, sakta men säkert.

Mycket nöjd och glad efter lunchträningen så käkade jag min medhavda lunch :-)

Min övriga plan för dagens motion var att åka in på kvällen och rida Oktawia i ett lite lättare pass i ridhuset. Det blev ändrade planer.

På vägen hem fick jag ett SMS från en ridskolekompis, hon undrade om jag kunde rida för henne på kvällen då hon fått förhinder. Först tänkte jag skicka ett nej eftersom jag skulle rida min egen häst. MEN så fick jag en idé....

In till ridskolan på vägen hem från jobbet, fick tag på den ridläraren som hade kvällens lektioner - råkade ju vara min tränare ÅE ;-). Frågade om jag kunde komma in med min egen kuse och rida på kvällens lektion. Det gick hur bra som helst!

Alltså fick min ridskolekompis svaret att jag kunde rida för henne och så var det full fart hemåt, kl 19.20 började ju ridskolelektionen!

Vid hemkomsten så fick maken fixa middag och jag gick ut och fixade stallet. Blev lagom klar med mocking o dyl, när maten var klar. Kunde äta i lugn och ro innan jag gick ut för att plocka in pållarna. Skulle bli SÅ kul att testa och se hur pållan funkar bland 12 st ridskolehästar ;-).

Detta har ju varit mitt mål med pållan - att kunna åka iväg och träna/rida vart som helst, bland andra hästar eller ensam. Så nu känns det som om det skulle bli lite av en examinationstest för att se vad pållan klarar av ;-).

Lastningen hemma gick bra och så full fart mot ÖFK. Hade kollat med ÅE vilken väg jag skulle ta in till ridhuset och hon tyckte jag skulle gå genom stallet. Vi var på plats utanför ÖFK's ridskolestall 19.15 och där fick pållan stå ett tag och spana lite. Hon var aningens spänd för hon hörde och såg en massa hästar, så hon undrade säkert vad som skulle hända. När vi skulle in till ridhuset så var hon lugn och det var inga problem att gå genom stallet och förbi ponnyspiltorna.

När vi väl kom in i ridhuset så blev JAG nervös - himmel! Vad har jag gett mig in på!!!

För 1 år sedan så höll vi på och tragglade i Loviseholms ridhus. Då fick jag leda runt pållan 10-15 min så hon fick lugna ner sig innan jag kunde sitta upp. Sedan kunde jag bara rida om jag var själv i ridhuset, möjligtvis gick det bra om ett ekipage till var inne och de typ skrittade. Var det någon som började galoppera så fick jag sitta av och leda ut en halvt hysterisk häst.

Nu hade jag alltså släpat in pållan i ett stort ridhus och skulle var med på ridskolelektion bland 12 helt främmande hästar! Damen kunde ju lika gärna flippa ur helt!


Oktawia var lite spänd i början, skrittade lite väl fort, men den spändheten berodde antagligen på att jag blev jättespänd.

Jag hade dock inte behövt oroa mig. Oktawia skötte sig hur bra som helst :-). Hon reagerade ingenting på de andra hästarna, ingenting på prylar som stod i hörnen, inte på det blåa skynket. Utan hon var precis som vanligt att rida! Helt otroligt!

Dagens övning bestod av att trava över bommar, jättebra för mig eftersom jag inte travat uppsuttet över bommar med damen. Matte har ju bomskräck ;-). På slutet av lektionen så var det dags för galoppen... nu kunde det ju sluta med rena katastrofen. Hade ingen som helst aning om hur pållan skulle reagera med att alla ridskolehästar börjar galoppera samtidigt. Framför allt inte med tanke på att jag inte klarar av riktigt att ge galopphjälp till pållan som hon förstår på en gång....

Även detta fungerade SÅ BRA!!! Inga problem att fatta galopp, däremot så skippade jag att galoppera över bommarna. Med 12 andra hästar så blev det mer än rörigt i ridhuset och jag var överlycklig över att kunna galoppera runt min dam och bara rulla på i galoppen. Så mycket som jag galoppera på Otkawia idag har jag nog inte gjort totalt under de 3 år jag haft henne *fniss*. Jag fick bryta av några gånger till trav för att det blev trångt m.m, men det funkade att fatta galopp igen. Så nöjd! De gånger som damen blir spänd så beror det ju på att jag blir låst i handen, om jag gör som jag ska - så gör pållan som hon ska... bara att jobba vidare och se glad ut ;-)

Länk till galoppövning i vänster varv.

Även högergaloppen funkade bra, fast här tog verkligen min ridkondis slut så jag orkade inte riktigt lika länge,  men jag var lycklig ändå ;-).

Kvällen gick alltså överförväntan och min guldklipp till pålla är idag värd sin vikt i - just det - guld *fniss*.

När lektionen var slut så var det inga problem att lämna stället, pållan såg ut som om hon stortrivdes i alla fall. Lastningen gick kanonbra - pållan nästan sprang in ;-) och så for vi hemåt.

Det var tur att maken var med och körde, för efter ridlektionen hade jag inga som helst ben kvar ;-). Kroppen har fått sig en rejält omgång idag med träning och i morgon kommer jag ha träningsvärk... men det är smällar man får ta när man har så roligt som jag har haft det idag!

Väl hemma blev pållan omhändertagen. Bianca fick sig en snabb genomgång och sedan så var det kvällsnattning.

Jag kollade sedan på CSI NY och sedan var det sängen som väntade.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0